۱۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۴
روسیه از بازار نفت خارج می‌شود؟

قیمت نفت در روزهای گذشته پس از آنکه مرکز مالی چین، شانگهای، قرنطینه را برای مهار افزایش آلودگی‌های کرونا آغاز کرد، حدود ۷ درصد سقوط کرد و نگرانی‌ها از نابودی تقاضا را افزایش داد.

به گزارش صدای بورس، بهای معاملات آتی نفت برنت ۱۳ دلار کاهش یافت و به ۱۰۷.۳ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۱۰ دلار کاهش یافت و به ۱۰۲.۴ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت‌های آتی نفت خام از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه بی‌ثبات بوده است؛ در اوایل ماه، قیمت برنت نزدیک به ۱۲ درصد افزایش یافت در حالی که وست تگزاس تقریبا ۹ درصد افزایش یافت.
شانگهای در تلاش برای جلوگیری از گسترش کرونا، روز دوشنبه وارد یک قرنطینه دو مرحله‌ای برای ۲۶ میلیون نفر شد؛ مقامات پل ها و تونل ها را بستند و ترافیک بزرگراه ها را محدود کردند.
انتظار می رود تقاضای نفت در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان، در ماه آوریل ۸۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از حد معمول باشد.


بیشتر بخوانید: نفت درجا می‌زند/ افزایش ۲۵۰ درصدی قیمت گاز در دو سال گذشته


از طرف دیگر امید به پیشرفت در مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین که می تواند از روز سه شنبه در ترکیه آغاز شود نیز بر قیمت ها تاثیر گذاشته است؛ با این حال، تحلیلگران انتظار دارند زمانی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش که مجموعاً اوپک پلاس نامیده می شوند، در روز پنجشنبه برای بحث در مورد افزایش برنامه ریزی شده ۴۳۲۰۰۰ بشکه در روز به سهمیه تولید، گرد هم آیند، افزایش بیشتر قیمت‌ها را در نظر گیرند.
چندین منبع نزدیک به این گروه گفتند که اوپک پلاس احتمالاً به برنامه های خود برای افزایش متوسط تولید نفت خود در ماه می پایبند خواهد بود، علیرغم افزایش قیمت ها به دلیل بحران اوکراین و درخواست مصرف کنندگان برای عرضه بیشتر.

چین بازار نفت را زمین‌گیر کرد l روسیه از بازار نفت خارج می‌شود؟

به گفته تحلیلگران، در همین حال، کسری عرضه رو به افزایش است، در حالی که انتظار می رود حجم نفت خام روسیه در ماه آوریل برای یافتن خریداران با مشکل مواجه شود.
خبرگزاری دولتی روسیه تاس به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه گفت: کاهش سفارشات نفت روسیه با قراردادهای کشورهای جنوب شرقی آسیا جایگزین خواهد شد.
کشورهایی مانند هند و چین همچنان نفت خام روسیه را می خرند و شرکت انرژی دولتی اندونزی PT Pertamina جدیدترین شرکتی است که اعلام کرده در حال بررسی خرید نفت روسیه است؛ با این حال، تحلیلگران همچنان انتظار دارند که بازارهای نفت اثرات اجتناب گسترده از نفت روسیه را احساس کنند.
به گزارش خبرآنلاین، از طرفی انتظارها این است که ۲.۵ میلیون بشکه در روز از نفت و محصولات روسیه در ماه آوریل از بین برود و کمبود دیزل باعث افزایش تقاضا برای نفت خام برنت و نفت سبک خواهد شد.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی روز دوشنبه گفت که نفت نباید از هیچ کشوری دریغ شود زیرا جهان به شدت به این طلای سیاه نیاز دارد.
ذخایر OECD به پایین ترین حد خود از سال ۲۰۱۴ رسیده است.
برای کمک به کاهش عرضه، ایالات متحده در حال بررسی انتشار نفت دیگری از ذخایر استراتژیک نفت (SPR) است، اما با توجه به ذخایر پایین ممکن است این عرضه محدود شود.

کد خبر 449683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =