به گزارش صدای بورس، محمدرضا ضرغامپور، مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی صنایع مفتولی اشتهارد اظهار داشت: مشکل اصلی این بازار نبود خریدار است و تا زمانی که خریدار نباشد، این بازار رونق نخواهد یافت حتی اگر تمام مواد اولیه مورد نیاز صنعت به وفور در دسترس باشد.
ضرغامپور تصریح کرد: رقابت سنگینی میان تولیدکنندگان به وجود آمده است. وضعیت صنعت مفتول فولادی مانند اقتصاد کشور است و در رکود عمیق قرار دارد. تا زمانی که وضعیت اقتصاد کشور بهبود نیابد، این صنعت همچنان در رکود باقی خواهد ماند. عمده تولیدکنندگان فعال در این حوزه حداکثر با ۱۰ تا ۱۵ ظرفیت کلی خود فعالیت میکنند.
وی افزود: با اینکه کشورهای همسایه خواهان محصولات مفتول فولادی کشور ما هستند و بازارهای نسبتا خوبی در این حوزه وجود دارد، اما بسیاری از تولیدکنندگان با توجه به دشواریهای موجود ترجیح میدهند صادرات نداشته باشند.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی صنایع مفتولی اشتهارد با اشاره به اهمیت صنعت مفتول فولادی در صنعت، خاطرنشان کرد: مفتولهای فولادی در بازار کشور بسیار متنوع بوده و سایزها و گریدهای گوناگون، کاربردهای متفاوتی دارند. صنعت مفتول فولادی یک صنعت نسبتا بزرگ و مادر محسوب میشود و مواد اولیه صنایع بسیاری از جمله خودروسازی را تامین میکند.
ضرغامپور در رابطه با انواع مفتول فولادی و کاربردهای آنها در صنعت، عنوان کرد: در صنعت فولاد کشور ما، مفتولهای گوناگونی تولید میشوند و در این خصوص ظرفیتهای نسبتا قابل توجهی ایجاد شده است. اساس مفتولهای ضخیم که قطر ۲۰ تا ۲۴ میلیمتر دارند، در صنایع پیچ و مهره به کار میروند. در مقابل، مفتولهای نازک که دارای قطر کمتر از یک میلیمتر هستند، در صنایعی مانند سیم و کابل استفاده میشوند.
وی اضافه کرد: به دلیل تنوع بالای محصولات مفتول فولادی، کارخانهها نیز بر حسب نیاز به یکی از حوزههای تولید مفتول وارد میشوند و به همین ترتیب کارخانهها باید به دنبال مواد اولیه مورد نیاز خود از تامینکنندگان مختلف باشند. مواد اولیه تولید مفتول، میلگرد فولادی به صورت کلاف است. خوشبختانه تولیدکنندگان خوبی در حوزه میلگرد فولادی و کلاف در کشور وجود دارند و مواد اولیه تولید مفتول در دسترس فعالان این حوزه است.
ضرغامپور تصریح کرد: بزرگترین تامینکننده شرکت ما، ذوبآهن اصفهان است که میلگرد را به صورت کلاف تولید میکند و در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد. البته ممکن است بسته به سفارش، میلگرد دریافتی به صورت معمولی یا حتی آلیاژی باشد.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی صنایع مفتولی اشتهارد با اشاره به وضعیت بازار و تولیدکنندگان حوزه مفتول فولادی مطرح کرد: متاسفانه بازار این صنعت وضعیت خوبی ندارد و تولیدکنندگان زیادی به این حوزه وارد شدهاند. به طوری که رقابت بسیار سنگینی میان تولیدکنندگان به وجود آمده است.
ضرغامپور ادامه داد: در بخش مفتول لاستیک نیز تخمین زده میشود حدود ۱۰ برابر نیاز کشور ظرفیت ایجاد شده است. تولیدکنندگان این حوزه ضمن اشباع بازار کشور باید برای صادرات در بازارهای بینالمللی به دنبال رقابت و فروش محصول خود باشند.
منبع: فلزات آنلاین
نظر شما