تداوم روند رشد در روزهای گرم

 پس از  گذر از دوره‌ای نسبتا طولانی رکود در بازار سرمایه که تقریبا  کل بازار به ویژه سهام شرکت‌های بزرگ و بنیادی و همچنین سهام شرکت‌های کوچک را با کاهش  قابل توجه مواجه کرد و...

پس از گذر از دوره‌ای نسبتا طولانی رکود در بازار سرمایه که تقریبا کل بازار به ویژه سهام شرکت‌های بزرگ و بنیادی و همچنین سهام شرکت‌های کوچک را با کاهش قابل توجه مواجه کرد و p/e بخش بزرگی از سهام شرکت‌ها به شرایط سال ۱۳۹۸ و قبل از رونق (یا افزایش‌های چشمگیر و خارج از منطق) برخی سهام در سال ۱۳۹۹ برگشت، در شرایطی که اطمینان سهامداران حقیقی از بازار سلب و توان سهامداران حقوقی نیز تحلیل رفته بود، بالاخره در اواخر سال ۱۴۰۰ حرکت رو به رشد بازار شروع شد.

گرچه به واسطه برخی ابهامات و نبودن شفافیت‌ها در بودجه ۱۴۰۱ این رشد در خصوص سهام برخی شرکت‌ها توام با نوساناتی بود ولی در نهایت در دوره‌ای حدود دو ماهه (اواسط اسفند ۴۰۰ تا اواسط اردیبهشت ۱۴۰۱) برخی سهام به ویژه در حوزه فلزات و همچنین پتروشیمی و پالایشی، رشدی در حدود ۳۰ درصد و یا بیشتر داشت و شاخص بورس نیز از محدوه ۱٫۲۰۰٫۰۰۰ واحد، از عدد ۱۷۵۰۰۰۰ واحد نیز عبور کرد و بازار این قدرت را داشت و هم اکنون نیز دارد که از ۱۶۰۰۰۰۰ واحد نیز عبور کند.
باوجود اینکه اصولا پس از هر دوره رشد در بازار، یک تعدیل و یا اصلاح طبیعی است و این اصلاح می‌تواند لازمه مسیر رونق باشد، به نظر می‌رسد برخی عوامل دیگر از جمله برخی تصمیمات مقطعی و خلق الساعه چون وضع عوارض صادراتی بر روی کالاهای صادراتی از جمله محصولات فولادی تاثیرات منفی و بازدارنده‌ای بر روند رشد بازار دارد. در نهایت به نظر می‌رسد در روزهای آتی و در فصل پیش‌رو (تابستان) روند رو به رشد بازار ادامه دار باشد و در خصوص صنایعی که بیشترین پتانسیل رشد را دارند نیز باید گفت که با توجه به دستورالعمل اخیر بانک مرکزی مبنی بر امکان فروش ارز صادرکنندگان به نرخ توافقی در سامانه سنا، به نظر می‌رسد صنایع صادرات محور به ویژه گروه پتروشیمی و فلزاتی‌ها (به ویژه گروه فولاد و مس) که صادرات قابل توجهی دارند در فصل پیش‌رو با رونق نسبی مواجه باشند. از این رو سهام پالایشی‌ها نیز به واسطه افزایش قیمت نفت و همچنین افزایش نرخ ارز رشد خواهند داشت.
همچنین با توجه به افزایش نرخ تورم در ماه‌های اخیر که یکی از آثار آن بر صنایع مختلف، افزایش قیمت محصولات تولیدی است و به نظر می‌رسد در حال حاضر اثر درآمدی آن برای بنگاه‌های تولیدی، از آثار هزینه‌ای بیشتر باشد که به تبع آن افزایش قیمت سهام صنایع مزبور به ویژه در گروه مواد غذایی و لبنی و صنایع وابسته است. همچنین عاملی بسیار مهم برای کمک به رونق سریع‌تر بازار، تسهیل ورود نقدینگی به بازار سرمایه است که سیاست‌های پولی و مالی دولت در این رابطه بسیار حائز اهمیت است.

  • محمودرضا الهی فرد - مدیرعامل کارکزاری سی ولکس
کد خبر 454799

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =