۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
بازار سرمایه منتظر خرداد است؟!

کارشناسان معتقدند در حال حاضر مسائلی از قبیل مناظرات انتخابات ریاست جمهوری، مذاکرات برجام و نوسانات بازار ارز از جمله عوامل اثرگذار بر بازارسرمایه هستند.

به گزارش صدای بورس، حدود ۴۰ روز  تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، در این شرایط بحث‌های  انتخاباتی، تغییرات بازار دلار، مذاکرات در خصوص برجام همگی از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه هستند.

بابک سالاروندی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص اینکه تا انتخابات چه سناریوهایی پیش روی روی بازار سرمایه است؟، تشریح کرد: از جمله سناریوهایی که در سال ۱۴۰۰، پیش روی بازار سرمایه است، می‌توان به وجود ریسک‌های سیاسی، مناظرات انتخاباتی، تزریق دلار و برجام اشاره کرد، که قاعدتاً هر کدام از عوامل در کوتاه‌مدت و بلندمدت، تاثیراتی را روی این بازار  خواهند گذاشت.

وی بیان کرد: در کل تحولات سیاسی داخلی و یا بین المللی، همواره بر ریسک‌های سرمایه‌گذاری در بازار های مختلف به ویژه در کشورهای در حال توسعه، تاثیرات با اهمیتی دارد.

کارشناس بازار سرمایه  اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که مهمترین رخداد سیاسی داخلی است، هستیم. رئیس جمهور، سیاست‌های کلان اقتصادی را تعیین و اجرا می‌کند که سیاست‌ها  مسیر بازار سرمایه را مشخص می‌کنند.


بیشتر بخوانید:

مجامع روزهای آینده


سبز پوش شدن بازار سرمایه با نزدیک شدن به انتخابات

وی گفت: در چهار دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری در نزدیک انتخابات، ما معمولاً شاهد شاخص مثبت در بازار سرمایه بودیم. ولی شرایط فعلی با دوره‌های قبل متفاوت است و در حال حاضر، شاهد افول شاخص و کم رونقی در بازار سرمایه هستیم.

این کارشناس بورس بیان کرد: از نظر من این روند، تا برگزاری انتخابات، ادامه دار است. مگر اینکه، نقدینگی قابل توجهی به بازار تزریق شود یا اینکه در قوانین بازار سرمایه تغییراتی ایجاد کنند. تزریق نقدینگی، می‌تواند از طریق انتشار اوراق توسط هلدینگ‌ها، به بازار سرمایه صورت گیرد، اما این پروسه طولانی است و تا قبل از انتخابات انجام پذیر نیست. در رابطه با تغییر قوانین که مهم‌ترین آن تغییر دامنه نوسان نامتقارن به صورت فعلی است .

وی افزود: قطعاً نوسانات و هیجانات، در هفته‌های آخر منتهی به انتخابات بیشتر خواهد شد. در دوره‌های قبلی انتخابات ریاست جمهوری، یکی از مواردی که در مناظرات انتخاباتی مورد بحث قرار می‌گرفت،  موضوع بازار سرمایه به عنوان دماسنج اقتصاد بود. اما  این موضوع امسال از رنگ و بوی خاص تری از جهت اینکه، بیش از ۵۷ میلیون نفر در بازار سرمایه حضور دارند و خیلی از این‌ها با تشویق دولت فعلی وارد بازار سرمایه شدند، برخوردار است.

سالاروندی گفت: با توجه به ورود قابل توجه افراد به بازار سرمایه، یکی از موضوعات اصلی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، بازار سرمایه خواهد بود و از نظر من شاهد مانور خیلی زیادی بر روی بازار سرمایه خواهیم بود.

بازار سرمایه متاثر از مذاکرات وین

سالاروندی در رابطه با تاثیر برجام و تزریق دلار بر بازار سرمایه اظهار کرد: مذاکرات در خصوص برجام در نشست وین و تزریق دلار از عمده تحولات سیاسی قابل توجه و تاثیرگذار بر بورس هستند. گفت و گو و توافق‌های طرفین برای بازگشت به برجام، می‌تواند مثبت و یا منفی باشد. در صورت رفع تحریم ها، اتفاقات خوبی در اقتصاد، از جهت کمتر شدن تحریم‌ و فروش نفت بیشتر و در نتیجه کاهش کسری بودجه‌ خواهد افتاد که در این صورت، دولت اوراق کمتری می‌فروشد و نرخ بهره کاهش می‌یابد؛ این امر بر رونق بازار سرمایه و ورود نقدینگی به این بازار کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد:در صورت عدم توافق ممکن است افزایش نرخ ارز حاصل شود و همینطور تحریم‌ها باقی بماند که این، روی سرنوشت و سودهای عملیاتی یکسری از شرکت‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اثرات تزریق دلار به اقتصاد کشور اظهار کرد: اگر تحریم‌ها کاهش پیدا کند، قطعاً ما صادرات خواهیم داشت که افزایش صادرات ورود ارز به کشور را به دنبال دارد و سبب کاهش نرخ دلار می‌شود.

متغیرهای اقتصادی در حال حاضر به نفع بازار سرمایه هستند

رضا عیوض لو، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که تزریق دلار به اقتصاد کشور چه تاثیری بر بازار سرمایه می‌گذارد؟، تشریح کرد: از زمانی که درآمدهای نفتی افزایش یافته در تقابل با آن واردات نیز افزایش یافته است؛ و افزایش واردات، به کسری تراز تجاری دامن زده و بعید به نظر می‌رسد، با توجه به سیاست‌های موجود، نرخ ارز مورد سرکوب قرار گیرد.

وی بیان کرد: نرخ ارز هر سال متناسب با نرخ تورم خود را تعدیل خواهد کرد، این تعدیل تورم، چند سال یکبار صورت می‌گیرد، ولی به نظر می‌رسد از این به بعد تعدیل در نرخ ارز کوتاه‌تر و متناسب با تورم آن سال، صورت بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر ما به ثبات در نرخ ارز رسیده ایم که این به نفع صادر کننده‌های ما است و همینطور، یک ثبات نسبی در نرخ سود بانکی داریم که به عنوان جایگزین بازار سرمایه است. در کل متغیرهای اقتصادی به نفع بازار سرمایه هستند. ولی در حال حاضر اعتماد سرمایه‌گذاران از بازار سلب شده و بازار برای رسیدن به تعادل و جلب اعتماد سهامداران نیاز به زمان دارد تا اتفاقات را هضم و مجددا ارزیابی کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 432726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =