مفهوم چای به عنوان دارو چیز جدیدی نیست. چینی ها قرن هاست که از این روش برای کاهش بیماری ها و بهبود سیستم ایمنی استفاده می کنند. علیرغم استفاده گسترده از چای برای تقویت سیستم ایمنی بدن، شواهد علمی کمی وجود دارد که ثابت کند چای این نوع فواید را دارد. در ادامه بخوانید تا متوجه شوید که چگونه چای میتواند - یا نمیتواند - به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.
چای سبز
چای سبز ملایم و تلخ منبعی غنی از کاتچین است. کاتچینها پلیفنولهایی هستند که به طور کلی فواید مثبتی برای سلامتی دارند و آنتیاکسیدانهای قابلتوجهی هستند. «اپی گالوکاتچین گالات» (EGCG) یکی از فراوان ترین و شناخته شده ترین کاتچین ها در چای سبز است. همچنین مزایایی را برای سیستم ایمنی بدن ارائه می دهد.
به عنوان مثال، یک مطالعه گذشته نشان داد که درمان موش ها با EGCG باعث افزایش تعداد سلول های T تنظیمی در طحال و غدد لنفاوی آنها می شود. سلول های T تنظیم کننده، واکنش ایمنی را تعدیل می کنند و به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند متعادل بماند و از حمله آن به سلول های سالم جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان می دهد که EGCG ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی در انسان نیز تأثیر بگذارد.در مطالعه ای که در آوریل ۲۰۲۱ در Biochemical and Biophysical Research Communications منتشر شد، محققان سلول های T گرفته شده از ۲۰ مرد بالغ سالم را در معرض EGCG که از چای سبز محلول در آب جدا کرده بودند، قرار دادند.
آنها متوجه شدند که EGCG از ایجاد پروتئین های پیش التهابی به نام سیتوکین توسط سلول های T جلوگیری می کند، که نشان می دهد ترکیبات گیاهی موجود در چای سبز ممکن است به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک کند.
چای زردچوبه
به نظر می رسد زردچوبه، ادویه زرد رنگی که رنگ نارنجی کاری را تشکیل می دهد زمانیکه به عنوان چای مصرف می شود می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. تحقیقات نشان میدهد که زردچوبه میتواند التهاب را کاهش دهد و حاوی سطوح بالایی از آنتیاکسیدانها است که هر دو از عملکرد کلی ایمنی حمایت میکنند.
ترکیب فعال اولیه در زردچوبه کورکومین است. طبق بررسی منتشر شده در اکتبر ۲۰۱۷ در مجله Foods، کورکومین به طور موثر انواع مختلف رادیکالهای آزاد را از بین میبرد، آنزیمهایی را که رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند، کنترل میکند و به جلوگیری از ایجاد رادیکالهای آزاد کمک میکند. با توجه به نقشی که آسیب رادیکال های آزاد می تواند در بسیاری از بیماری ها ایفا کند، آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه ممکن است این ادویه را به یک مکمل مفید در رژیم غذایی برای سلامت سیستم ایمنی بدن شما تبدیل کند.
بیشتر بخوانید:
چای سیاه
این نوع چای تیره و پررنگ، رنگ تیره خود را از گروهی از پلی فنول ها به نام تافلاوین می گیرد. با این حال آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه ممکن است اثرات منحصر به فردی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشند. به عنوان مثال، یک کارآزمایی بالینی در گذشته نشان داد که افراد سالم (که در این مورد بهعنوان افراد فاقد بیماری عمده و فشار خون سیستولیک طبیعی تعریف میشود) با نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز به مدت شش ماه ، از فعالیت ایمنی افزایش یافته ای برخوردار شدند.
محققان در این مطالعه سه نشانگر «نئوپترین»، «کینورنین» و «تریپتوفان» را بررسی کردند که نشان می دهد سیستم ایمنی بدن فعال شده است. بر اساس نتایج این مطالعه ، در حالی که چای سیاه تأثیر قابل توجهی بر سطوح نئوپترین یا تریپتوفان نداشت، اما کینورنین را افزایش داد، که نشان می دهد پلی فنول های موجود در چای سیاه به فعال شدن واکنش ایمنی در افراد سالم کمک می کند.
چای سفید
چای سفید به واسطه حداقل فراوری که بر روی آن انجام می شود ، یکی از سبک ترین و ظریف ترین گونه های موجود در بازار است. بر اساس بررسی گذشته، چای سفید مانند چای سبز سطوح بالایی از کاتچین ها را ارائه می دهد. در واقع، تحقیقات قبلی نشان می دهد که چای سفید دارای مزایای آنتی اکسیدانی مشابه چای سبز است، اگرچه پتانسیل آنتی اکسیدانی چای سبز همچنان بیشتر است.
یک مطالعه دیگر در لوله آزمایش نشان داد که عصاره چای سفید به کاهش التهاب در سلولهای پوست انسان ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. به عنوان یک مزیت اضافه، چای سفید ممکن است مزایای ضد میکروبی داشته باشد. برای مثال، محققان اثرات ضد میکروبی برگ چای سفید را با قرار دادن آن در برابر باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوک سوبرینوس، دو میکروارگانیسمی که به پوسیدگی دندان کمک میکنند، آزمایش کردند.
محققان دریافتند که عصاره چای سفید اثرات ضد باکتریایی قابل توجهی در برابر استرپتوکوک موتانس نشان می دهد، که نشان می دهد عصاره چای سفید ممکن است به محافظت در برابر پوسیدگی دندان کمک کند.
چای زنجبیل
زنجبیل به عنوان یکی از بستگان نزدیک زردچوبه، فواید زیادی برای سلامت سیستم ایمنی بدن دارد. «جینجرول» ترکیب فعال اصلی است که مسئول طعم تند، فلفلی و خواص دارویی زنجبیل است. طبق بررسی گذشته، جینجرول نه تنها اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، بلکه ممکن است عفونت ها را نیز درمان کند.
پیش از این یک مقاله تحقیقاتی، نشان داد که علاوه بر جینجرول، زنجبیل حاوی ترکیبات ضد ویروسی دیگری است که در مبارزه با سرماخوردگی مؤثر است. این ترکیبات با کاهش درد، تب و سرفه مرتبط با سرماخوردگی مرتبط هستند. با این حال، مطالعات کمی در مورد اثرات زنجبیل بر سیستم ایمنی بدن و اثرات چای زنجبیل به طور خاص انجام شده است.
به گزارش بهداشت نیوز، با این حال تحقیقات بیشتری لازم است تا نتیجه گیری شود که آیا چای زنجبیل می تواند نقشی در سلامت سیستم ایمنی داشته باشد.
نظر شما