شفاف سازی درباره انتشار صورت های مالی

بهشتی سرشت گفت: دو هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی شده در صورت های مالی ۹۹، صرف امور فرهنگسازی، آموزش ، توسعه و.. شده است و از این طریق بازار سرمایه را رونق بخشیده است.

صدای بورس - زهرا مالمیر؛ هفته گذشته برای نخستین بار صورت های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شد . پس از این اقدام سوالات و ابهاماتی در خصوص ارقام و اعداد گزارش بین اهالی رسانه و بازار به وجود آمد .

سازمان بورس طی نشستی در ظهر روز یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ با حضور مصطفی بهشتی سرشت عضو هیات مدیره و معاون اجرایی و بهزاد خاکی مدیر امور مالی سازمان بورس و اصحاب رسانه به این سوالات و ابهامات پاسخ داد .

بهشتی سرشت در ابتدای این جلسه اظهار کرد: در مدت کوتاهی که از انتشار صورت‌های مالی گذشته است سوالات و ابهاماتی در مورد اعداد و ارقام این گزارش به وجود آمده است. طبیعتاً انتشار صورت‌های مالی سازمان درخواست به جایی بوده که مطالبه شده و هم اکنون این اتفاق افتاده است.

وی افزود: در صورتهای مالی سال ۹۹ نکته‌ای که مورد توجه است دو هزار میلیارد تومان درآمدی است که شناسایی شده و این درآمد از کارمزد معاملات است و این را باید بدانیم که سازمان سود محور نیست .

وی در ادامه گفت: این رقم صرف امور فرهنگسازی، آموزش ، توسعه و.. شده است و از این طریق بازار سرمایه را رونق بخشیده است.

بهشتی گفت : متاسفانه در سال ۹۹ موفق نشدیم در حوزه زیرساخت ها سرمایه گذاری کنیم زیرا سازمان در راستای توجه به کنترل ریسک و کمک به سرمایه گذاران خرد مبلغ یک هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان را به صندوق تثبیت واریز کرد .
بهشتی تصریح کرد: این که صورتهای مالی منتشر شده نتیجه سیاست‌های چه کسی بوده و این که سال ها مطرح شده و قول داده شده و هم اکنون اتفاق افتاده را با قاطعیت می‌توان گفت رویکرد دهقان دهنوی در انتشار صورت‌های مالی بسیار موثر بوده و تصمیماتی که این فرد در مدت اخیر گرفته از جمله تصمیماتی بوده که سال‌ها مطرح می شده و امروز با شجاعت رئیس سازمان به مرحله اجرا رسیده است .

وی در ادامه اضافه کرد: برای مثال موضوعاتی همچون مشکلات پرسنل کارگزاریها در خصوص سقف معاملات آن ها، صدور مجوز تاسیس کارگزاری، تاسیس صندوق های جدید، بسته ۷ بعلاوه ۳ و ..‌ از اقداماتی بوده که رئیس سازمان بورس در این مدت توانسته آنها را اجرایی کند.

این مقام مسئول گفت: رویکرد رئیس سازمان بورس بلاشک نقطه مهمی در اجرای این تصمیمات بوده است است و اگر قبلا این کار انجام نشده است شاید دلیل بر این بوده که شفافیت بدون هزینه امکان پذیر نیست. در خصوص انتشار صورت‌های مالی باید بدانیم چیزی که از ناشرین انتظار داریم خودمان نیز باید عامل آن باشیم و در همین راستا تصمیم گرفته‌ایم صورت‌های مالی را هر ۶ ماه تا یک سال یکبار منتشر کرده و در برنامه های سازمان قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: ارقامی که در خصوص حقوق‌ها و دستمزدها کارکنان به دست آمده اگر بعضی از مسائل را کم کنیم کل خالص حقوق به ۱۳ میلیون می‌رسد.

معاون اجرایی سازمان بورس بیان کرد: با توسعه بازار، پیشنهاد شد تا ۱۵۰ نفر به نیروهای سازمان اضافه شود هر چند در حال حاضر حجم معاملات کم شده، اما روند توسعه ادامه خواهد داشت هم اکنون در خواست ۳۰۰ نهاد مالی در دست بررسی است و باید برای ۳۶ میلیون سهامدار زمینه را فراهم کنیم.

وی درباره سامانه معاملاتی بومی گفت: عملیاتی شدن یک سامانه نیازمند دقت و ظرافت بالایی است، یک فاز استقرار دارد که ما آن را آغاز کردیم، حدود شش ماه به طول می‌انجامد، ما باید حداقل بخشی از اوراق معاملاتی را به منظور تاییدیه گرفتن در این سامانه بومی انجام دهیم.

بهشتی سرشت درباره هزینه ناوگان این سازمان به خبرنگاران پاسخ داد : سازمان به شدت فقر ناوگان حمل و نقل داشت علی رغم اینکه به شدت نیازمند بودیم به همین خاطر اقداماتی را برای خرید خودرو انجام دادیم.

بهزاد خاکی مدیر امور مالی سازمان نیز در این مراسم گفت : سازمان سهمی از بودجه دولت ندارد و محلی درآمد آن از ارائه خدمات به ناظران سود سپرده های بانکی و...‌ است .

وی اشاره کرد: تنها ۵ درصد از شرکت سپرده گذاری برای سازمان بورس است و ۹۵ درصد آن فاقد کنترل است.

خاکی اضافه کرد: صورت‌های مالی سازمان طبق استاندارهای حسابداری تشکیل شده و در بخش تلفیق، رایان بورس، مدیریت فناوری، اطلاع رسانی، سپرده گذاری و سازمان بورس با هم هستند.

این مراسم در محل شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار شد .

کد خبر 434180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =