تاثیر مثبت کاهش نرخ بهره بین بانکی در بازارهای موازی

یک کارشناس بانکی گفت: کاهش نرخ بهره بین بانکی، موجب افزایش تقاضا در سایر بازارها می شود.

به گزارش صدای بورس، کامران ندری، کارشناس بانکی با اشاره به کاهش نرخ بهره بین بانکی گفت: فشارهایی بر بانک مرکزی وجود دارد اما به طور کلی بانک مرکزی هم فعلا تمایلی به افزایش نرخ بهره بانکی ندارد؛ این نرخ قیمتی است که بانک ها بابت تامین کسری ذخایرشان پرداخت می کنند به همین منظور بانک ها هم از کاهش آن خرسند می شوند.

وی افزود: در یک مقطع کوتاه که به چند هفته هم نرسید، نرخ بهره بین بانکی بالاتر از حد تعیین شده بانک مرکزی رسید و سپس در محدود ۱۹ تا ۲۰ درصد ثابت مانده است.

ندری در پاسخ به این سوال که کاهش نرخ بهره بین بانکی چه تاثیری بر بازارهای موازی دارد، گفت: قطعا با کاهش این نرخ، هزینه تامین ذخایر و منابع برای بانک ها هم کم می شود ؛ بنابراین هر نوع سرمایه گذاری جذاب خواهد شد و بانک ها با قدرت خلق پول به حوزه خرید سهام، خرید املاک و ... وارد می شوند.

این کارشناس صنعت بانکداری اظهار کرد: از آنجایی که بانک ها هم خواهان سرمایه گذاری ارزان قیمت هستند،  آنها هم فشارهایی بر بانک مرکزی وارد می کنند تا نرخ بهره بین بانکی کاهش یابد یا ثابت بماند.

این کارشناس بازار بانکی خاطر نشان کرد: نفع کاهش نرخ بهره به همه بازارها و فعالان بازار می رسد و ضرر آن به کل کشور؛ چرا که موجب خلق پول و ایجاد تورم خواهد شد.

وی اضافه کرد: کاهش نرخ بهره موجب رشد تقاضا در همه بازارها می شود و شاید اولین تاثیر این اقدام را در بورس شاهد باشیم، بعد از آن هم دیگر بازارها و نهایتا کل اقتصاد از این اقدام تاثیر خواهند گرفت.

منبع: سنا

کد خبر 429660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =