ترفندی که از کودکان کار به سالمندان نیازمند رسید

در گذشته کودکان کار از مردم درخواست می‌کردند برایشان از سوپر مارکت کیک و شیر و بیسکوییت بخرند، اما حالا هم نوع درخواست‌ها تغییر کرده است، هم سن و سال‌ها، زنان و مردان مسن درخواست‌هایشان را مطرح می‌کنند و روغن و تن ماهی و ماکارونی می‌خرند.

به گزارش صدای بورس، با حذف ارز ترجیحی و اصلاح نظام یارانه‌ای قیمت روغن خوراکی در یک ماه گذشته افزایش زیادی داشته تا جایی که به قول بعضی از فروشنده‌های مغازه‌های کوچک به دلیل کاهش توان خرید مردم، دیگر به جای ۴ کارتن روغن، ۲ تا یک کارتن در ماه خرید می‌کنند و حتی ممکن است چند عدد از این روغن‌ها در مغازه خاک بخورد.

به گفته این فروشنده‌ها بعضی از مردم دیگر از خرید روغن منصرف شده‌اند و خودشان دست به کار شده‌اند و از ماست کره می‌گیرند. محمود الف سوپر مارکت کوچکی دارد و معتقد است گرانی روغن خوراکی باعث شده بیشتر روغن‌ها در قفسه‌ها بمانند و مشتری نداشته باشند. محمود می‌گوید:« روغن خوراکی از ۱۴ هزار تومان به ۶۳ هزار تومان رسید. وقتی یک خانواده ۶ روغن در ماه مصرف می‌کرد، حالا با این قیمت‌ها خرید برایش خیلی سخت می‌شود. روغن همیشه جزو جنس‌های پرفروش بود. اما حالا روی یک یا دو عدد بیشتر نمی‌فروشیم. چند روز پیش یکی از مشتری‌های همیشگی‌ام می‌گفت در اینترنت سرچ کرده و طرز تهیه کره را یاد گرفته و می‌خواهد از این به بعد خودش شیر بخرد و ماست درست کند و از ماست کره بگیرد و با کره غذا درست کند. می‌گفت باید خودمان خودکفا بشویم. یکی دیگر از مشتری‌ها هم می‌گفت همه فامیل پول جمع کرده‌اند و از رودبار روغن زیتون فله‌ای خریده‌اند و بین هم تقسیم کرده‌اند. یکسری هم به دوران قدیم برگشته‌اند و دنبه می‌خرند و برای خودشان روغن دنبه درست می‌کنند.»

البته طبق گفته مالک این سوپر مارکت اینها کسانی هستند که دستشان به دهانشان می‌رسد و هنوز می‌توانند جایگزین ارزانتری برای روغن پیدا کنند،‌ اما کسانی هم هستند که نه تنها قدرت خرید روغن خوراکی را ندارند، ‌بلکه خرید خیلی از اقلام ضروری هم برایشان سخت است. یکی از آنها سمیه خانم است.

امیدوارم حلال باشد!

سمیه خانم شاید ۵۵ سال بیشتر نداشته باشد. ظاهر مرتبی دارد. روسری مشکی با گل‌های سفید سر کرده و با مانتوی کرپ مشکی و کیف ورنی کنار در ورودی سوپر مارکت ایستاده. در نگاه اول اصلا به افراد نیازمند کمک شبیه نیست، اما وقتی صدایش را می‌شنوی و درخواستش را که مطرح می‌کند، نمی‌توانی ردش کنی. او با صدای آرام و با شرمی که عرق را روی پیشانی‌اش نشانده، از کسانی که از سوپر مارکت بیرون می‌آیند در خواست می‌کند یک روغن خوراکی هم برای او بخرند. او در خواستش را اینگونه مطرح می‌کند:« فردا نوه‌هایم به خانه من می‌آیند می‌خواهم برایشان غذا درست کنم اما روغن ندارم،‌ برای من یک روغن مایع می‌خرید؟»


بیشتر بخوانید: چرا کار به توزیع مجدد «کوپن» رسید؟

یک هزار و ۷۰ میلیارد تومان به طرح قانون حمایت از خانواده اختصاص داده شد


جوابی هم که می‌گیرد بیشتر اوقات مثبت است،‌ ظاهر آراسته و صورتی پر از شرم و خجالت جلوی هرگونه پیش داوری را می‌گیرد و بیشتر کسانی که از سوپر مارکت بیرون می‌آیند دوباره با او به فروشگاه بر می‌گردند و یک روغن دیگر هم می‌خرند. اما پایان داستان با لبخند خیرخواهانه و خوشحالی فردی که روغن را خریده تمام نمی‌شود، داستان وقتی تمام می‌شود که آن زن روغن را روی پیشخوان سوپر مارکت می‌گذارد و ۱۰ هزار تومان پول می‌گیرد و صاحب مغازه دوباره آن روغن را کنار بقیه روغن‌ها می‌چیند.

سمیه خانم از این کار روزی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان پول در می‌آورد. البته به قول خودش بعضی روزها کمتر می‌شود و انگار مردم نامهربان‌تر از روزهای دیگر هستند:« آخر ماه که می‌شود، رفت و آمد مردم کمتر است و البته کمتر به ما توجه می‌کنند. انگار پولشان ته کشیده. ولی پریروز( اول تیرماه) اوضاع خیلی بهتر بود. انگار خیلی‌ها حقوق گرفته بودند. حتی یک خانم و آقا برایم تن ماهی و ماکارونی هم خریدند که آنها را برای خودم برداشتم.»

سمیه خانم سرپرست خانوار است و دو فرزند دختر دارد، دو سال پیش و بعد از پاندمی کرونا و بعد از تعطیلی کسب و کارها او هم تعدیل شد و بعد از ۵ سال کار در یک تولیدی وسایل آشپزخانه بیکار شد و بعد از تمام شدن بیمه بیکاری مجبور شد کاری برای گذران زندگی پیدا کند. اما هیچ کاری پیدا نکرد تا مجبور شود حالا به قول خودش یکی از کاذب‌ترین شغل‌های دنیا را پیدا کند:« شغل من به معنای واقعی کاذب است. دروغ محض است. اما چاره‌ای ندارم. دلم را خوش می‌کنم به راضی بودن خود افرادی که برایم روغن می‌خرند. وقتی از آنها درخواست می‌کنم برایم خرید کنند از آنها می‌پرسم که راضی هستند یا نه. اگر راضی نباشند به هیچ وجه به زور از کسی چیزی نمی‌خواهم و التماس نمی‌کنم. این کار برای من هم خیلی سخت است ولی فعلا چاره‌ای ندارم. من یک عمر با آبرو زندگی کرده‌ام و نان حلال خورده‌ام، امیدوارم این نان هم حلال باشد. فعلا با این روش زندگی‌ام را سر می‌کنم تا ببینم خدا چه می‌خواهد.»

مردم هنوز مهربانی می‌کنند

کت و شلوار سرمه‌ای پوشیده، قد بلندی دارد، هر چند خمیده اما باابهت است. خودش را آقا منوچهر معرفی می‌کند. داستان او با سمیه خانم فرق می‌کند. او به غیر از روغن گاهی جنس‌های دیگری مثل ماکارونی، پنیر، تن ماهی و شکلات هم درخواست می‌کند. او یک موتورقدیمی با خورجین دارد و خریدهایش را آنجا پنهان می‌کند. آقا منوچهر می‌گوید:« قدرت خرید مردم خیلی پایین آمده است،‌ اما همین مردم هنوز مهربان هستند و گاهی دلشان برای هم‌نوع‌شان می‌سوزد.»

آقا منوچهر معتقد است از مهربانی آدم‌ها سواستفاده نمی‌کند، اما گاهی مجبور است:« خرج زندگی خیلی سنگین است. من مستمری بگیر هستم، اما همه حقوقم خرج دوا و درمان همسرم می‌شود و کمی هم برای خوردن و نمردن می‌ماند، برای همین مجبورم این کار را انجام بدهم. حالا هم که قیمت روغن و ماکارونی و تن ماهی و لبنیات بالا رفته از مردم کمک می‌خواهم.»

آقا منوچهر تعدادی از این اقلام را برای خودش نگه می‌دارد و شب به خانه می‌برد و بقیه را با نصف قیمت روی اجناس به سوپرمارکت‌ها می‌فروشد و دوباره صبح زود راهی یک سوپر مارکت جدید و مردم مهربان ناآشنا می‌شود که برایش روغن و تن ماهی می‌خرند.

به گزارش خبرآنلاین - در گذشته کودکان کار از مردم درخواست می‌کردند برایشان از سوپر مارکت کیک و شیر و بیسکوییت بخرند،‌ آنها هم خریدهای مردم را در بغل می‌گرفتند و دوباره روی پیشخوان می‌گذاشتند و پولشان را می‌گرفتند،‌ اما حالا هم نوع درخواست‌ها تغییر کرده است، هم سن و سال‌ها . زنان و مردان مسن درخواست‌هایشان را مطرح می‌کنند و روغن و تن ماهی و ماکارونی می‌خرند و دوباره آنها را روی پیشخوان می‌گذارند و پولشان را می‌گیرند و دوباره با یک نفر دیگر به مغازه بر می‌گردند و دوباره خرید می‌کنند و دوباره ...

کد خبر 454358

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • خرکُشی در حاشیه تهران؛ قیمت نوع خالص «روغن خر» در بازار خیلی گران است/ گوشت‌های خر از کجا سر درمی‌آورند؟

    خرکُشی در حاشیه تهران؛ قیمت نوع خالص «روغن خر» در بازار خیلی گران است/ گوشت‌های خر از کجا سر درمی‌آورند؟

    در سال‌های اخیر پدیده کشتار خر در نقاط مختلف ایران از جمله نواحی کشاورزی و صنعتی حاشیه تهران رواج پیدا کرده است. چندی پیش تصویری در یکی از شبکه‌های اجتماعی از کله‌های بریده چند راس خر که به شکل نامناسب در حاشیه اتوبان آزادگان رها شده بودند واکنش تند کاربران را در پی داشت. گزارش میدانی خبرنگار همشهری آنلاین بی‌ارتباط با این موضوع نیست.

  • اثر افزایش قیمت خوراکی ها بر دهک‌های پایین

    اثر افزایش قیمت خوراکی ها بر دهک‌های پایین

    طبق گزارش های رسمی افزایش هزینه برای خانوارها در ۹ دهک به بالای ۵۰ درصد رسیده که برای دهک اول به عنوان کم درآمدترین ، ۶۴ درصد بوده است.

  • درخواست بررسی فوری «طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار» در دولت

    درخواست بررسی فوری «طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار» در دولت

    معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با توجه به فراگیری و اهمیت موضوع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، از دولت خواست که تبیین و بررسی طرح مربوطه را که پیش از این برای رئیس جمهور ارسال شده، در اولویت کاری هیئت وزیران قرار گیرد.

  • مستأجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟

    مستأجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟

    در لیست آپارتمان های دلاری مبلغ پیشنهادی مالکان از ۷۰۰ دلار آغاز می شود و تا ۷ هزار و ۵۰۰ دلار بر اساس متراژ و امکانات آپارتمان دیده می شود.

  • قزال آلا هم گران شد

    قزال آلا هم گران شد

    مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: هر کیلو قزل آلا بدون احتساب سود تولیدکننده ۴۰ هزار تومان کمتر از قیمت تمام شده عرضه می شود.

  • مهلت یک هفته‌ای ستاد تنظیم بازار به کارخانه‌های لبنی؛ تولید این ۴ محصول را افزایش دهید

    مهلت یک هفته‌ای ستاد تنظیم بازار به کارخانه‌های لبنی؛ تولید این ۴ محصول را افزایش دهید

    بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار، به کارخانه‌های لبنی یک هفته مهلت داده شده تا میزان تولید ۴ قلم کالای لبنی را که پس از اصلاح یارانه‌ها برای آنها نرخ تعیین شده به ۵۰ درصد ظرفیت تولید برسانند.

  • ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره وضعیت اقتصادی؛ تورم رو به کاهش است

    ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره وضعیت اقتصادی؛ تورم رو به کاهش است

    سخنگوی دولت با بیان اینکه قطعا با اجرای طرح اصلاح اقتصادی بخشی از تورم سالانه کاهش می یابد ، گفت: دولت طرح اصلاح اقتصادی را برای کاهش تورم اجرا کرد تا امیدوار باشیم در بلندمدت بخشی از تورم کاهش یابد.

  • دریافت ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول از مردم برای نهاده ای که نیست

    دریافت ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول از مردم برای نهاده ای که نیست

    رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده از سامانه بازارگاه خریداری کرده اند، درحالی که نهاده ای وارد کشور نشده است.

  • هندوانه؛ صادرات خطرناک!

    هندوانه؛ صادرات خطرناک!

    با وجود مصرف حدود ۲۶۰ لیتر آب برای تولید هر کیلو هندوانه، صادرات این محصول نه تنها سودی ندارد، بلکه مبلغی به عنوان یارانه‌پنهان را وارد جیب خارجی‌ها می‌کند.

  • شوک تورمی حذف یارانه ها بر زندگی مردم

    شوک تورمی حذف یارانه ها بر زندگی مردم

    تورم دهک اول در خرداد امسال برابر با ۶۴ درصد، بیشترین میزان این شاخص در سال های گذشته و در میان طبقات دیگر بوده است. در ادامه دهک دوم نیز دومین گروهی است که تورم آن فراتر از ۶۰ درصد ثبت شده است.

  • قیمت انواع پنیر در بازار+جدول

    قیمت انواع پنیر در بازار+جدول

    در این خبر به بررسی قیمت انواع پنیر در بازار پرداختیم.

  • تورم بی‌سابقه خرداد پس از اصلاح قیمت ها

    تورم بی‌سابقه خرداد پس از اصلاح قیمت ها

    با توجه به پایان یافتن طرح اصلاح قیمت‌ها، انتظار می‌رود شاخص‌های تورمی به محدوده ماه‌های قبل بازگردد. تداوم کنترل تراز مالی دولت و محدود شدن رشد شاخص‌های پولی، بازگشت تورم به مسیر نزولی را تضمین می‌کند.

  • تکلیف دختران مجرد برای دریافت مستمری مشخص شد

    تکلیف دختران مجرد برای دریافت مستمری مشخص شد

    سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) یکی از سه صندوق مطرح ارائه دهنده خدمات بیمه‌های اجتماعی در کشور محسوب می‌شود. مخاطبان این صندوق عموما از کارکنان سابق نیروهای مسلح هستند. در سال ۹۹ این صندوق مبلغ مستمری دختران مجرد بیمه‌شدگان متوفی را کاهش داد.

  • رئیس‌جمهور باید در مجلس درباره گرانی‌ها توضیح دهد

    رئیس‌جمهور باید در مجلس درباره گرانی‌ها توضیح دهد

    نماینده مردم آق قلا در مجلس با بیان اینکه گرانی اقلام مصرفی و اجاره بهای مسکن مردم را با مشکل مواجه کرده است از رئیس جمهور خواست تا با حضور در مجلس در خصوص ادامه مسیر توضیحاتی به نمایندگان ارائه کنند.

  • وضعیت روغن در نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی

    وضعیت روغن در نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی

    واردات انواع روغن و دانه‌های روغنی در سال جاری بیش از یک میلیارد دلار بوده است؛ این کالا از مدتی پیش با کنار رفتن ارز ۴۲۰۰ تومانی، مشمول ارز نیمایی شد و همان‌طور که آمار رسمی تائید می‌کند، قیمت آن در بازار تغییر قابل ملاحظه‌ای داشته است.

  • آخرین قیمت اقلام خوراکی بعد از آزادسازی

    آخرین قیمت اقلام خوراکی بعد از آزادسازی

    دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران قیمت برنج خارجی را از ۲۴ تا ۳۷ هزار تومان و نرخ برنج ایرانی را از ۶۰ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان اعلام کرد.

  • ماکارونی تا 170 درصد افزایش قیمت دارد

    ماکارونی تا 170 درصد افزایش قیمت دارد

    طبق گزارش‌های رسمی، قیمت ماکارونی نسبت به سال گذشته تا مرز ۱۷۰ درصد افزایش یافته است.

  • کارتن خالی طلا شد

    کارتن خالی طلا شد

    ماشین های خرید ضایعات انباری و منازل که بسیار پر سر و صدا هم هستند در تمام کوچه و خیابان‌ها بسیار زیاد شده‌اند.

  • سقف قیمت تن ماهی چه رقمی است؟

    سقف قیمت تن ماهی چه رقمی است؟

    دبیر سندیکای کنسرو گفت: ابلاغیه سازمان ملی استاندارد مبنی بر تغییر لیبل برندهای معتبر در نهایت هزینه‌های اضافی به مصرف‌کنندگان تحمیل می‌کند؛ چراکه باعث افزایش قیمت تمام شده کالاها می‌شود از این‌رو امیدوارم که این مصوبه به صورت پایلوت در همان شهرها باقی بماند و سراسری نشود.

  • حمایت از کودکان بی‌سرپناه در طرح نیکوکاری اسنپ

    حمایت از کودکان بی‌سرپناه در طرح نیکوکاری اسنپ

    اسنپ از آغاز طرح جدید نیکوکاری‌ اسنپ‌کلاب با نام «حمایت از کودکان بی‌سرپناه زیر ۱۳سال» خبر داد. این طرح که با همکاری موسسه خیریه «طلوع بی‌نشان‌ها» اجرایی می‌شود، نهمین طرح از طرح‌های نیکوکاری باشگاه مشتریان اسنپ در راستای مسئولیت اجتماعی این شرکت است. هدف از اجرای این طرح کمک به تجهیز و راه‌اندازی خانه‌ای امن برای حمایت از کودکان بی‌سرپناه است که در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =