به گزارش صدای بورس، بردیا خسروانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار بورس اخیرا شاهد اصلاح قیمتی در اکثریت نمادهای بازار بوده است که یکی از دلایل آن را میتوان به کاهش فروش مردادماه شرکتها بدلیل قطعی برق دانست.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این در حالی است که پیشبینی میشود بازار سهام در مهرماه روند صعودی به خود بگیرد؛ چرا که شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس غالبا در شهریور فروش بهتری نسبت به میانگین فروش ۵ ماهه خودشان (شرکتهایی که دوره مالی با سال تقویمی یکسانی دارند) ثبت میکنند، که این گزارشها در هفته اول مهرماه منتشر میشود.
وی همچنین پیشبینی کرد: رشد درآمدها از رشد هزینه ها برای اکثریت شرکتهای بورسی بالاتر بوده و بنابراین با انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه میتوان انتظار داشت که در مهرماه روند بازار بویژه برای سهم هایی که گزارش فروش شهریور مطلوب و گزارش مالی فراتر از انتظار منتشر کنند، با افزایش تقاضا همراه باشد و بازار خوبی در جهت رشد قیمت سهم ها مخصوصا برای شرکتهایی که نسبت سودآوری آنها رشد کند، داشته باشیم. بنابراین بنظر میرسد روزهای پایانی شهریور فرصتی مناسب جهت خرید نمادهایی باشد که p/e فوروارد زیر ۷ دارند.
بیشتر بخوانید:
افزایش سرمایه بیش از سه برابری فخوز/ تملک فولاد اکسین خوزستان
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از طرفی دیگر در اقتصاد بین الملل هم قیمت کامودیتی ها بسیار مطلوب است و میتوان به روند رشد آنها حداقل در کوتاهمدت امیدوار بود؛ چرا که صحبتها حاکی از ادامه سیاستهای انبساطی و ادامه پولپاشیها جهت حمایت از اقتصاد شکل گرفته و اکثر روسای بانک های مرکزی دنیا بر حمایت از اقتصاد اتفاق نظر دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه هنوز میزان اشتغال در سطح کشور های توسعه یافته به قبل از کرونا نرسیده است و اقتصادها از منظر میزان مصرف هنوز مشکل دارند و این میزان به سطوح قبل از بحران کرونا برنگشته است، بنابراین می توان اطمینان داشت که روند صعودی قیمت کامودیتی ها ادامه دار باشد. کما اینکه اکثر بانک های مرکزی دنیا بر عدم افزایش نرخ بهره تا سال ۲۰۲۲ اذعان دارند.
خسروانی اذعان داشت: علاوه بر این، دلار نیمایی حدودا مطابق ارزش ذاتی دلار در ایران در حال معامله است. پس بازار بورس محل مناسبی برای سرمایه گذاری برای ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ بویژه برای سهم هایی که نسبت به سودآوری که داشته اند قیمت مناسبی دارند، خواهد بود.
وی با اشاره به این که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا امروز بازدهی شاخص کل ۱۷ درصد بوده است در گفتگو با تسنیم گفت: با این وجود سهمهایی در بازار وجود دارند که بالای ۱۰۰ درصد در این ۶ ماهه رشد کرده اند که وجه اشتراک اکثر این نمادها نسبت قیمت به سودآوری مطلوب بوده است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت اصلاح اخیر بورس در نمادهایی که فروش مناسب و نسبت سودآوری مطلوب داشتهاند، بیمورد صورت گرفته و این نمادها میتوانند دوباره به روند صعودی خودشان ادامه دهند.
نظر شما