به گزارش صدای بورس، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: از ابتدای سال پیش درمدت کمتر از ۶ ماه, شاخص بورس ۴ برابر افزایش غیر عادی پیدا کرد و ناگهان ۴۵ درصد، افت شدید رخ داد و موجب شد نه تنها بسیاری از سرمایه ها از دست رفت و دعوت های غیر کارشناسی, زندگی میلیون ها نفر از مردم را دچار زلزله کرد بلکه به اصل اعتماد به سیاستگذاری دولت در این زمینه آسیب رساند.
خاندوزی اضافه کرد: این مشکلات و اعتماد سوزی ها، زمان بسیار را لازم دارد تا جبران شود.
او افزود: از جهت سیاست هایی که در بازار سرمایه در پیش گرفته می شود بر همان عهدی که در جلسه رای اعتماد مجلس، عرض کردم هستم اما آن مبتنی بر اصلاح بازار سرمایه و بورس بود.
خاندوزی ادامه داد: ذات بازار سرمایه، ریسک است و بالا و پایین و نوسان دارد اما نکته این است با یک دماسنجی مواجه هستیم که همه سیاست ها و اتفاقات خارجی و داخلی اقتصاد، خود را در آن، نشان می دهد.
وزیر امور اقتصادی و داریی گفت: به همین علت در دنیا، فقط یک فرد و یا وزیر اقتصاد را مسئول اتفاقات بازار سرمایه نمی دانند؛ وظیفه وزارت امور اقتصادی و داریی به عنوان مقامی که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس شورای عالی بورس را معرفی می کند، پاسداشت این بازار است که بتواند به شکل کار آمد و با نظارت و کمترین رانت و از بین رفتن حقوق مردم, کار کند.
خاندوزی افزود: معمولا در بازار سرمایه پس از سال هایی که جهش های بالا داشتیم، بازار در آرامش فرو می رفت تا زمانی که امکان خیز بعدی فراهم شود.
او اضافه کرد: در ۱۰۰ روز اخیر در بازار سرمایه یکی از اتفاقات این بود که زمان صدور بسیاری از مجوزهایی که فعالان اقتصادی می خواستند را کاهش دادیم و اگر مدارک کامل باشد، بیشتر از سه هفته برای صدور مجوزها، زمان لازم نیست.
خاندوزی گفت: در مورد افزایش سرمایه شرکت ها هم قبلا شرکت ها مدت ها منتظر بودند تا سازمان بورس, این افزایش سرمایه را تائید کند اما اکنون ۳ تا ۴ روز زمان لازم است.
او افزود: در این ۱۰۰ روز, کار پذیره نویسی نخستین شرکت پروژه تاریخ کشور به زودی انجام می شود که می تواند مورد اقبال مردم قرار گیرد.
خاندوزی اضافه کرد: در حوزه شرکت های دانش بنیان، نماد یکی از معروف ترین شرکت های دانش بنیان حوزه حمل و نقل و ترافیکی کشور وارد شد و اتفاقات دیگر به ویژه در حوزه نظارت رخ خواهد داد.
او افزود: همچنین شفاف سازی هایی در حوزه نظارت و مقام ناظر بورس رخ خواهد داد و دستور آن را به رئیس سازمان بورس دادم و وعده کردند در همین ایام پیش رو, شفاف سازی های خوبی در زمینه نظارت و مقام ناظر در بورس انجام شود.
بیشتر بخوانید:
چالشهای نظام تامین مالی در بازار سرمایه
۸۰ درصد مجوزها شفاف سازی می شوند
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: از ۲۸۰۰ مجوزی که در کشور وجود دارد تا اول بهمن در خصوص ۸۰ درصد مجوزها شفاف سازی انجام می شود.
سید احسان خاندوزی در ادامه برنامه نگاه درباره ی بسته ۱۰ بندی حمایتی بورس افزود: جزئیات بسته ۱۰ بندی تقویت بازار سرمایه بعد از این که مصوبه نهایی آن در ستاد اقتصادی دولت انجام شد اعلام می شود.
وی ادامه داد: جلسات ستاد اقتصادی دولت یکشنبه ها و سه شنبه ها به طور مرتب برگزار می شود.
خاندوزی گفت: فعالان اقتصادی از بالا و پایین رفتن برخی اعداد پیش بینی شده در لایحه بودجه احساس کرده بودند دولت تصمیم دارد سودآوری شرکت ها را تحت تأثیر قرار دهد که از وزیر مربوطه سؤال کردم اتفاقی درباره فرمول محاسبه حقوق معادن در کشور رخ دهد که گفتند ما هیچ پیشنهاد افزایشی نداریم البته هر قدر کارهای معدنی بیشتر شود و همچنین در زمینه هایی که اعداد و ارقام شفاف نیست احتمال افزایش درآمد دولت بالاتر می رود اما فرمول محاسبه تغییر نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: از وزیر دیگری درباره ی نرخ خوراک و سوخت سؤال کردم، گفتند که بنا شده در این زمینه یک سقف مشخص وجود داشته باشد تا فعال اقتصادی بداند دولت تا اسفند ۱۴۰۱ با این فرمول محاسبه می کند تا فعالان، سرمایه گذاری خود را انجام دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: با نهایی شدن این موارد در ستاد اقتصادی دولت کمک می کند که این پیام پیش بینی پذیری و چشمانی که برای حمایت از مردم، صنایع و بازار دقت دارند به عنوان خروجی کمک خواهد کرد تا اعتماد آفرینی بیشتری در آینده اقتصادی داشته باشیم.
به گزارش تسنیم، خاندوزی گفت: سیاست گذار حوزه ارزی کشور؛ بانک مرکزی است که منابع و مصارف ارزی را از طریق سامانه نیما و ثنا کنترل می کند اما در آنجا هم چون مسأله ارز؛ فرابخشی است جز با همکاری سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها به سرانجام نمی رسد.
نظر شما