به گزارش صدای بورس، علی اسلامی بیدگلی، کارشناس بازار سرمایه، چشم انداز بازارسرمایه را منطقی و طبیعی عنوان کرد و با اشاره به اینکه در محدوده قیمتی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومانی دلار، سهام بسیاری از شرکت های بورسی به لحاظ ارزش جایگزینی و همچنین سودآوری، همچنان ارزنده محسوب میشوند، گفت: در صورت گشایش روابط بین المللی، با کاهش نرخ ارز رو به رو می شویم، اما از طرف دیگر هزینه مبادلات کالا، خدمات و نقل و انتقال پول نیز کاهش پیدا می کند.
در حال حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس برای جابجایی منابع یا تامین کالا ها و تجهیزات خود حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه اضافی پرداخت می کنند که در صورت بهبود روابط خارجی و تسهیل نقل و انتقال پول و کالا، هزینه مازاد فعلی، به درآمد تبدیل می شود و بخشی از اثر کاهش احتمالی قیمت دلار بر قیمت سهام را پوشش می دهد.
بیشتر بخوانید:
بازگشت نقدشوندگی
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تعداد شرکتهایی که از گشایش روابط بین المللی منتفع میشوند اندک نیست، افزود: از طرف دیگر با رفع محدودیت های بین المللی ظرفیت های متنوع اقتصادی ایجاد می شود که این امر افزایش فروش و سودآوری شرکت های بورسی را به همراه دارد و این امر بخش دیگر اثر کاهش قیمت دلار بر درآمد شرکت ها را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: همچنین شرکت های بزرگ که سهم بالایی از بازار دارند با فرض قیمت دلار ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان (به طور میانگین) و قیمت جهانی کالا ها، به P/E های محدوده ۶ و ۷ می رسند که به لحاظ تاریخی عدد طبیعی بازار سرمایه ما است.
اسلامی با بیان اینکه امروز بازارسرمایه نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کند و کاهش نرخ ارز، با خروج منابع از بازار سرمایه همراه نیست، افزود: اگر سرمایه گذاران بورسی نگاه میان مدت و بلند مدت داشته باشند، محتاطانه عمل کنند و به طور غیرمستقیم در بازارسرمایه، سرمایه گذاری کنند، زیانی متوجه آنها نیست.
منبع: سنا
نظر شما