وعده‌های دولتمردان قابل تحقق است؟ / فشار برای رفع مشکلات دولت

نیاز کنونی بازار سرمایه برای احیاء، وعده‌های گفته شده است بیشتر فرار روبه جلو بوده و فرافکنی از اصل موضوع که همان خشکاندن شیره بازار ناشی از تکرار مداوم خروج نقدینگی با عناوین مختلف و همچنین دامن زدن مکرر به سلب اعتماد سرمایه‌گذاران است.

بسیاری از کاندیداهای انتخاباتی به رسم همیشگی و در زمان نامزدی انتخابات مباحثی را عنوان کردند که بنا به موقعیت خاص بازار سرمایه این بار سهم بیشتری در وعده‌ها داشت.
وعده هایی که تحقق برخی از آنها بسیار سخت و زمانبر بوده و نیاز به بسترسازی مقدماتی، کار مطالعاتی و کارشناسی مناسب دارد، همچنین ترتیب انجام هر کدام می‌تواند نتایج متفاوتی را به ارمغان آورده، به عبارتی اهمیت انجام هرکدام به یک میزان نیست، به‌نظر می‌رسد وعده‌های عنوان شده حاصل جمع‌آوری مواردی است که در یک‌سال گذشته از زبان کارشناسان مختلف در محافل گوناگون بیان شده و جمع‌آوری کلی از عناوین است تا درمانی برای وضعیت اسفبار کنونی بازار سرمایه و ترمیم اعتماد از بین رفته سرمایه‌گذاران. اینکه نیاز کنونی بازار سرمایه برای احیاء، وعده‌های گفته شده است بیشتر فرار روبه جلو بوده و فرافکنی از اصل موضوع که همان خشکاندن شیره بازار ناشی از تکرار مداوم خروج نقدینگی با عناوین مختلف و همچنین دامن زدن مکرر به سلب اعتماد سرمایه‌گذاران است. باید توجه داشت عناوین یاد شده برای اصلاح و بهبود هر بازار کارایی که رشد ارگانیک و طبیعی خود را سپری می‌کند لازم بوده، اما در خصوص این بازار نه جهش یک‌ساله منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۹ آن طبیعی بوده و نه ریزش سهمگین بعد از تاریخ مزبور، باید پذیرفت که بازار سرمایه ایران هیچگاه رشد غیرتورمی مناسبی را به عنوان بازار سرمایه‌گذاری میان مدت و بلند مدت سپری نکرده و سهم کل بازار سرمایه در اقتصاد کشور چه از لحاظ سرمایه‌گذاری و چه به منظور تأمین مالی سهم کوچکی باقی مانده و رشدها و ریزش‌های آن نیز ناشی از تأثیرات تورمی و یا در اثر در رفتن فنر فشرده شده نرخ ارز حاصل شده که البته در ۱۸ ماه گذشته به برکت دخالت‌های غیر اصولی، پارتیزانی و مکرر دولت دوازدهم و عدم اقدام جدی و مؤثر دولت سیزدهم انجام پذیرفته و نگاه دولت صرفا رفع مشکلات خود از محل فشار بر این بازار صورت پذیرفته است.
با همه این تفاسیر باید گفت وعده‌های مزبور برای اصلاح ساختاری بازار با شیوه بیان شده لازم بوده اما در جهت رفع وضعیت کنونی عنوان شده که البته کمک شایانی نخواهد کرد. باید توجه داشت احیاء وضعیت کنونی بازار سرمایه و بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به آن مسیری دشوار، زمانبر و نیازمند صبر و کار کارشناسی جدی خواهد بود که اجتناب از آن به منظور ایجاد سهم بسزایی در اقتصاد کشور میسر نخواهد شد.

  • مجید شکراللهی - رئیس هیأت مدیره مشاور سرمایه‌گذاری دیدگاهان نوین
کد خبر 444870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =