صدای بورس _ وحید بلالی؛ نکته جالب در معاملات مارون این است که این نماد در سالگرد ریزش تاریخی بورس در مرداد ماه ۱۴۰۰ ، توانست سقف تاریخی خود را باز پس بگیرد و زیان سهامدارانی که حتی در اوج هم خریده بودند را نیز جبران کند. این نکته برای خرید سهم بسیار قابل تامل است، حال وضعیت بنیادی این سهم را نیز بررسی می کنیم تا ارزیابی دقیقی از ارزندگی و قیمت سهم داشته باشیم.
نماد مارون یکی از نمادهای گروه محصولات شیمیایی است، شرکت پتروشیمی مارون در بهمن ماه سال ۱۳۷۷ تاسیس شد، مارون در زمینه تولید الفین تاسیس شده و این پروژه بخش هفتم الفین بود. با اجرای این طرح که یا ظرفیت تولید سالیانه ۱.۱ میلیون تن پلی اتیلن در زمره بزرگترین الفین ها در جهان می باشد، برای اولین بار در کشور +C۲ ( اتان ) از گاز طبیعی استحصال شده، طی فرآیندهایی به مواد الفینی، فرآورده های پلیمری و شیمیایی تبدیل می شود .
- معرفی شرکت و محصولات تولیدی
در یک تعریف ساده می توان ترکیبات موجود در نفت خام را به چهار دسته ی پارافین ها (Paraffin)، الفینها (Olefins)، نفتنها (Naphthenes) و آروماتیک ها (Aromatics) تقسیم بندی نمود. الفین های سبک که شامل ترکیبات دو (اتیلن)، سه (پروپیلن) و چهار کربنه (بوتادین و بوتیلن) می باشند و به جهت دارا بودن، حداقل یک پیوند دوگانه ی کربن-کربن، غیر اشباع و ترکیبات واکنش پذیر محسوب می شوند.
در بین هفت ماده پایه صنعت پتروشیمی که شامل الفین های سبک، آروماتیک ها (بنزن، تولوئن و زایلن) و متانول می باشند، الفین های سبک بیش از ۶۰ درصد سهم تولید از این هفت ماده پایه پتروشیمی را در کل دنیا به خود اختصاص داده اند. در سال ۲۰۱۴ در مجموع ۴۷۶ میلیون تن محصولات پایه صنعت پتروشیمی در مناطق مختلف دنیا تولید شده است که چیزی در حدود ۲۹۲ میلیون تن آن شامل الفین های سبک است که نشان از اهمیت این مواد در صنعت پتروشیمی است.
در سال ۲۰۱۴، در بین الفین های سبک اتیلن با ۱۳۷ میلیون تن در سال، پروپیلن با ۸۸.۷ میلیون تن، بوتیلن با ۵۵ میلیون تن و بوتادین نیز با ۱۱.۲ میلیون تن به ترتیب در جایگاه اول تا چهارم از حیث میزان تولید قرار دارند.
شایان ذکر است اتیلن و پروپیلن در بین هفت ماده اصلی و پایه صنعت پتروشیمی در رتبه اول و دوم میزان تولید قرار دارند. میزان رشد مصرف این دو الفین ارزشمند در سال های پیش رو (۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹) چیزی در حدود ۷ درصد پیش بینی می شود که نشان از افزایش تقاضای قابل توجه برای این دو ماده و همچنین مواد موجود در زنجیره ارزش آن ها خواهد بود.
روش های مختلفی جهت تولید الفین های سبک وجود دارد که سهم عمده تولید به روش کراکینگ با بخار می باشد. بررسی بازار عرضه و تقاضای الفین های سبک حاکی از آن است که شرکتهای مختلف جهت تامین تقاضای مورد نیاز پروپیلن مصرفی در دنیا، اقدام به توسعه فرآیندهایی جدید (On-Purpose) جهت تولید این ماده پر ارزش کرده اند.
شرکت پتروشیمی مارون در زمینی به مساحت ۱۰۲.۵ هکتار و در دو منطقه جغرافیایی زیر احداث شده است .
۱_ منطقه کریت کمپ اهواز
واحد بازیابی اتان در زمینی به مساحت ۹.۵ هکتار در کلیومتر ۳۰ جاده اهواز – ماهشهر احداث شده است. در این واحد خوراک واحد الفین تولید و با خط لوله به طول ۹۵ کیلومتر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارسال می شود.
۲- منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
واحد الفین به همراه واحد های پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول و سرویس های جانبی و آفسایت در زمینی به مساحت ۹۳ هکتار در سایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی ( ره ) احداث شده است.
شرکت پتروشیمی مارون با دارا بودن کارخانه بازیابی اتان ، با بازیافت اتان از گاز طبیعی آن را برای تولید محصولات شیمیایی و پلیمری به کار می برد.
