به گزارش صدای بورس، محمود محمودزاده با اشاره به آخرین اعتبارات وارد شده به صندوق ملی مسکن اظهار داشت: صندوق ملی مسکن وظیفه پشتیبانی و تامین مابهتفاوت سود بانکی و کمکهای تخصیص برای پروانههای ساختمانی است و با توجه به جلسات اخیر که با حضور رییس جمهوری در وزارت راهو شهرسازی برگزار شد، هم سازمان برنامه و بودجه وهم وزارت اقتصاد مکلف شدند که واریز وجوه مربوط به مالیاتهای تعریف شده، اعتبار در نظر گرفته شده در بودجه و ... در صندوق ملی مسکن را داشته باشند.
وی با اشاره به سرفصل منابعی که قرار است وارد صندوق ملی مسکن شود، گفت: در بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اختصاص به صندوق ملی مسکن در نظر گرفته شده که به صورت سالانه واریز خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه واریز ۳۰ هزار میلیارد تومانی بودجه برای صندوق ملی مسکن از شهریورماه آغاز میشود، ادامه داد: سازمان برنامه اعلام کردهاست که در یک ماه پایانی نیمه اول سال واریز اعداد ذکر شده در بودجه برای صندوق ملی مسکن را آغاز میکند و تا پایان سال این واریزها ادامهدار خواهد بود. باید توجه داشته باشیم که صندوق ملی مسکن یک موضوع جدیدی است و سابقه قبلی ندارد از این رو هماهنگی اولیه با سایر دستگاهها کمی زمانبر بودهاست. اما در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، رییس جمهوری دستور به تسریع روند کار و واریز وجوه داد.
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: منبع دوم برای پوشش صندوق ملی مسکن مالیاتهای بخش زمین و ساختمان(مالیات زمین، مسکن و مستغلات) است که عدد این مالیات در قانون جهش تولید مسکن آمده است و طبق قاتن باید تمام مالیات دراین بخش وارد صندوق ملی مسکن شود که در جلسه اخیر هم رییس جمهوری به وزیر اقتصاد تاکید داشت که این عدد از مالیات باید به صندوق واریز شود.
بیشتر بخوانید: راه پُر پیچ و خم «مسکن» سازی در دولت
وی ادامه داد: مالیات تیرماه هر سال اظهار میشود و یک ماه بعد از آن مودیان برای پرداخت مالیات فرصت دارند که معمولا با فرصت های اعمال شده در ۶ ماه دوم پرداختها انجام میشود. بنابراین توجیهی میآورند این است که درآمدهای مالیاتی عموما در نیمه دوم سال محقق میشود و باید در آن دوره منتظر واریز این وجوه باشیم و طبق براوردهای انجام شده میزان تحقق این مالیات حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان خواهد بود. باید توجه داشته باشیم که این عدد بدون احتساب مالیات بر خانههای خالی است.
محمودزاده با بیان اینکه منبع دیگری که برای صندوق ملی مسکن تعریف شده، برگشت اقساط مسکن مهر است که از این محل تا کنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان وارد صندوق شدهاست، اظهار داشت: کل خط اعتباری پروژه مسکن مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان بود که باید از این تسهیلات سالانه ۵ هزار میلیارد تومان به بانک برگردد که هرمیزان از بازگشت این اقساط طبق قانون باید به صندوق ملی مسکن واریز شود. ۲ هزار میلیارد تومان پرداخت شده سهم سال گذشته است و مکلف هستند که سهم صندوق از بازگشت تسهیلات در سال جاری را هم پرداخت کنند.
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: بنابراین تا پایان امسال، ۳۰ هزار میلیارد تومان از محل بودجه، ۱۱ هزار میلیارد تومان از هم مالیات زمین و مستغلات( بدون احتساب مالیات بر خانههای خالی)، ۲۳ هزار میلیارد تومان هم از محل فروش اراضی متعلق به وزارت راهو شهرسازی و اقساط بازگشت شده از مسکن مهر عدد آن سالانه حداکثر ۵ هزار میلیارد تومان است، باید وارد صندوق ملی مسکن شود که این منابع از سرفصلهای اصلی تامین منابع صندوق ملی مسکن تعریف شدهاند.
به گزارش ایلنا ،وی با تاکید بر اینکه تسهیلات ۳۶۰هزار میلیارد تومانی بانکها هیچ ارتباطی با کارکرد و سازو کار صندوق ملی مسکن ندارد، ادامه داد: طبق قانون بانکها باید سال گذشته ۲۰ درصد سقف تسهیلات را به بخش مسکن اختصاص دهند که عدد آن برای سال گذشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بود و قرار نبود عددی از این تسهیلات وارد صندوق ملی مسکن شود.
نظر شما