یک کارشناس کالایی بازار گفت: تاثیر قطعی گاز را تا ۳ ماه دیگر بر بازار سرمایه خواهیم دید.
صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ بزرگترین چالش صنایع در شرایط کنونی تامین گاز است. در حالی که سیمانیها و فولادیها از میانه اردیبهشت تا پایان شهریور ۱۴۰۰ با مشکل قطع برق و گاز روبرو بودند حالا و از هفته پیش دوباره چالش قطعی گاز، صنایع را دچار سکته کرده است.
شهریار گراوندی، عضو هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور در ارتباط با موضوع محدودیتهای انرژی به صنعت سیمان به صدای بورس گفت: گاز اغلب واحدهای سیمانی کشور در شمال، شمال غرب، شمال شرق، غرب و جنوب غربی قطع شده است. تنها برخی واحدهای سیمانی جنوب کشور به خاطر گرمسیری بودن با محدودیت گاز مواجه اند.
۳ مزیت سوخت گاز بر مازوت در صنعت سیمان
وی در پاسخ به این پرسش که سوخت کنونی شرکتهای سیمانی چیست، گفت: سیمانیها اکنون از سوخت مازوت خود به جای گاز استفاده می کنند البته شرکت پخش فرآوردههای نفتی اولویت اول خود را برای تخصیص مازوت، نیروگاههای تولید برق قرار داده است.
وی با بیان اینکه شرکت های سیمانی در اولویت های بعدی تخصیص مازوت هستند، گفت: شرکت پخش فرآوردههای نفتی هنوز هیچ مازوتی به سیمانی ها تحویل نداده و سیمانی ها از ذخایر مازوت خود استفاده می کنند.
مدیرعامل سیمان سامان کرمانشاه در ارتباط با معایب مازوت بیان کرد: سیمان تولیدی از سوخت مازوت علاوه بر آلودگی هوا به دلیل سولفات موجود در آن از کیفیت پایین تری برخوردار است. همچنین گاز درب کارخانه سیمان تحویل داده می شود اما برای تهیه مازوت، سیمانی ها باید از اولین شرکت پخش فرآوردههای نفتی محموله های مازوت را تحویل بگیرند که گاهی هزینه حمل قیمتی برابر با خود مازوت دارد.
پیش بینی قیمت سیمان در فصل سرما
وی در ارتباط با پیش بینی قیمت سیمان در فصل سرما بیان کرد: اگر مازوت به سیمانیها برسد مشکلی در عرضه سیمان به بازار رخ نخواهد داد و گرانی این مصالح ساختمانی را در پیش نخواهیم داشت در غیر این صورت با مشکل روبرو خواهیم بود.
تاثیر چالش قطعی گاز بر سهام سیمانیها و فولادیها
سعید انگبینی، مدیرواحد کالا و انرژی کارگزاری توسعه فردا در ارتباط با محدودیت انرژی وارده به صنایع به صدای بورس گفت: هفته پیش محدودیت تخصیص گاز به صنایع اعلام شد. این محدودیت انرژی بر میزان عرضه و قیمت صنایع سیمانی و فولادی در بورس کالا تاثیرگذار است. تبعات این محدودیت عرضه گاز با فاصله بعد از بورس کالا بر سهام این شرکت ها در بورس اوراق بهادار نیز تاثیر گذار خواهد بود و به طور قطع در گزارش های سه ماهه شرکت های سیمانی و فولادی اثر آن را می توان دید.
۱۱۰ کارگزاری در بازار بهصورت رسمی ثبت شدهاند و این شرکتها در حال رقابتی شدید با یکدیگر هستند تا سود بیشتری کسب کنند. این صنعت که منبع اصلی درآمدشان از کارمزد گرفتن است در این روزها حال خوشی ندارد .
نظر شما