به گزارش صدای بورس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق در بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱، بند الحاقی ۱ تبصره ۷ را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.
بر اساس بند الحاقی ۱ تبصره ۷ لایحه، به دولت اجازه داده می شود در سال ۱۴۰۱ و با رعایت سیاست های کلی نظام نسبت به صدور مجوز واردات به صورت ذیل توسط بخش خصوصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی با تعرفه ورودی که به تصویب هیات وزیران می رسد اقدام و درآمد ناشی از آن را به حساب درآمدی ردیف جدول شماره ۵ این قانون نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید. اقلام وارداتی عبارت است از:
۱. تعداد ۵۰۰۰۰ دستگاه خودرو سواری و ۲۰۰۰۰ هزار دستگاه خودرو سواری دوگانه سوز، هیبریدی و برقی
۲. ۱۰۰۰۰ دستگاه کامیون، تریلی، تریلی یخچال دار و کشنده
۳. تعداد ۱۰۰۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری و درون شهری
۴. تعداد ۱۰۰۰ دستگاه واگن و واگن یخچال دار
۵. تعداد ۵۰۰۰ دستگاه ماشین الات سنگین معادن و راه سازی اعم از نوساخت یا حداکثر ۵ سال ساخت
مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: اگر واردات خودرو در لایحه بودجه به تصویب برسد احتمال اینکه این واردات صورت بگیرد بالا است اما اگر در لایحه بودجه به تصویب نرسد و مجددا حذف شود احتمال اینکه این اتفاق رخ دهد خیلی پایین خواهد بود و بنده گمان نمیکنم که واردات خودرو صورت گیرد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که از سرگیری واردات چه تاثیری بر قیمتها در بازار خودرو خواهد گذاشت؛ گفت: به طور قطع اگر واردات خودرو از سرگرفته شود قیمت خودروهای وارداتی در بازار کاهش پیدا خواهد کرد اما فکر نکنیم که قیمتها نصف خواهد شد.
بیشتر بخوانید: صدور ۸ دستور توسط رییسجمهور برای تحول در بازار خودرو
دادفر در ادامه افزود: خودرو با ارز ۲۳ هزار تومانی وارد خواهد شد و تعرفه واردات نیز ۸۶ درصدی است و مالیات بر عملکرد نیز اضافه شده است و اگر عوارض و مالیات بر ارزش افزوده را نیز در نظر بگیریم در نتیجه کاهش قیمت خودروهای وارداتی به گونهای نخواهد بود که مردم از آن لذت ببرند و یا منجر به تنظیم شدید بازار شود اما اثر گذار خواهد بود و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت خودروهای وارداتی در بازار را کاهش خواهد داد.
وی در ادامه افزود: از سرگیری واردات خودرو علاوه بر اینکه منجر به تعدیل شدن قیمت خودروهای وارداتی در بازار می شود منجربه کاهش قیمت خودروهای چینی و خودروهای تولید شده در داخل نیز خواهد شد.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در ادامه در پاسخ به این پرسش که موانع واردات خودرو چه بودهاست افزود: نکته اصلی این است که همه مسئولین در حال حاضر به اهمیت واردات به عنوان یک بخش و بازو تنظیم گر بازار پی بردهاند اما اینکه چگونه می خواهند این اهمیت را اجرا کنند مهم است. در حال حاضر عدهای دشمن قسم خورده واردات بودهاند و هستند و خواهند بود و تمایل ندارند واردات خودرو صورت گیرد. این افراد در جایگاه های مختلفی حضور دارند، در مجلس هستند، در مجمع هستند و در صنایع خودروسازی نیز حضور دارند.
دادفر در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه کسانی از واردات خودرو بیشترین سود را بردند؛ گفت: دلالان بیشترین منفعت را از قفل بودن واردات خودرو بردند چراکه خودروهای خارجی ما با دلار ۶۰ هزار تومان به بازار عرضه می شود و پس از آنها بازار این چنینی برای چینی سازها خیلی بازار مناسبی است چراکه بازار انحصاری و بی رقیب است و سوم صنایع تولیدی داخلی با کمبود عرضه و تقاضای بسیار بالا بازار مهندسی شدهای را در اختیار دارند و اینطور می توانند به خواسته خود که افزایش مستمر قیمت ها است ادامه دهند در حالی که بارها گفته اند که ما مخالف واردات خودرو نیستیم اما عملیات چیز دیگری را نشان می دهند.
مهدی دادفر در ادامه در پاسخ به این پرسش که خودروهای خارجی موجود در بازار به چه شکل با دلار ۶۰ هزار تومانی قیمت گذاری می شوند؛به خبرآنلاین گفت: با یک بررسی ساده و تقسیم قیمت خودروهای خارجی موجود در بازار بر قیمت ارزی آنها در خارج از کشور می توان به این موضوع پی برد. در حال حاضر خودرو سانتافه ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در بازار تهران قیمت خورده است و اگر قیمت این خودرو را تقسیم بر قیمت ارزی مدل ۲۰۲۲ آن در خارج از کشور کنید متوجه خواهید شد که با دلار چند هزار تومانی خودروی مدل پایین را به مردم می فروشند.
نظر شما