به گزارش صدای بورس,بررسی روند سرمایه گذاری در اقتصاد ایران در دهه ۹۰ نشان میدهد، که در برخی از سالها، عملا میزان استهلاک سرمایه از روند جذب سرمایه جدید پیشی گرفته و همین موضوع کار را برای رسیدن به اهداف اقتصادی سالانه و بلندمدت دشوار کرده است.
در سالهای گذشته بخش خصوصی بارها اشاره کرده که روند پیچیده بروکراسی، عدم اطمینان نسبت به آینده اقتصاد و نبود ثبات در برخی تصمیم گیریها باعث شده سرمایه گذاران نسبت به ورود به اقتصاد ایران تردید داشته باشند، حالا رییس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان، عدم شفافیت در سیاستهای جذب سرمایه در ایران را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در این زمینه میداند.
حسین سلیمی ضمن تاکید بر امکانات گسترده و زیرساختهای مناسب برای جذب سرمایه خارجی، قوانین موجود در این حوزه را پیشرفته ارزیابی کرد و در عین حال از نبود شفافیت در سیاستهای تعریف شده و بروکراسیهای پیچیده در روند اجرای قوانین، انتقاد کرد.
بر اساس اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق ایران امکانات و زیرساختهای خوبی در ایران برای جذب سرمایه وجود دارد؛ اما سیاستها در این حوزه شفافیت لازم را ندارد.
سلیمی تصریح کرد: دولت به منظور تشویق سرمایهگذاران خارجی باید روشها، سیاستها و فرآیندها را تسهیل کند و درعین حال اقدمات لازم را متمرکز کند، به گونهای که سرمایهگذار از شروع تا پایان فرآیند سرمایهگذاری خود با یک دستگاه و سازمان روبهرو باشد.
این فعال اقتصادی تنوع صنایع، شرایط اقلیمی و آبوهوایی، مواد معدنی، منابع و نیروی انسانی موجود را برای سرمایهگذاری مناسب برشمرد و تاکید کرد: ایران برای جذب سرمایههای خارجی باید از عمق بخشیدن به روابط سیاسی خود با کشورهای هدف استفاده کند. باید از بروکراسیهای موجود بکاهد و مجوزهای متعددی که باید از سازمانهای مختلف دریافت شود را حذف کند.
به گزارش ایسنا، سلیمی از طرفی محدودیتهای ناشی از تحریم و بالا رفتن هزینههای سرمایهگذاری به دلیل همین تحریمها را مانع جدی در برابر سرمایهگذاری عنوان کرد و به سایت اتاق ایران گفت: استفاده از ابزارهای مختلف مانند برگزاری نمایشگاهها برای معرفی توانمندیهای کشور با وجودتحریمها و عدم حضور نمایندگان خارجی، برای آشنایی فعالان اقتصادی داخلی با یکدیگر و ارائه ظرفیتها و دستاوردهای آنها موثراست.
نظر شما