تداوم مهار رشد خلق پول بانک‌ها در تیرماه ۱۴۰۱

 وزارت امور اقتصادی و دارایی گزارش داد که در چهار ماه نخست امسال از بین ۱۱ بانک بورسی، رشد مانده تسهیلات اعطایی ۱۰ بانک کمتر از ۱۰ درصد بوده و نیمی از آنها رشدی کمتر از پنج درصد را داشتند.

به گزارش صدای بورس،وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی اعلام کرد: آمار عملکرد بانک‌های بورسی نشان می‌دهد باوجود افزایش تقاضای تسهیلات به دلیل اعمال سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت‌های جهانی برخی کالاهای اساسی، اما رشد مانده تسهیلات اعطایی در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهش قابل توجهی داشته است.

بانک مرکزی از نیمه دوم سال گذشته سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را عملیاتی کرد که بر اساس آن رشد ترازنامه بانک‌های تجاری در هر ماه ۲ درصد و رشد ترازنامه بانک‌های تخصصی ۲.۵ درصد تعیین شد.

براساس این گزارش، از تیرماه امسال نیز دامنه رشد ترازنامه بانک‌ها بر اساس کیفیت دارایی و نسبت آنها با استانداردهای بانکی در حدود ۲.۵ تا ۱.۵ درصد قرار گرفت. یکی از مهم‌ترین اهداف این سیاست، کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم است.

دارایی بانک‌ها شامل موارد متعددی می‌شود، اما یکی از عمده‌ترین آنها، مانده تسهیلات اعطایی است. در سه ماه اول سال گذشته رشد مانده تسهیلات اعطایی ۱۳.۶ درصد بود، اما این میزان در سه ماهه اول امسال به ۳.۶ درصد کاهش یافته است.


بیشتر بخوانید:کدام کالاها در تیرماه گران شدند؟


آمار چهار ماه رشد مانده تسهیلات اعطایی برای کل نظام بانکی منتشر نشده اما آمار عملکرد ماهانه ۱۱ بانک بورسی نشان می‌دهد که همچنان این روند ادامه دارد.

تداوم مهار رشد خلق پول بانک‌ها در تیرماه ۱۴۰۱ در جهت کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم

بر اساس آمار از بین این ۱۱ بانک، رشد مانده تسهیلات اعطایی ۱۰ بانک کمتر از ۱۰ درصد بوده است. در حالی که در چهار ماه نخست سال گذشته ۹ بانک از این ۱۱ بانک رشد مانده تسهیلات اعطایی ۲ رقمی داشته‌اند. از این ۹ بانک، چهار بانک در دامنه ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد تسهیلات اعطایی به ثبت رسانده‌اند.

در بین این ۱۱ بانک، فقط پست بانک بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد بیشتری داشته است.

به گزارش ایرنا،این روند نشان می‌دهد بانک مرکزی در دولت سیزدهم توانسته رشد خلق پول بانک‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و همین مساله زمینه‌ساز کنترل تورم در ماه‌های آتی خواهد بود.

کد خبر 456926

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • فشار و الزام صندوق ها برای خرید سهام؛ ضربه مهلک به بورس 

    مدیرعامل کارگزاری بانک ملی تصریح کرد: 

    فشار و الزام صندوق ها برای خرید سهام؛ ضربه مهلک به بورس 

    مدیرعامل کارگزاری بانک ملی گفت: طبق قانونی که امسال وضع شد و سپرده های حقوقی را مشمول مالیات کرد، در همین چند ماه اخیر ورود قابل توجه منابع به صندوق ها داشتیم که ناشی از منابع بزرگ شرکت های حقوقی بوده است، قاعدتا  این صندوق ها که بلندمدت تصمیم گیری می کنند، نمی توانند ظرف یک  یا دو ماه حجم بالای سهام را خریداری کنند؛ بلکه باید برنامه ریزی شده و تحلیل مند سهام بخرند.

  • تغییر در نحوه پرداخت سود سهام عدالت

    تغییر در نحوه پرداخت سود سهام عدالت

    سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با اشاره به افزایش قابل توجه سود سهام عدالت گفت: تلاش داریم بازه زمانی توزیع سود را دو یا سه بار در سال کنیم. سیاست دولت شناسایی حداکثر سود و تخصیص آن است.

  • لحظه به لحظه با بازار شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

    لحظه به لحظه با بازار شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

    روز چهارشنبه شاخص کل با رشد ۷ هزار و ۳۳۹ واحدی به ۱ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۳۶۰ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با رشد ۳ هزار و ۴۶۶ واحدی به ۳۸۴ هزار و ۵۵ واحد رسید. «شپدیس»، «فارس»، «فملی»، «خودرو»، «حکشتی»، «خساپا»، «خبهمن» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. با توجه به اینکه فشار فروش در اواخر هفته گذشته کاهش یافت و ارزش معاملات در روز چهارشنبه به ۶ هزار میلیارد رسید اما با توجه به اینکه ۳ روز کاری در هفته آینده داریم احتمالا هفته کم حجم و متعادلی را پیش رو خواهیم داشت.

  • توضیحات جدید درباره سهام صندوق‌های سرمایه گذاری در بورس

    توضیحات جدید درباره سهام صندوق‌های سرمایه گذاری در بورس

    به تازگی در فضای مجازی در خصوص عدم رعایت نصاب سرمایه گذاری در سهام صندوق‌های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت مطالبی منتشر شده که با واقعیت فاصله دارد.

  • آمارهای بانک مرکزی دست دولت را رو کرد

    آمارهای بانک مرکزی دست دولت را رو کرد

    رسانه‌های دولتی از منفی شدن رشد نقدینگی به عنوان یکی از دستاوردهای تیم اقتصادی رئیسی یاد کرده‌اند. اما آمار بانک مرکزی چیز دیگری می‌گوید.

  • پیش‌بینی مهم از قیمت خودرو در بازار

    پیش‌بینی مهم از قیمت خودرو در بازار

    یک کارشناس صنعت خودرو اعتقاد دارد: احتمالا ثبات قیمت‌ها در بازار خودرو از انتهای تابستان و یا ابتدای پاییز دوباره از بین بروند و موج بعدی افزایش قیمت‌ها در نیمه پاییز و ابتدای زمستان به بازار بازگردد.

  • یک خطر جدید برای واردکنندگان!

    یک خطر جدید برای واردکنندگان!

    عضو اتاق بازرگانی تهران می‌گوید سیاست اخذ مالیات بر ارزش افزوده از واردات، می‌تواند به فعالان اقتصادی در فرایند تامین نیازهای کشور آسیب‌هایی وارد کند.

  • تهدید بزرگ در مسیر بورس

    تهدید بزرگ در مسیر بورس

    بورس در هفته‌های گذشته روندی نزولی داشته است و همین مساله باعث افزایش رکود و خروج پول حقیقی از بورس شده است. در صورتی که روند خروج سرمایه از بورس ادامه دار باشد، می‌تواند مشکل بزرگتری برای سهامداران ایجاد کند.

  • پول‌ها کجا رفت؟ ردیابی مقصد نقدینگی

    پول‌ها کجا رفت؟ ردیابی مقصد نقدینگی

    رشد ۱۴ برابری نقدینگی در دهه ۹۰ به سرمایه‌گذاری منجر نشد بلکه رشد ۱۰ برابری شاخص قیمت مصرف‌کننده را به دنبال داشت

  • یک‌بام و دو هوای سیاستگذار در بورس

    یک‌بام و دو هوای سیاستگذار در بورس

    چشم‌انداز مبهم از آینده بورس تهران به‌جایی رسیده که هرگونه سیگنال متفاوت از روند تحرکات نرخ دلار و پیشروی انتظارات خوش‌بینانه تورمی بازهم این بازار را در شرایط نزولی و رو به افول قرار می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =