آیا کالاها از شنبه ارزان می‌شود؟

وزیر دادگستری دستور بازگشت قیمت‌ها به قبل از اردیبهشت ماه را داده است. این یعنی شرکت‌های تولیدی موظف هستند ظرف سه روز آینده، قیمت کالاهای تولیدی را کاهش دهند. چنین کاهش قیمتی ممکن است؟

به گزارش صدای بورس، این خبر را معاون سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرد و گفت: بر اساس دستور وزیر دادگستری مبنای قیمت‌گذاری، قیمت کالاها در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه است و بخش تولید موظف است تا تاریخ دهم تیر قیمت کالاها را کاهش دهند.

این مقام مسئول تاکید کرده اگر قیمت‌ها کاهش پیدا نکند، مصداق گرانفروشی است و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل و حکم قانونی صادر می‌شود.

کدام کالاها باید ارزان شود؟

در تاریخ ۲۲ اردیبشت ماه رئیس جمهور دستور حذف ارز ترجیحی را صادر کرد و ارز ترجیحی چهار کالا حذف شد؛ روغن، لبنیات، مرغ و تخم‌مرغ. همزمان لیست قیمتی منتشر شد که قیمت این کالاها را اعلام کرده بود.

بعد از افزایش قیمت این کالا، دومینوی افزایش قیمت‌ها آغاز شد و به سایر کالاها هم رسید. از مواد غذایی دیگر گرفته تا مواد شوینده و دیگر کالاها.


بیشتر بخوانید :کدام کالاها بیشتر احتکار می‌شود؟


حالا تاکید بر این است که تولیدکنندگان بیش از یکبار قیمت کالاها را گران کرده‌اند و باید قیمت‌های کالاها همان قیمتی باشد که روز ۳۱ اردیبهشت ماه روی بسته‌های کالا درج شده است.

اما سوالی که وجود دارد این است که آیا از شنبه همه چیز ارزان می‌شود؟ مساله‌ای که وجود دارد این است که ممکن است دولت بتواند با کمک سازمان تعزیرات و نهادهای مداخله‌گر، قیمت‌ها را به صورت دستوری ظرف چند هفته و یکی دو ماه پایین نگه دارد اما این اقدام دو نتیجه دارد؛ اول اینکه قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود که تولید محصولات کاهش پیدا کند و واحدهای تولیدی عطای تولید محصول را به لقای آن ببخشند. چون طبیعتا آنها ترجیح می‌دهند کالا تولید نکنند یا تولید خود را کاهش دهند. راه دیگر برای پایین نگه داشتن هزینه تولید و کاهش قیمت کالا این است که بخش تولید از کمیت و کیفیت محصولات خود بزنند، اما با ضرر محصول را تولید نکنند.

در نهایت نتیجه این مساله یا کمبود کالاست یا کاهش کمیت و کیفیت آن.

نتیجه دیگر قیمت‌گذاری دستوری این است که دولت فنر قیمت‌ها را فشرده نگه دارد اما این فنر بعد از مدتی با سرعت و قدرت بیشتری می‌پرد و موج جدید افزایش قیمت را ایجاد می‌کند.

گرانی‌های جدید در راه است!

به گزارش تجارت‌نیوز، دستور سازمان تعزیرات برای کاهش قیمت کالاها از شنبه در حالی است که رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی این هفته خود اعلام کرد موج بعدی افزایش قیمت‌ها را به سال آینده موکول کرده‌ایم. این عبارت یعنی دولت همچنان برنامه‌ها و طرح‌هایی دارد که امکان دارد به افزایش قیمت کالا منجر شود اما آن را به سال بعد موکول کرده اما در این میان، دستور کاهش قیمت هم داده است.

کد خبر 454492

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • چشم‌انداز تورم در ماه‌های آینده/ ساماندهی نظام پولی، غول مرحله آخر مدیریت تورم

    چشم‌انداز تورم در ماه‌های آینده/ ساماندهی نظام پولی، غول مرحله آخر مدیریت تورم

    کمتر از یک سال از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد و دولت سیزدهم اکنون در میانه مسیر کنترل بحران تورمی به جا مانده از دولت قبل است؛ در میان عوامل تورم، شاخص‌های پولی ازجمله رشد پایه پولی و نقدینگی سخت‌ترین بخش این بحران است که بررسی‌ها، چشم‌انداز تورم در ماه‌های آینده را کاهشی نشان می‌دهد.

  • شوک تورمی حذف یارانه ها بر زندگی مردم

    شوک تورمی حذف یارانه ها بر زندگی مردم

    تورم دهک اول در خرداد امسال برابر با ۶۴ درصد، بیشترین میزان این شاخص در سال های گذشته و در میان طبقات دیگر بوده است. در ادامه دهک دوم نیز دومین گروهی است که تورم آن فراتر از ۶۰ درصد ثبت شده است.

  • هیچ ارزی به شرکت وارد کننده نهاده پرداخت نشده است

    هیچ ارزی به شرکت وارد کننده نهاده پرداخت نشده است

    وزارت جهادکشاورزی در اطلاعیه‌ای جهت روشنگری درخصوص حواشی ایجاد شده در زمینه نهاده‌های دامی اعلام کرد: مبالغ واریزی دامداران عزیز در سامانه بازارگاه موجود و قابل رهگیری است و پرداخت ارز توسط بانک مرکزی، فقط با ارائه مستندات ورود کالا  صورت می‌گیرد.

  • افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان

    افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۰ هزار تومان

    در حالی که تولیدکنندگان عنوان می کنند قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد قیمت مرغ زنده را ۴۹ هزار تومان اعلام کرده و براین اساس قیمت مرغ گرم باید اصلاح شود، نرخ مرغ در بازار رو به افزایش است.

  • فشار ترکیه بر عراق برای وارد نکردن تخم‌مرغ از ایران

    فشار ترکیه بر عراق برای وارد نکردن تخم‌مرغ از ایران

    رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفت: حدود 1200 تن تخم مرغ به افغانستان صادر شد اما هنوز مرزهای عراق بر روی تخم‌مرغ‌های ایرانی باز نشده است. خبر فشار ترکیه بر عراق برای وارد نکردن تخم‌مرغ از ایران از سوی مسئولان وزارت کشاورزی تکذیب شد اما این سخن از سوی صادرکنندگان تخم‌مرغ تایید شده و واقعیت دارد.

  • تبدیل یارانه نقدی به «کالابرگ»

    تبدیل یارانه نقدی به «کالابرگ»

    جانشین معاون رفاه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که قرار است یارانه نقدی در قالب یک پلتفرم و بستر، به کالابرگ تبدیل شود تا مردم با مراجعه به فروشگاه‌ها بتوانند کالاها را خریداری کنند که کارهای آن تا حد خوبی پیش رفته است.

  • دولت از مجلس فرصت خواست

    دولت از مجلس فرصت خواست

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه هدف ما از استیضاح وزیر صمت، سیاسی نبود، گفت: دولت پیام مجلس مبنی بر اینکه اداره این وزارتخانه با وزیر کنونی امکان‌پذیر نیست را دریافت کرد. به همین جهت باید هرچه سریعتر لایحه تشکیل وزارتخانه های جدید را به مجلس ارائه و دو وزیر جدید را برای گرفتن رأی اعتماد معرفی کند.

  • دستور ویژه وزیر کشور به استانداران:‎ بر قیمت‌گذاری خدمات و کالاهای استانی نظارت کنید

    دستور ویژه وزیر کشور به استانداران:‎ بر قیمت‌گذاری خدمات و کالاهای استانی نظارت کنید

    وزیر کشور کنترل قیمت‌ها و تنظیم بازار را پس از اصلاح یارانه‌ها امری جدی دانست و از استانداران خواست بر قیمت‌گذاری صحیح و عادلانه خدمات و کالاهای استانی نظارت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =