به گزارش صدای بورس، دومین نشست خبری یک دیدار یک عرضه ویژه معرفی شرکت «پویا زرکان آقدره» با نماد معاملاتی «فزر» در فرابورس برگزار شد و عضو هیئت مدیره شرکت پویا زرکان آقدره در این نشست به تشریح اطلاعات مربوط به ذخایر و معادن این مجموعه پرداخت. مواردی همچون ذخایر و معادن این شرکت، داراییها و استراتژیهای فروش در این نشست تبیین شدند.
در ابتدای این جلسه علی احمدی نیری درباره ذخایر و معادن این مجموعه عنوان کرد: معدن اصلی آق دره با ذخیره قطعی ۱۱ میلیون تنی ماده معدنی پر عیار و حدود ۷ میلیون تن ذخایر کم عیار از معدنهای اصلی این مجموعه است که سالیانه حدود ۷۱۵ هزار تن خوراک به کارخانه تحویل میدهد.
احمدی نیری معدن داغ دالی را دومین معدن با ذخیره قطعی ۵۲۰ هزار تنی متعلق به این مجموعه دانست و گفت: در خصوص این معدن، فزر برنامه ساخت کارخانه فرآوری کنسانتره روی را دارد.
چرخه فعالیت و روابط شرکتهای زیر مجموعه
عضو هیئت مدیره فزر سومین معدن را سنگ تراورتن آق دره اعلام کرد و گفت: ذخیره قطعی حدود ۴۲۰ هزار تن و ذخیره احتمالی ۸۲۰ هزار تن است و برنامه ساخت کارخانه فراوری سنگ تراورتن نیز برای این معدن وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۱۱۲ هکتار از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار محدوده معدن آق دره فعالیت میکند، گفت: دو محدوده معدنی دیگر هم در اختیار شرکت و در حال اکتشاف است.
وی در ادامه ضمن معرفی اجمالی شرکت استحصال مواد معدنی تخت سلیمان که فعالیت اصلی آن تولید شمش طلا و شمش نقره است پرداخت و گفت: این مجموعه به صورت سالیانه ۷۰۰ کیلوگرم شمش طلا تولید میکند و به عنوان اولین شرکت ایرانی است که شمش طلا را با بالاترین استاندارد دنیا یعنی مطابق با استاندارد LBMA تولید میکند.
احمدی میری به بررسی چرخه فعالیت و روابط شرکتهای زیرمجموعه پرداخت و گفت: از سال ۹۹، معدن شرکت پویا زرکان آق دره کانسنگ را تولید و ۵ درصد به عنوان حقوق دولتی پرداخت میکند، پس از آن تحویل کارخانه کنسانتره میشود، سپس به کارخانه استحصال میرود و در نهایت شمش طلا تولید میشود. فروش محصول نهایی در شرکت کنسانتره پویا زرکان انجام میشود.
وی تاکید کرد: روابط شرکتهای فرآوری و استحصال بر اساس کارمزد و یا فروش تغییر نکردهاست، همچنین شرکتهای فرآوری و استحصال تحت ماکیت ۱۰۰ درصدی شرکت مادرهستند بنابراین هر ارتباط مالی بین این دو شرکت، در سود و زیان تلفیقی اثر ندارد.
بیشتر بخوانید:
«فزر» در بازار اول فرابورس درج شد
روشها و استراتژیهای فروش
به گفته وی نرخگذاری بر اساس فرمول مشخص شده که درصد آن در فصلهای سرد سال قابل افزایش است.
احمدی روشها و استراتژیهای فروش را به دو بخش داخلی و صادراتی تقسیم کرد و در تشریح این دو بخش اظهار داشت: محصول نهایی در فروش داخلی به بانک مرکزی فروخته و در بورس کالا عرضه میشود. بانک کارگشایی و بازار طلای تهران و همچنین گواهی سپرده طلا توسط بورس کالا نیز فروش داخلی این مجموعه را شامل میشوند.
وی به فروش صادراتی اشاره کرد و گفت: فروش به صورت صادراتی با فرایندهایی که توسط بانک مرکزی تعیین شده و اخذ مجوز انجام میشود، به این ترتیب که شمش طلا تبدیل به مصنوعات شده و به کشورهای مجاور صادر میشود.
برآورد سود سالیانه
وی در برآورد سود سالیانه شرکت گفت: در یک محاسبه ساده، شرکت پویا زرکان آقدره حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلو شمش به طورسالیانه تولید و فروش شرکت با قیمتهای فعلی بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان است، همچنین هزینههای عملیاتی عددی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود که بر اساس این محاسبات سود عملیاتی شرکت طی یک سال عددی حدود هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه طرحهای توسعهای زمانی که عملیاتی شوند افزایش سودآوری را به همراه خواهند داشت، برخی از ویژگیهای مهم «فزر» را مورد توجه قرار داد و گفت: پروانههای تمامی معادن در مالکیت شرکت اصلی است، معادن با عیار و ذخایر مناسب در اختیار دارد، زنجیره کامل تولید از معدن تا شمش را شامل میشود، اولین و تنها تولیدکننده شمش طلا با استاندارد LBMA و عیار ۹۹۹.۹، توانایی تولید مواد اولیه استراتژیک سیانید سدیم، موجودی مناسب و نقدشوندگی بالای محصول تولیدی، کارخانه منطبق بر آخرین تکنولوژی های روز دنیا، در اختیار داشتن همه ماشین آلات معدنی و واحدهای یوتیلیتی از مهمترین ویژگیهای مجموعه پویازرکان آق دره است.
به گزارش فرابورس ایران، وی در ادامه به طرحهای توسعهای فزر با ارزش بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: سه پروژه طرح توسعهای این مجموعه، در مرحله مهندسی، اخذ مجوز قانونی و تامین زیر ساخت هستند و پیش بینی میشود هر سه آنها در سال آینده به بهرهبرداری برسند.
نظر شما