شرکت سبدگردان الماس در سال ۱۳۹۴، با دریافت مجوزهای لازم فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کرد. این مجموعۀ جوان و با انگیزه در حال حاضر مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری را برعهده دارند که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها مروری بر عملکرد آنها نیز خواهیم داشت.
- صندوقی برای ریسکگریزان
نخستین صندوق این شرکت جوان در اسفندماه ۱۳۹۴، با نام گنجینه الماس پایدار، با هدف جذب سرمایهگذاران ریسکگریز، فعالیت خود را در گروه صندوقهای با درآمد ثابت آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق، با افتی ۳۵ درصدی در یکسال گذشته، اکنون به حدود ۶۳۵ میلیارد ریال رسیده است. با توجه به نوع صندوق، بازار سهام تنها سهمی ۲۶ درصدی از پرتفوی صندوق دارند و عمده دارایی این صندوق با سهمی ۴۳ و ۲۴ درصدی، به ترتیب به بازار بدهی و سپردۀ بانکی اختصاص یافته است. سطح بازدهی سالانۀ این صندوق با درآمدثابت متأثر از بخش سهامی پرتفوی آن، از سطح سود سپردۀ بانکی نیز پایینتر آمده است.
- بازدهی مرکب ۱۲۳۶ درصدی
خالص ارزش داراییهای صندوق گنجینه ارمغان الماس که در مردادماه ۱۳۹۵ و در راستای جذب سرمایهگذاران ریسکپذیر، در گروه صندوقهای سهامی آغاز به کار کرد، در یکسال گذشته، با افتی ۳۹ درصدی، در مرز ۲۷۴ میلیارد ریال قرار دارد. بازار سهام و به خصوص گروههای «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «استخراج کانههای فلزی» با سهمی ۹۷ درصدی در پرتفوی صندوق، بیشتر از سایر گزینههای سرمایهگذاری، مورد توجه مدیران این صندوق بوده است. صندوق گنجینه ارمغان الماس، در ریزش اخیر بازار سهام، افت سطح بازدهی بالایی داشت و اکنون بازدهی سالانۀ صندوق ۱۱ درصد است اما در افقی بلندمدت، این صندوق طی حدود ۵ سال فعالیت خود بازدهی مرکبی ۱۲۳۶ درصدی داشته است.
- سهم ۲۲ درصدی از بازار سهام
سومین صندوق این شرکت نیز در آبانماه ۱۳۹۷، با نام گنجینه الماس بیمۀ دی، باز هم با هدف جذب سرمایهگذاران ریسکگریز، فعالیت خود را در گروه صندوقهای با درآمد ثابت آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق، با افتی ۴۸ درصدی در یکسال گذشته، اکنون اندکی بالاتر از سطح ۱۲۲۰ میلیارد ریال قرار دارد. با توجه به نوع صندوق، بازار سهام سهمی ۲۲ درصدی از پرتفوی صندوق دارد و عمده دارایی این صندوق به میزان ۴۵ درصد به بازار اوراق بدهی اختصاص یافته است. تحت تأثیر روند نزولی قیمتها در بازار سهام، سطح بازدهی سالانۀ صندوق گنجینه الماس بیمۀ دی نیز همانند صندوق گنجینه الماس پایدار به دلیل پررنگتر بودن سهم بازار سهام در پرتفوی، نسبت به بسیاری از صندوقهای دیگر، افت محسوسی نسبت به شش ماه گذشته داشته و اکنون در مرز ۱۴ درصد قرار دارد.
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت سبدگردان الماس را مشاهده میکنید.
جذب ریسکگریزان
شرکت سبدگردان الماس در ۶ سال فعالیت خود، سه صندوق سرمایهگذاری تاسیس کرده که دو مورد آن صندوق با درآمد ثابت است. گنجینه الماس قدیمیترین صندوق این مجموعه که در گروه صندوقهای با درآمد ثابت جا دارد، طی ۶ سال فعالیت توانسته ۱۵۸ درصد بازده کسب کند. عمده پرتفوی این صندوق به بازار بدهی و سپرده بانکی تعلق دارد. گنجینه ارمغان الماس با عمری ۵ ساله به سرمایهگذاران ریسکگریز و گروه صندوقهای سهامی تعلق دارد.
این صندوق در این مدت موفق به کسب بازده مرکب ۱۲۳۶ درصدی شده است، این در حالی است که در یک سال گذشته، به دلیل افت عمومی بازار، این صندوق نیز با کاهشی ۱۱ درصدی روبهرو بوده است. بازار سهام و به خصوص گروههای «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «استخراج کانههای فلزی» با سهمی ۹۷ درصدی در پرتفوی صندوق، بیشتر از سایر گزینههای سرمایهگذاری مورد توجه مدیران این صندوق بوده است. گنجینه الماس بیمه دی، سومین صندوق این مجموعه نیز با هدف جذب سرمایهگذاران ریسکگریز راهاندازی شده و حدود ۳ سال از عمر آن میگذرد و در این مدت بازدهی ۱۵۶ درصدی کسب کرده است.
- هفته نامه اطلاعات بورس_ شماره ۴۱۹
نظر شما