مصرف لبنیات کاهش یافت؛ مهم نیست صادر می کنیم

در حالی سرانه مصرف لبنیات به نصف کاهش پیدا کرده که گفته می‌شود مجوز صادرات محصولات لبنی به چین صادر شده است. در شرایطی که در بازار داخلی قیمت لبنیات از مواد مضری مانند نوشابه پیشی گرفته، آیا تولیدکنندگان به دنبال این هستند که محصولات لبنی بدون تقاضا را صادر کنند؟

به گزارش صدای بورس، اخیراً معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد که به‌زودی مجوز صادرات محصولات لبنی به کشور چین دریافت می‌شود. در حالی موضوع صادرات محصولات لبنی مطرح می‌شود که طبق گفته مسئولان صنفی بعد از اصلاح نظام یارانه‌ها حدود ۵۰ درصد مصرف لبنیات در کشور کاهش پیدا کرد.

افزایش شدید قیمت لبنیات منجر به این شد که محصولاتی نظیر شیر، دوغ، ماست که همواره یک پای ثابت سفره‌های ایرانی‌ها بودند، از سبد مصرف مردم حذف شوند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد هم‌اکنون نوشابه ۱٫۵ لیتری در بازار بین ۱۴ هزار تا ۱۸ هزار تومان فروخته می‌شود. اما یک دوغ ۱٫۵ لیتری بین ۲۰ هزار تا ۲۷ هزار تومان قیمت دارد. با پیشی گرفتن قیمت لبنیات از نوشابه، این نوشیدنی مضر پای خود را بیش از گذشته در منازل مردم باز کرد. البته راهکار این نیست که تصمیم‌گیران قیمت نوشابه را بالا ببرند، بلکه انتظار می‌رود که در کنار حمایت از تولیدکنندگان، قیمت لبنیات که رابطه مستقیمی با سلامتی شهروندان دارد کاهش یابد.


بیشتر بخوانید : ۴ شرط صنایع لبنی برای عرضه کافی محصولات پرمصرف


امکان صادرات محصولات لبنی وجود ندارد

سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد که از گذشته تاکنون محصولات لبنی به چین صادر می‌شد. اما ظاهراً قرار است که همکاری با چین در سطح گسترده‌تری انجام شود.

محمدرضا بنی‌طبا در ادامه افزود: پیش از این حدود ۱۰ درصد محصولات لبنی صادر می‌شد. اما در سال‌های اخیر تولید شیرخشک صنعتی نیز به آن اضافه شد.

وی با بیان اینکه حجم صادرات لبنیات بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در این سال‌ها باقی ماند، خاطرنشان کرد: با کاهش سرانه مصرف لبنیات، محصولات به شیر خشک صنعتی، کره و خامه تبدیل شد.

او تاکید کرد: کاهش سرانه مصرف بدین معنا نیست که مازاد محصولات لبنی که در بازار تقاضایی برای آن وجود ندارد، صادر می‌شود. در حال حاضر بخش عمده صادرات به شیر خشک صنعتی، کره و خامه اختصاص دارد.

بر اساس اعلام این مقام صنفی، بستنی و محصولات لبنی سهم کمتری در بازارهای صادراتی دارند.

مزیت قیمتی صادرات لبنیات از بین رفت

بنی‌طبا توضیح داد: در حال حاضر رفع عوارض صادرات محصولات لبنی که قرار بود همزمان با اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها انجام شود، محقق نشده است. نکته حائز اهمیت این است که بعد از واقعی شدن نرخ‌ها، صادرات لبنیات مزیت قیمتی خود را از دست دادند.

وی اضافه کرد: در گذشته قیمت شیر خام در کشور شش ۶۴۰۰ تومان بود و قیمت جهانی آن به نرخ ایران بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان؛ حال که قیمت شیر خام داخلی به قیمت جهانی نزدیک شد مزیت قیمتی کمتری وجود دارد.

به گزارش تجارت نیوز ،او در پایان سخنان خود اعلام کرد: سال گذشته محصولات لبنی به بیش از ۵۰ کشور دنیا صادر شد. بیشترین حجم صادرات به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان و اوراسیا بود.

کد خبر 457282

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • قیمت مصوب ۵ محصول لبنی گران شد + سند

    قیمت مصوب ۵ محصول لبنی گران شد + سند

    قیمت مصوب ۵ محصول لبنی مورد توافق تولید کنندگان و اصناف قرار گرفت.

  •  کدام کالاها در تیرماه گران شدند؟

    کدام کالاها در تیرماه گران شدند؟

    داده‌های آماری نشان می‌دهد بخش زیادی از شوک حذف ارز ۴۲۰۰تومانی کالاهای اساسی که در خرداد تورم‌ساز شده بود، در تیرماه و پس از یک ماه تخلیه شده است.

  • لبنیات به سفره چینی ها پرکشید

    لبنیات به سفره چینی ها پرکشید

    همزمان با گرانی لبنیات و سیاست های منفعت طلبانه ای که تولیدکنندگان این حوزه در راستای افزایش قیمت ها در پیش گرفته اند بررسی ها از کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف لبنیات خبر می دهند موضوعی که حال صدور مجوز صادرات محصولات لبنی بدون تقاضا به کشور چین این شائبه را ایجاد کرده ایا متولیان حوزه لبنیات برای افزایش درامدهای ارزی خود حتی با وجود کاهش مصرف بازار داخلی برنامه ریزی کرده اند.

  •  ۱۰۰ گرم خاویار به اندازه حقوق یک ماه یک کارگر!

    ۱۰۰ گرم خاویار به اندازه حقوق یک ماه یک کارگر!

    ۱۰۰گرم خاویار که برای چند روز صبحانه یک خانواده استفاده می‌شود از حقوق ماهیانه یک کارگر گران تر است و با قیمت ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می رسد.

  • شیر خشک گران شد

    شیر خشک گران شد

    دبیرانجمن‌تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: طبق کمیسیون قیمت گذاری سازمان حمایت هفته گذشته قیمت شیرخشک نوزاد و رگولار ۲۰ درصد افزایش یافت.

  • مالیات بر ارزش افزوده واردات شیرخشک و دارو کم شد

    مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران از ابلاغ مصوبه کاهش مالیات بر ارزش افزوده به گمرک خبر داد و گفت: از سوم آبان نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات مواد اولیه دارو، شیرخشک اطفال و تجهیزات و ملزومات پزشکی و توانبخشی به یک و دو درصد کاهش یافته است.

  • حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: نهاده به وفور در بازار موجود است اما دامداران برای خرید آن چالش دارند همچنین دولت نتوانستند به قول‌هایی که برای تامین نقدینگی به دامداران داده بود عمل کند و هم اکنون تولیدکنندگان دام و طیور برای تهیه نقدینگی برای خرید نهاده مشکل دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =