کامودیتی‌ها همچنان پیشتازند

با گذشت نزدیک به دو هفته از حمله ارتش روسیه به خاک اوکراین، بازارهای کامودیتی همچنان ناآرام هستند.

صدای بورس- حبیب علیزاده؛ امروز هر سخن و موضع‌گیری مقام‌های سیاسی کشورهای درگیر در بحران یا تولیدکنندگان انرژی، مسیر حرکت کامودیتی‌ها را تغییر می‌دهد. با این حال، روند کلی کامودیتی‌ها، صعودی است. در اینجا نگاه کوتاهی به تازه‌ترین اخبار داریم.

با ادامه بحران اوکراین و تحت تاثیر نرخ تورم جهان، قیمت طلا هنوز هم تمایل به رشد دارد. امروز قیمت هر اونس طلا تا مرز ۲۰۶۰ دلار بالا رفت. به گفته تحلیلگران، با ادامه بحران، احتمال شکستن رکورد تاریخی طلا در روزهای آینده وجود دارد.

قیمت نفت برنت در محدوده ۱۳۰ دلار و نفت سبک آمریکا بالای ۱۲۵ دلار قرار دارد. آمریکا اعلام کرده که صنعت انرژی روسیه را تحریم می‌کند اما کشورهای اروپایی به دلیل وابستگی به نفت و گاز روسیه، مخالف چنین اقدامی هستند. در این میان، چنین به نظر می‌رسد که دیگر تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان نیز تمایلی به دخالت یا حضور در دعوای مسکو-واشنگتن ندارند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی اعلام کرد که کشورش به توافق اوپک پلاس با روسیه متعهد باقی می‌ماند. بنابراین، با وجود افزایش چشمگیر قیمت‌ها، این کشور نفت اضافی به بازار تزریق نخواهد کرد. از سال ۲۰۱۷ تاکنون، روسیه و عربستان در حوزه انرژی قراردادهای بزرگی منعقد کرده‌اند که به دور شدن ریاض از واشنگتن و سیاست‌های آمریکا منجر شده است.


بیشتر بخوانید: برنت به ۱۳۲ دلار رسید/ عربستان نفت خود را گران کرد


اروپا حدود یک سوم گاز مورد نیاز خود را از روسیه تامین می‌کند، البته میزان این وابستگی بین کشورهای اروپایی متفاوت است. حمله روسیه به اوکراین و نگرانی درباره تامین نفت و گاز، اروپا را وادار کرده تا در استراتژی امنیت انرژی خود تجدیدنظر کند. از سویی، در حالی که کمیسیون اروپایی اعلام کرده که کشورهای می‌توانند زمستان بعدی را بدون گاز روسیه سپری کنند، کارشناسان می‌گویند، با اجرای این برنامه قیمت گاز در این قاره به شدت افزایش خواهد یافت.

در حالی که اقتصاد جهان روند خروج از بحران کرونا را طی می‌کرد، حمله روسیه به اوکراین موجب افزایش قیمت نفت خام شد. تقریبا همه تحلیلگران معتقدند که قیمت نفت روندی صعودی خواهد داشت. میانگین پیش‌بینی قیمت نفت خام بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار متفاوت است. به گفته تحلیلگران، اگر شرایط کنونی ادامه پیدا کند، فدرال رزرو مجبور به افزایش نرخ‌های بهره خواهد شد که از یک سو رکود اقتصادی را برای آمریکا به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر، مصرف‌کنندگان فشار بیشتری را متحمل خواهند شد.

امروز قیمت بیت‌کوین دوباره صعودی شد و از مرز ۴۲ هزار دلار گذشت. ارزش بازار ارزهای دیجیتال نیز به یک هزار و ۸۴۵ میلیارد دلار رسید. همچنین حجم معاملات امروز رمزارزها نزدیک به ۹۵ میلیارد دلار بود.

کد خبر 448392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =