بورس در دوره ۱۸ ماهه دولت رئیسی/خروج سرمایه از بازار سهام

بیش از ۱۸ ماه از شروع به کار دولت ابراهیم رئیسی می‌گذرد. دوره فعالیت دولت سیزدهم را می‌توان از جنبه‌های گوناگون اقتصادی بررسی کرد. رونق و رشد بازار سرمایه نیز یکی از این جنبه‌هاست که لزوما به معنی عملکرد مثبت یا منفی دولت نیست اما می‌تواند تکمیل کننده پازلی باشد که در نهایت نمایی از وضعیت کلی اقتصاد ایران و جهت گیری‌ها و سیاست گذاری دولت باشد.

به گزارش صدای بورس روند بورس تهران در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ در مجموع نزولی بود. شاخص کل بورس تهران در پایان خرداد ماه ۱۴۰۰ در محدوده یک میلیون و ۱۶۰ هزار واحد قرار داشت. یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شاخص کل رشد ۱۴ هزار واحدی را پشت سر گذاشت.

این روند صعودی در دوره انتقال قدرت به دولت سیزدهم، کم و بیش ادامه یافت به طوری که در بازه زمانی برگزاری انتخابات تا مراسم تحلیف مقام ریاست جمهوری شاخص کل بیش از ۲۴۵ هزار واحد معادل ۲۱ درصد رشد کرد. رشد شاخص در دوره انتقالی نشان از امید فعالان بازار به وعده‌های ابراهیم رئیسی و حمایت دولت از بورس داشت.

روند بورس در نیمه دوم سال ۱۴۰۰

سهام داران منتظر تحقق وعده‌های ابراهیم رئیسی بودند اما پس از رونمایی کابینه جدید، روند کلی شاخص نزولی شد. در ۷ ماه فعالیت دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ و در بازه زمانی ۱۶ مرداد تا پایان اسفندماه شاخص شاخص کل بورس بیش از ۴۰ هزار واحد معادل ۳ درصد نزول کرده است. به عبارت دیگر سهامداران در این دوره بطور متوسط ۳ درصد زیان کرده‌اند.

شاخص در نیمه مرداد در محدوده ابتدایی کانال ۱.۴ میلیونی قرار داشت و مرداد را در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به پایان برد. شاخص در پایان شهریور به رقم یک میلیون و ۳۸۶ هزار واحد رسید و مهرماه را یک کانال بالاتر و در رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد به پایان رساند. شاخص بورس در پایان آبان و آذر هم در کانال ۱.۳ میلیونی قرار داشت و در پایان دی ماه به محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد سقوط کرد. شاخص بهمن را هم در کانال ۱.۲ میلیونی به پایان برد اما در پایان اسفند شاخص از نیمه کانال ۱.۳ میلیونی بالاتر ایستاد.

روند بورس در سال ۱۴۰۱

دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ موعد صعود شاخص بورس بود و با وجو نزولی شاخص در خرداد، در مجموع بهار فصل رشد بازار بود. در آخرین روز معاملاتی این فصل در ۳۱ خرداد ماه شاخص کل بورس در رقم یک میلیون و ۵۳۹ هزار واحد قرار داشت تا بازدهی بورس در فصل بهار منفی ۱۲.۶ درصد باشد.

در تیر و مرداد نیز روند شاخص منفی بود و به ترتیب افت ۴.۴ درصد و ۳ درصد را پشت سر گذاشت.

در آخرین روز کاری شهریور شاخص کل بورس در رقم یک میلیون و ۳۵۵ هزار واحد قرار گرفت و افت منفی ۵ درصدی را ثبت کرد. شاخص در مهرماه نیز افت ۳.۴ درصدی داشت و در آبان بعد از ۵ ماه رشد کرد و بازدهی ۷.۶ درصدی داشت.

در انتهای آذرماه شاخص کل بورس به سطح یک میلیون و ۴۹۶ هزار واحد رسید و صعود ۶ درصدی را ثبت کرد. در دی شاخص بیشترین رشد ماهانه را داشت و ۱۳ درصد بالا آمد. اما بهمن با شکل گرفتن موج خروج پول از بازار، شاخص افت ۹ درصدی داشت و به کانال ۱.۵ میلیونی افت کرد.

در آخرین فصل سال شاخص کل بورس در آخرین روز کاری به سطح یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحد رسید تا بازدهی اسفند ۲۸ درصد شود.

خروج سرمایه از بازار سهام

به گزارش اقتصاد نیوز در مجموع ۱۸ ماه فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شده است.

از ابتدای شروع فعالیت دولت ابراهیم رئیسی تا پایان سال ۱۴۰۰ در مجموع بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد و به طور میانگین روزانه ۲۸۸ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شده است.

در سال ۱۴۰۱ نیز در مجموع ۴۲ هزار و ۷۸۹ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد که به طور متوسط روزانه ۱۸۰ میلیارد تومان خروج پول را نشان می‌دهد.

کد خبر 469194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =