به گزارش صدای بورس، شاخص کل فرابورس که در روز پایانی فروردینماه، در ارتفاع ۲۹ هزار و ۲۰۷ واحدی قرار داشت در پی رشد ۱.۸ درصدی، در پایان هفتهای که گذشت در سطح ۲۹ هزار و ۷۴۴ واحدی ایستاد. بدین ترتیب بازدهی آیفکس از آغاز سال جاری تا کنون به ۲۲ درصد رسید.
هفتهای که پشت سر گذاشتیم به دلیل تعطیلات عید فطر، شامل سه روز کاری در بازار سرمایه بود و طی این سه روز معاملاتی، شاهد دادوستد ۳۹ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ورقه به ارزش افزون بر ۳۲۷ هزار میلیارد تومان در بازارهای فرابورس بودیم که این میزان معامله در بیش از یک میلیون و ۸۲۵ هزار دفعه رقم خورد.
مقایسه آمار حجم و ارزش معاملات هفتگی فرابورس در مقایسه با هفته کاری قبل از آن، نشان میدهد این متغیرها به ترتیب ۳۶ و ۲۶ درصد افت کرده که البته تعداد روزهای معاملاتی هفته اول اردیبهشت از هفتههای عادی، دو روز کمتر بوده است.
معاملات بازارهای فرابورس زیر ذرهبین
در هفته منتهی به هشتم اردیبهشتماه سهامداران فرابورسی در بازار اول ۸ میلیارد و ۴۷۸ میلیون سهم به ارزش حدودی ۷ هزار میلیارد تومان و در بازار دوم نیز ۱۲.۱ میلیارد برگه سهام به ارزش ۶ هزار میلیارد تومان را دست به دست کردند که شاهد کاهش حجم و ارزش مبادلات در این بازارها نسبت به هفته پیشین بودیم.
بازار اول با افت ۴۹ و ۳۹ درصدی حجم و ارزش همراه بود و بازار دوم نیز کاهش ۲۵ درصدی این متغیرها را تجربه کرد.
از سوی دیگر حاصل معاملات صورتگرفته در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه، ثبت ۴ میلیارد تومان دادوستد در این بازار بود که در پی جابهجایی ۸.۵ میلیارد برگه سهم رقم خورد.
همچنین بازار مشتقه فرابورس در هفته اول اردیبهشتماه، دادوستد ۲ میلیون دارایی مالی به ارزش ۹۳ میلیارد تومان را به خود دید.
از سوی دیگر بازار ابزارهای نوین مالی میزبان نقلوانتقال ۱۰.۵ میلیارد ورقه بهادار بود و ارزش مبادلات این بازار با کاهش ۲۵ درصدی به ۳۱۰ هزار میلیارد تومان رسید.
۳۰۰ میلیارد تومان ارزش مبادلات اوراق مالی اسلامی
بررسی جدول معاملات ابزارهای مالی شامل اوراق مالی اسلامی، تسهیلات مسکن و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز نشانگر آن است که معاملات اوراق مالی اسلامی و اوراق تسهیلات مسکن با افت ۲۵ درصدی مواجه بوده است.
در سه روز کاری هفته گذشته جمعا ۳.۴ میلیارد ورقه مالی اسلامی به ارزش ۳۰۱ میلیارد تومان دست به دست شده است. حجم اوراق تسهیلات مسکن در نمادهای تسه و تملی نیز ۴۰۰ هزار ورقه و ارزش مبادلات آن ۳۷ میلیارد تومان بود.
در هفتهای که پشت سر گذاشتیم ۷ میلیارد ورقه در صندوقهای ETF تغییر مالکیت یافت که ارزش بالغ بر ۸ هزار و ۹۷۷ میلیارد تومانی را به ثبت رساند.
در نهایت نگاهی به جدول صنایع پیشرو معاملات در اولین هفته کاری اردیبهشتماه امسال نشان میدهد که گروههای خودرویی و بیمه و صندوق بازنشستگی هر کدام با در اختیار گرفتن سهم ۹ درصدی، بیشترین ارزش معاملات خرد را در بازار سهام و اختیار سهام به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران،گروههای انبوهسازی، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی نیز در جایگاههای سوم تا پنجم قرار گرفتند. در مجموع ارزش معاملات خرد فرابورس به حدود ۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
نظر شما