فینتک‌ها یک سیستم امن با هزینه پایین است

در پنل سوم کنفرانس بین‌المللی تأمین مالی، به موضوع نقش فینتک در گسترش و تعمیق بازارها پرداخته شد.

به گزارش صدای بورس  در پنل سوم کنفرانس بین‌المللی تأمین مالی، به موضوع نقش فینتک در گسترش و تعمیق بازارها پرداخته شد.

شرکت‌های فینتک چگونه به کمک بازار می‌آیند و تکنولوژی چگونه می‌تواند بازدهی بازار را بالا ببرد؟

ما به سیستم‌ها نیاز داریم تا ما را به نسل بعدی بازار ببرد. این سیستم‌ها به رگولاتورها کمک می‌کنند تا شرایط بهتری داشته باشیم. باید ببینیم منظورمان از بازار سالم چیست. در این رابطه باید پارامترهایی را تعریف کنیم. مثل کارایی و پشتیبانی بهتر و تجربه مشتریان بهتر که این موارد می‌توانند به عنوان پارامتر اصلی تعریف شوند که یک بازار سالم است. فینتک‌ها می‌توانند نوید بخش یک سیستم تکنولوژیکی باشند. یک سیستم امن با هزینه پایین، برای کمک به رگولاتورها و آنها می‌توانند کمک کنند تا حجم زیادی از اطلاعات را تسهیل کنند و داده‌های خودشان را بین انبوهی از داده‌ها پیدا کنند. فینتک‌ها شرایطی را ایجاد می‌کنند که بتوانیم از پارتی بازی و تعصبات جلوگیری کنیم و ریسک استفاده از تکنولوژی را کاهش دهیم. خیلی مهم است که ما به کسب و کارها این پیام را برسانیم که باید راهکارهای موثری را ایجاد کنیم. باید این پیام را برسانیم که راهکارهای مناسبی را پیدا کنیم و به زمینه‌های جهانی نگاه کنیم که فرصت‌های کمی وجود دارد. اگر به آینده سیستم رگولاتوری هندوستان نگاه کنیم، می‌توانیم به سند باکس‌هایی اشاره کنیم که فیچرهای خاصی را ارائه می‌دهند و در حوزه سرمایه‌گذاری‌های خرد کارهایی را انجام می‌دهند و تحلیل‌هایی می‌کنند.
این حرکت‌ها در فضای مجازی و توسط اس‌ام‌اس‌ها به وجود می‌آید.این حرکت‌ها گام‌های بسیار مهمی هستند تا شرکت و فعالیت بازیگران خرد را پشتیبانی کنند و برایشان امنیت ایجاد کنند. امنیت عنصر دیگری است که در آن فینتک‌ها بسیار اثرگذار هستند و می‌توانند به ما کمک کنند که سنت را به مدرنیته پیوند دهیم. در کل ای‌پی‌آی‌ها سرعت بخش و اهرم‌هایی هستند که می‌توانند از طریق یک شبکه تصاویر گسترده فعالیت کنند. این تکنولوژی می‌تواند به تولید گزارش‌های لیگوراتی کمک کند. همچنین می‌تواند به چابکی توسعه کمک کنند. زبان نیز در فینتک‌ها و تکنولوژی نقش مهمی ایفا می‌کند، در توسعه تکنولوژیکی سرمایه‌گذاری می‌کنند و تاثیر مثبتی دارند. کشورهایی مانند آمریکا، هند، انگلیس، کانادا، سنگاپور، مالزی، ژاپن و استرالیا در زمینه کمک به رگولاتورها فعالیت و سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا بازارهای سرمایه بهتر عمل کنند. باید رگولاتورها تجربه خوب نظارتی را برای فعالان ایجاد کنند و با این کار به سمت نسل بعدی بازارهای شفاف‌تر برویم. حمایت رگولاتورها بسیار مهم است و نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کنند. این قضیه همکاری می‌تواند باعث شود که بازارهای سرمایه بهتر عمل کنند و فینتک‌ها بتوانند در زمینه رگولاتورها فعالیت کنند که اینها بسیار موثر خواهد بود.

