به گزارش صدای بورس، منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان گفت: ذوب آهن سهامدار عدالت نیست، ولی با این مسئله درگیر است. بخشی از بازار سرمایه ذوب آهن صندوقهای سرمایهگذاری است و چندین سال است که فعالیتهای مشخصی دارد، آزادی عمل دارد و میتواند با شرکتهای بورسی، خرید و فروش سهام انجام دهد و به صورت غیرمستقیم، واحدهای سرمایهگذاری را خریداری کند.
وی بر آموزش سهامداران تاکید کرد و افزود: پیش از ورود به مجمع آیا برای کسانی که سهامدار عدالت هستند، آموزشی گذاشتهایم؟ کسانی که دارای سهام عدالت هستند نیازمند آموزش بیشتری در این خصوص هستند. باید دعوت شوند، آموزش ببینند و کد سهامداری بگیرند که این خود یک جنبه است؛ همچنین کسانی که قرار است امانتدار این سهام با ارزش باشند. بنابراین کار را باید به دست افرادی سپرد که دارای ویژگیهایی باشند که بتوانند مشابه آن صندوقهای سرمایهگذاری با چارچوب مشخص، زیر نظر سازمان بورس باشند؛ با توجه به این که اعضای آنها چه کسانی هستند و رتبههای حرفهایگری داشته باشند.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تاکید کرد: در زمینه حفظ دارایی سهامداران عدالت، بهتر است سازمان بورس، یک دستورالعملی را تعریف کند که تغییر نکند و به بیراهه نرود. چراکه چنین مجموعهای میتواند خط و ربطهای سیاسی بگیرد. (بر اساس تجارب این چند سال و دیدن افراد مختلف) بسیاری تلاش دارند که در این زمینه بهرهبرداری سیاسی کنند و این جنبه برایشان بیشتر مد نظر است تا بحث اقتصادی آن.
بیشتر بخوانید:
بازگشت تکنیکالی بورس غیرممکن نیست
یزدیزاده ادامه داد: سهام عدالتی که به امانت گذاشته شده است باید درست استفاده شود و به سر منزل مقصود برسد و سهامدار از منافع آن بهرهمند شود. همچنین پیش از آن که انتخابی صورت گیرد، یک چارچوب دستورالعملی تعیین شود و اگر قرار است چند نفر اعضای هیأت مدیره باشند، باید دو یا سه نفر از صندوقهای سرمایهگذاری باشند. اینها معرفی شوند، رزومه دهند و چون فعالیت دارند، میتوانند با تعهد صحبت کنند.
وی با بیان اینکه جمعیتی سی میلیون نفری، توسط این شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید مدیریت شوند، خاطرنشان کرد: اگر این صندوقها درست مدیریت نشود منجر به یک بحران در کشور میشود و هر روز در هیأت دولت و مجلس پیرامون آن صحبت خواهد شد. بنابراین جای بحث و کار بسیاری دارد تا به این جمع بندی برسیم که چه کاری باید انجام شود. خصوصیت صندوقهای سرمایهگذاری این است که نقدشوندگی بالایی دارند و حتی اگر نتوانند بفروشند، میتوانند خریدار شوند و این اجازه را دارند. ولی در رابطه با اینها چنین بحثی نیست و اگر این بازار به همین صورت ادامه پیدا کند سایه آن بر روی شرکتهای سرمایهگذاری بسیار سنگین است.
وی تبدیل شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت به صندوقهای سهام عدالت میرا را ضروری دانست و اظهار کرد: این از راهکارهای کوچکسازی دولت است. حجم دولت به وسیله سهام عدالت بزرگ شده و با اضافه شدن یک نهاد جدید، بوروکراسی دولتی بیشتر میشود. باید یک جایی پرونده سهام عدالت بسته شود. این حواشی و ابهامات راه به جایی نخواهد برد و به نفع مردم نیست.
نظر شما