مژده ابراهیمی- صدای بورس؛ با در نظر گرفتن عدمقطعیتهای سیاسی، بهتر است مجموعهای از سهام دلارمحور، ریالمحور و داراییمحور را در پرتفوی سرمایهگذاری نگهداری کرد.
سهیل پورصادقی، مدیرعامل شرکت سبدگردان آلفا در گفت و گو با صدای بورس گفت: در مقطع فعلی واقعیت و تجربه گذشته یک سرمایهگذار بازار سرمایه این است که تمام شرکتها و صنایع بورسی در نیمه اول سال ۱۳۹۹ با هم رشد (آنهم رشدی نهچندان آهسته) داشتند، پس از آن نیز تمام آنها با هم ریختند.
وی افزود: اصولا ویژگی بورس ایران است که بهواسطه دامنه نوسان محدود، طی یک دوره مشخص (روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه) اکثر سهام موجود در بازار یا همگی با هم بالا میروند یا همگی با هم پایین میآیند؛ بهعبارتی همبستگی (Correlation) بین سهمها خیلی بالاست و به تعادل نسبی رسیدن سهمها زمان نسبتا زیادی میبرد.
مدیرعامل شرکت سبدگردان آلفا بیان کرد: با در نظر گرفتن واقعیت بیانشده مبنی بر عقب نماندن هیچ گروهی از رشد در سالهای اخیر، بهترین گزینه برای سرمایهگذاری در حال حاضر داشتن یک پرتفوی متنوع است یعنی اینگونه نیست که بتوان با قاطعیت گفت صنعت برگزیده امسال، این یک یا دو صنعت هستند. رشدی اگر باشد در کلیت بازار است، ریزشی اگر باشد نیز در کلیت بازار است. مهمترین درایوری که رشد یا ریزش بازار را تعیین میکند نیز در مقطع فعلی، بیش از هر چیز نرخ دلار و چشمانداز پیش روی آن است که خود آن نیز به نتیجه مذاکرات برجام، زمان بهنتیجه رسیدن آن و کیفیت نتیجه بهدستآمده بستگی دارد. در این بین قیمت commodity نیز اگرچه مهم است، اما در وهله دوم اهمیت قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
پورصادقی عنوان کرد: با این حال با در نظر گرفتن عدمقطعیتهای (عمدتا سیاسی) پیش رو، بهتر است مجموعهای از سهام دلارمحور، ریالمحور و داراییمحور را در پرتفوی سرمایهگذاری نگهداری کرد.
وی تصریح کرد: در این راستا داشتن سبدی متنوع از سهام پالایشی و پتروشیمی، فلزی و معدنی، بانکی و نیروگاهی میتواند مناسب باشد و تا حدی ریسکها را پوشش دهد. همچنین نگهداری ریال اگرچه در ماههای گذشته استراتژی مناسبی بهنظر میرسید، اما با کمرنگ شدن احتمال بهنتیجه رسیدن مذاکرات (حداقل در آینده نزدیک) و در نظر گرفتن واقعیت کسر بودجه شدید دولت و استقراض متوالی آن از بانک مرکزی، در کنار عدم توفیق دولت در فروش اوراق در ماههای اخیر، بهتدریج از جذابیت آن کاسته میشود.
پورصادقی تصریح کرد: با این حال یکی از مهمترین صنایعی که در هفتههای آتی میتواند آبستن اتفاقات جدید باشد، گروه پالایشی است. اولا این گروه بهطور خاص در ETF عرضهشده توسط دولت قرار دارد که علیرغم تبلیغات وسیع دولتی، کلیه سهامداران آن در حال حاضر در ضرر هستند. ثانیا احتمال تعدیل EPS سال گذشته آنها (با توجه به در پیش بودن فصل مجامع و بخصوص باتوجه به نامه رسمی رئیس سازمان بورس بهوزیر نفت مبنی بر تسریع در اعلام نرخهای پالایشی بهمنظور تهیه صورتهای مالی) بالاست. ثالثا هم قیمت نفت و هم کرکاسپرد محصولات پالایشی در ماههای اخیر صعودی بوده و چشمانداز آتی آنها نیز صعودی است. همچنین تحرکات اخیر قیمتی در این گروه نیز خود گواهی بر این اتفاقات است.
نظر شما