تجربیات موفقی که در حوزه فینتک در دنیا وجود دارد را بیان کنید؟ چه کمکی به توسعه بازار کرده است؟

این داستانی است که بسیار برایمان آشنا است. در کشور ما، بازار ملی بورس از تکنولوژی استفاده خوبی کرده و موفق هم بوده است. ما به عنوان مشاور به شرکت‌های فعال در بازار سرمایه کمک می‌کنیم. این حرکت به سوی دیجیتال شدن تعریف گسترده‌ای دارد و ما می‌توانیم تجربیات عملی و کاربردی داشته باشیم. می‌توانیم به صورت رئالیستی به تولید ارزش و تکنولوژی‌های روز توجه کنیم. ما سعی می‌کنیم از میان زیرساخت و پایه‌های متنوع مانند هوش مصنوعی راه درست‌تر را پیدا کنیم.سیستم‌های گذشته کلی نیازمند این هستند که ما تکنولوژی خوبی برای آنها در نظر بگیریم و این مسئله بسیار اهمیت دارد. این که به تحول یک تجارت توجه می‌شود، فقط تحول تکنولوژیک نیست بلکه تحول در فلسفه آن تجارت و افکار نهادینه است.
بورس ملی هندوستان از جمله بورس‌های مهم جهان از نظر استفاده تکنولوژیک مطرح است. بورس بمبئی ۱۰۰ سال زودتر از بورس هند تاسیس شد ولی ما الان جلوتر هستیم و اولین بورس الکترونیک هند را تشکیل داده‌ایم. این نشان می‌دهد تکنولوژی چقدر در این رابطه اهمیت دارد. در سال ۱۹۹۲ ما اولین بورس الکترونیک هند بودیم. این بورس در طول ۲۵ سال توانست بازیگر اصلی باشد و از تکنولوژی‌های فراوان استفاده می‌کند و حجم بالایی از تراکنش‌ دارد و حدود ۴ میلیارد پیام را در روز رد و بدل می‌کنیم. اینها تراکنش‌های ساده‌ای نیستند بلکه تراکنش‌های مالی و اعتباری بسیار حساس هستند که ثانیه برای آنها حیاتی است. ما توانستیم کل محیط خودمان را از نظر تکنولوژی بهبود بخشیم و توانایی‌های تجاری‌مان را افزایش دادیم. حتی یک دقیقه تاخیر صف‌های طولانی سفارش‌ها را ایجاد می‌کند. ما توانستیم معماری تکنولوژیک سطح بالایی را با کمترین زمان
تاخیر ایجاد کنیم.
یک سیستم تسویه خیلی کارا و سریع داریم. همچنین یک سیستم تطابق بسیار سریع و مدیریت کردن چنین سیستمی خیلی سخت و بسیار حساس است. بزرگترین چالش هم این است که ما کمترین تاخیر را داشته باشیم.همچنین باید سطح بالایی از نظارت و مانیتورینگ را داشته باشیم. ما مانیتورینگ و نظارت ریسک را به خوبی انجام دادیم تا برای پیشرفت‌های بعدی آماده باشیم. در پاسخ به هر تغییر باید چابک باشیم و سیستم‌های سطح بالا و تیم‌های چابکی که در این زمینه کار می‌کنند، به ما کمک کرده‌اند. تا الان آسیب کمی از این نوع تجارت داشتیم. اینجا یک بازار سالم است. امنیت نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند برای این که بازار سرمایه
سالم داشته باشیم.
چند فاکتور برای تکنولوژی وجود که باید از آنها استفاده کنیم. از جمله این که دارایی را به دارایی دیجیتالی تبدیل کنیم. باید راهی پیدا کنیم تا از داده‌ها استفاده کنیم و آینده نگری داشته باشیم. یا این که چطوری نیازها را برآورده کنیم و از نوآوری‌ها استفاده کنیم. باید کل ساختار را تغییر دهیم و از سنت به سمت تکنولوژی حرکت کنیم. تحولات دیجیتالی بسیار مهم است.

آرپام ماجومدر، مدیرعامل شرکت فناوری توسعه بورس ملی هندوستان
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۹۰

کد خبر 428981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =