به گزارش صدای بورس، گشایش نماد سهام شرکت بینالمللی ساروج بوشهر با نماد «ساروج» امروز در فرابورس انجام شد و این شرکت از بازار پایه به بازار دوم با کشف قیمت هر سهم 16 هزار و 45 ریال ارتقا یافت.
در این مراسم مهدی تابش، مدیرعامل شرکت بینالمللی ساروج بوشهر به تاریخچه این شرکت اشاره و عنوان کرد: وجود اسکله آسیای آرام با دو ظرفیت 5 و 50 هزار تنی تلنگری بر شکلگیری ساروج است.
طبق گفته مدیرعامل ساروج، ایده احداث کارخانه سیمان در مجاورت این اسکله در سال 1377 شکل گرفت؛ عملیات اجرائی ساخت کارخانه نیز در سال 1382 رقم خورد و در سال 1388 همزمان با خودکفا شدن ایران در تولید سیمان، این کارخانه به بهرهبرداری رسید.
تابش در ادامه به مسیر این شرکت در پیدا کردن بازارهای فروش اشاره و اظهار کرد: ساروج ابتدا بر بازارهای داخلی متمرکز بود و از سال 92 وارد بازار صادرات شد. در حال حاضر 16 درصد از سهم صادرات کلینکر کشور متعلق به ساروج است و بیش از 80 درصد محصولات شرکت صادر میشود.
او با اشاره به موقعیت جغرافیایی این کارخانه گفت که ظرفیت تولید روزانه 6 هزار تن کلینکر با یک کوره در ساروج وجود دارد.
تابش در ادامه صحبتهایش در خصوص سرمایه این شرکت عنوان کرد: ساروج با سرمایه 10 میلیون تومانی تاسیس شد و اکنون سرمایهاش به 134 میلیارد تومان رسیده است. همچنین افزایش سرمایه از محل سود انباشته نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل ساروج در خصوص ظرفیت سالانه تولید این واحد عنوان کرد: اکنون ظرفیت تولید 1 میلیون و 750 هزار تن کیلنکر و 660 هزار تن سیمان در سال وجود دارد. همچنین در مجموع ظرفیت صادرات 2 میلیون و 300 هزار تن محصول تولیدی از این شرکت فراهم است.
تابش با اشاره به سودآوری خوب این شرکت در فاصله سالهای 96 تا 99 گفت: درحالیکه سود این شرکت در سال 96 معادل 24 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است، این سود با رشدی 1000 درصدی در سال 99 به 268 میلیارد تومان رسیده است. در سال مالی جاری نیز رشد 13 درصدی سود را داریم به نحوی که 13 درصد به سود خالص شرکت نسبت به سال گذشته افزوده میشود.
بیشتر بخوانید:
- کاهش ۳۷۰۰ واحدی شاخص / حقوقیها ۴۵۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند
-
سقوط ۲۵ هزار واحدی شاخص / حقوقیها ۵۵۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند
مدیرعامل شرکت ساروج در ادامه به بدهیهای این شرکت و نیز معافیتهای مالیاتی آن اشاره کرد و گفت: ساروج در حال حاضر اقساط معوق و بدهی سررسیدشده ندارد و دوره استمهال بدهی ارزی آن نیز از طرف بانک ملی از 3 به 6 سال افزایش یافته است.
تابش با اشاره به نزدیکی کارخانه ساروج به تاسیسات گازی پارس جنوبی عنوان کرد: پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم برای گاز مصرفی و همچنین نیروگاهی که خواهیم داشت از گازهای فلر استفاده کنیم.
به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در بخش دیگری از این نشست، حسامالدین جعفری مدیرعامل کارگزاری بانک ملی به عنوان مشاور پذیرش شرکت ساروج در بازار دوم فرابورس، ساروج را شرکت سیمانی متفاوت و منحصربهفرد معرفی کرد که مهمترین مزیت آن محل قرارگیری کارخانه کنار آبهای خلیجفارس با اسکله اختصاصی است.
جعفری ساروج را دارای سهم یک درصدی از صادرات کلینکر در جهان و سهم 16 درصدی از صادرات این محصول در ایران عنوان کرده و گفت: ارزآوری این شرکت قابلتوجه است و در 6 ماهه نخست سال مالی جاری صادرات 12 میلیون دلاری داشته است.
مدیرعامل کارگزاری بانک ملی با اشاره به اینکه گازهای فلر 200 متر با این مجموعه فاصله دارند ابراز امیدواری کرد که شرایط برای استفاده ساروج از این گازها فراهم شود.
جعفری از سریلانکا، هند، قطر، چین، عمان، هند و بنگلادش بهعنوان مقاصد صادراتی ساروج نام برد و اظهار امیدواری کرد که این مقاصد توسعه یابند.
مشاور پذیرش ساروج در بازار دوم فرابورس با اشاره به رشد قابلتوجه فروش این شرکت در سالهای اخیر عنوان کرد: فروش سال 97 ساروج معادل 200 میلیارد تومان، سال 98 معادل 400 میلیارد تومان و سال 99 معادل 600 میلیارد تومان بوده است درحالیکه فروش 6 ماهه سال جاری نیز 330 میلیارد تومان بوده و فروش 9 ماهه نیز به 535 میلیارد تومان رسیده است.
او در پایان ابراز امیدواری کرد که با حل شدن مشکل استفاده از گازهای فلر پایداری تولید این شرکت بیشتر شود.
نظر شما