به گزارش صدای بورس، پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به علت رشد این روزهای شاخص بورس اعلام کرد: افزایش حجم معاملات در بازار در کنار افزایش نسبی قیمتها و نیز کاهش تعداد نمادهای حاضر در صف فروش طی روزهای گذشته، نوید بخش حرکت بازار به سمت تعادل و بعد ١٠ ماه روند نزولی شاخص بورس، اکنون معاملات در حال خارج شدن از مسیر اصلاحی است.
بیشتر بخوانید:
نظرات بورسی کاندیداهای ریاست جمهوری
٨ عامل اثرگذار بر بازگشت شاخص بورس به مدار رشد
کاهش ریسک معاملات با مشخص شدن نامزدهای نهایی: با نزدیک شدن به روز انتخابات و مشخص شدن نامزدهای نهایی تا حدود زیادی بازار سرمایه توانسته ریسک انتخابات را مدیریت کند و از این طریق ریسک موجود کاهش یافته است. اکثر نامزدها در خصوص بازار سرمایه و حمایت از آن وعدههایی دادند که در صورت واقعی بودن وعدهها، بطور حتم میتواند برای روند بازار مثبت باشد.
نقش پررنگ تزریق نقدینگی به صندوق تثبیت بازار بر معاملات: دیگر عاملی که در مثبت شدن روند بازار اثرگذار بود و به رشد شاخص کل و سهام بزرگ بازار کمک کرد، تزریق ٢٠٠ میلیون دلاری بود که واریز بخشی از آن انجام شده است. این مبلغ قرار است در چند مرحله واریز شود و طبق اظهارات رییس سازمان بورس طی روزهای آینده مابقی واریزی انجام خواهد شد.
ممکن است از نظر ریالی این واریز چهار هزار میلیارد تومانی، عدد چندان قابل توجهی در برابر معاملاتی که در بازار انجام می شود محسوب نشود اما این اقدام نشان می دهد سران قوا تصمیم دارند حداقل از طریق واریز نقدینگی و دیگر راه های ممکن بار دیگر از بازار سرمایه حمایت کنند. این اقدام بیش از آنکه بخواهد از لحاظ ریالی کمک کند، موجب تزریق عوامل مثبت روانی شد که زمینه بازگشت اعتماد دوباره را برای ورود نقدینگیها فراهم کرد.
ثبات معاملات در بازارهای جهانی: روند معاملات در بازارهای جهانی و ثبات ایجاد شده از دیگر عواملی بود که هفتههای گذشته به رشد قیمت سهام شاخص ساز کمک کرد. پس از رشدهایی که در نیمه دوم سال ٩٩ در بازار جهانی رخ داد بسیاری از تحلیلگران به دنبال اصلاح در قیمتهای بازار جهانی بودند که این موضوع گمانه زنی هایی را برای تغییر روند بازار ایجاد کرد در حالی که از یک ماه گذشته زمینه ثبات نسبی در معاملات بازارهای جهانی فراهم شده است.
این ثبات نسبی در قیمتهای جهانی و نرخ ارز باعث شد گزارشهای تولید و فروش شرکتهای بورسی و فرابورسی در اردیبهشت ماه مطلوب باشد و روند بازار هم از نظر بنیادی به دنبال خرید سهام پیش رود.
ثبات و کاهش در نرخ بهره بانکی: ثبات و کاهش در نرخ بهره بانکی از دیگر عواملی است که می تواند در میان مدت به بهبود روند بازار سرمایه کمک کند.
افزایش ورود نقدینگی به بازار سهام: ثبات و رکود معاملات در بازارهای رقیب اعم از مسکن، طلا، سکه و خودرو زمینه ورود نقدینگی به بازار سهام را فراهم کرد. اکنون این بازارها نسبت به بازار سرمایه گرانتر هستند و بورس از نظر ارزش ذاتی در شرایط بهتری نسبت به دیگر بازارها قرار دارد.
ریزش رمز ارزها: ریزش رمز ارزها دیگر عامل اثرگذار بر بهبود معاملات بورس است. این بازار به عنوان رقیب اصلی بازار سهام تلقی میشود که با توجه به نوسانات منفی و عجیبی که در این بازار رخ داده به نظر می رسد نقدینگی که ماه های گذشته به این سمت حرکت کرده در حال خروج و بازگشت به بازار سهام باشد.
پیشروی صفهای فروش سهام کوچک به سمت تعادل: همچنان در بازار سهام بعد از چند ماه بیش از ۲۵۰ نماد کوچک درگیر در صف های فروش، روز به روز در حال نزدیک شدن به تعادل هستند. اکنون دیگر بازار سهام مانند چند وقت گذشته شاهد فروشنده ای خاص نیست اما خریداران به دنبال خرید در قیمتهای منفی هستند. افزایش حجم معاملات در کنار کاهش تعداد صفهای فروش و افزایش صفهای خرید طی روزهای گذشته از جمله عواملی هستند که نشان می دهد بازار در حال حرکت به سمت تعادل است.
رفع کامل ریسکهای موجود بعد از انتخابات: چرخش نقدینگی در میان صنایع بزرگ یکی از اتفاقات مثبت و خوب بازار در هفتههای گذشته است که به نظر میرسد مقدار ریسکی که اکنون در رابطه با انتخابات در بازار وجود دارد پس از برگزاری انتخابات و مشخص شدن شخص رییسجمهور از بین برود و به رونق در معاملات منجر شود.
منبع: ایرنا
نظر شما