این شرکت با توانایی تولید سالانه ۱۱۰۰۰۰۰تن اتیلن، ۲۰۰۰۰۰ تن پروپیلن، ۳۰۰۰۰۰ تن پلی اتیلن سنگین، ۳۰۰۰۰۰ تن پلی پروپیلن و بیش از ۴۴۳۰۰۰تن انواع گلایکول یکی از بزرگترین شرکت های پتروشیمی در ایران و جهان است.
- تحلیل بنیادی
این سهم یکی از با ارزش ترین شرکتهای پتروشیمی کشور است، اهمیت این شرکت در زمان تحریم بیشتر شده و از این جهت سودسازی این شرکت به اوج خود در یک سال اخیر رسیده است، eps این شرکت ۱۷۰۴۴ بوده که میزان بسیار قابل توجهی است، این میزان در بین شرکت های بورسی کم نظیر است و حتی شرکت های خوب و بزرگ بازار سرمایه eps در حدود ۳۰۰۰ واحد دارند، به عنوان نمونه شرکت فملی eps ۲۰۵۹ واحدی داشته و شرکت فولاد مبارکه نیز eps در حدود ۲۱۵۹ واحد را تجربه کرده است.
به عبارتی eps مارون بیش از ۸ برابر فولاد و فملی است. (فولاد و فملی یکی از بهترین نمادهای بازار سرمایه هستند.)
Pبهe این شرکت به میزان همگروه های خود بوده و pبه s این شرکت نیز ۵.۰۵ بوده که بسیار عالی است.درآمدهای عملیاتی مارون در گزارش ۶ ماهه شهریور ماه ۱۴۰۰نسبت به سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایشی بوده و سود ناخالص نیز ۳۶ درصد اضافه شده است.
در این گزارش سایر درآمدها ۱۷۲ درصد، سود عملیاتی ۴۴ درصد، سایر درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی- اقلام متفرقه ۳۲۲ درصد و سود (زیان) عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۵۶ درصد افزایش یافته است.
همچنین در گزارش ۶ ماهه آمده است: سود عملیاتی پایه هر سهم ۴۴ درصد و سود غیرعملیاتی نیز ۴۰۱ درصد افزایش یافته است که میزان قابل توجه و عجیبی است.
همانطور که در بالا گفته شد پتروشیمی مارون یکی از با ارزش ترین نمادهای بنیادی بازار سرمایه است و این نماد بیشترین اقبال را در سال گذشته داشته و این نشان دهنده آن است که بازار سرمایه ما همچنان به تحلیل و وضعیت شرکت ها توجه می کند و شرکت های با ارزش بی مشتری نمانده و بیشترین بازدهی را دارند.
- تحلیل تابلوخوانی
قدرت خریدار به فروشنده مارون در معاملات روز یکشنبه که بیشتر نمادها وضعیت منفی داشتند مثبت یک بود که این امر نشان دهنده قدرت خریدار در این نماد است،
۷۴ درصد سهامداران عمده مارون حقوقی ها هستند اما با این وجود ۵ هزار سهم رنج مثبت حقیقی و ۴ هزار سهم رنج مثبت حقوقی را در معاملات یکشنبه شاهد بودیم.
مارون نمادی است که حقیقی ها بیشترین اعتماد را به آن داشته و نکته قابل توجه آن است که در دو هفته گذشته معاملات بزرک مارون توسط حقیقی تنها ۳ نفر بوده اند که آن هم مجموعا ۳۰۰ میلیون از این سهم را فروخته اند. در حالی که ارزش کلی معاملات مارون ۷۸۹ هزار میلیارد تومان است که این میزان فروش بسیار ناچیز است.
- تحلیل تکنیکال
طبق تصویر زیر مارون در یک کانال صعودی خوبی قرار گرفته است، این کانال صعودی از خرداد ماه سال ۹۹ شکل گرفته و تاکنون نیز ادامه یافته است.
مارون یکشنبه به صورت سبز رنگ کار خود را پایان داد تا این کانال صعودی را حفظ و بار دیگر به سقف کانال نزدیک شود.
مارون اگر بتواند در این هفته صعودی باقی بماند سقف کانال را شکسته و وارد یک کانال دوبل صعودی می شود.
همانطور که در تصویر زیر می بینید سقف کانال دوبل مارون ۲۴۶۰۰ تومان است.
به گزارش صدای بورس، مارون مقاومت های زیادی را برای صعود داشته و باید با قدرت از سد آنان بگذرد، اگر کندل قوی در معاملات این هفته مارون مشاهده نکنیم احتمالا این نماد در محدوده ۱۷۶۰۰ تا ۱۹۰۰۰ تومان نوسان کند تا نفسی دوباره برای صعود بگیرد.
نظر شما