این شرکت که به دلیل عملکرد قابل قبولش جایزه تاثیرگذارترین سکوی تامین مالی جمعی را به خود اختصاص داده است، برای سال جاری از پروژههای مهمی رونمایی خواهد کرد که بنا به گفتههای علی عمیدی، مدیرعامل کارنکراد، برنامه کارمانی که نوعی مسابقه تامین مالی جمعی است و با همکاری فیلیمو در سال جاری عملیاتی میشود، از جمله این طرحها خواهد بود.
او، مشارکت جمعی در گالری طلای «دوریس» و «دیورا» را برنامه دیگر این شرکت ذکر کرد و توضیح داد: همچنین طرحهایی نیز در حوزههای خلاق برنامهریزی شده که در صورت تایید در کمیتههای داخلی و خارجی شرکت، برای سرمایهگذاری معرفی میشوند. عمیدی در گفتوگو با هفتهنامه اطلاعات بورس، به مزایا ونقش کراد فاندینگها در سرمایهگذاری نیز اشاره کرد که مشروح آن را میخوانید.
* سکوی کارنکراد در حوزه تامین مالی جمعی چه اقداماتی انجام داده است؟
ورود به حوزههای جذاب سرمایهگذاری از جمله اهداف شرکت کارنکراد از ابتدا تا کنون بوده است، از این رو تا به امروز تامین مالی جمعی بیش از ۳۳ طرح و تسویه حساب بیش از ۲۲ طرح از سوی این شرکت انجام شده است. همچنین سود سالانهای معادل ۴۸ درصد به عموم مردم پرداخت شده است. میزان نکول طرحها زیر یک درصد بوده و این نکول فقط در سود یک طرح اتفاق افتاده و اصل سرمایه به سرمایهگذارها پرداخت شده است.
* تاکنون چه پروژهها و طرحهایی از سوی کارنکراد عملیاتی شده است؟
پروژههای مختلفی از سوی این شرکت تامین مالی شده که پروژههای هنری، محصولات شرکتهای تولیدی و بازرگانی، نوآور، فناور و دانشبنیان، صادرات و واردات محصولاتی چون قیر، دارو و برنج حوزههای جذاب برای سرمایهگذاری که برای مردم دور ازدسترس بوده است، از جمله آنهاست. البته ناگفته نماند که یکی از جذابترین تامین مالیهای جمعی در ایران برای فیلم سینمایی بخارست بوده که روی این سکو اتفاق افتاد و برای اولین بار مردم در سود یک فیلم سینمایی شریک شدند.
* برای سال جاری چه برنامههایی تدارک دیدهاید؟
برنامه کارمانی با همکاری فیلیمو برنامه جدیدی است که قرار است در سال جاری عملیاتی شود. در واقع این برنامه نوعی مسابقه تامین مالی جمعی است که برنده آن پس از رقابت، روی سکوی کارنکراد قرار میگیرد و تامین مالی جمعی میشوند. علاوه براین، به جز پروژهای که عنوان شد، طرحهایی نیز در حوزههای خلاق ارزیابی شده و در صورت تایید در کمیتههای داخلی و خارجی شرکت، برای سرمایهگذاری به مردم معرفی میشوند. همچنین بزودی از طرحهای جدید این سکو، مشارکت جمعی در گالری طلای «دوریس» و «دیورا» رونمایی خواهیم کرد.
* تامین مالی برای هر طرح چقدر برآورد شده و تاکنون چقدر سرمایهگذاری صورت گرفته است؟
برای هر طرح تا ۲۵ میلیارد تومان امکان تامین مالی وجود دارد. تا امروزحدود ۳۳۰۰ نفر سرمایهگذاری کردهاند و حدود ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است. بر اساس این دادهها و با توجه به مشارکت مردم، میتوان عملکرد کارنکراد را موفق و واقعی ذکر کرد.
* این عملکرد موفقی که از آن نام بردید، دستاوردی هم برایتان داشته است؟
جایزه تاثیرگذارترین سکوی تامین مالی جمعی به دلیل عملکرد قابل قبول کارنکراد در میزان سوددهی، نظارت و نکول زیر یک درصد و اجرای پروژهها در استانهای مختلف، از سوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به این شرکت اعطا شده است.
* رویکرد تامین مالی جمعی چه تاثیراتی داشته است؟
این نوع تامین مالی نوعی سرمایهگذاری در کسبوکار است که سرمایه را بدون واسطه برای انجام فعالیتهای اقتصادی به دست مردم میرساند. به بیانی دیگر سرمایههای عموم توسط افراد خبره و کاربلد در طرحها و پروژهها سرمایهگذاری شده و سود قابل توجهی را نصیب مردم میکند. همچنین این رویکرد در تامین مالی باعث میشود چرخه اقتصادی به گردش درآید ضمن اینکه از هیچ گونه حباب و سفتهبازی برخوردار نیست. علاوه براین همانند هر اوراق بهادار دیگری معاف از مالیات در سود و سرمایهگذاری است که میتواند حوزه کرادفاندینگ جذابیت زیادی داشته باشد.
* سازمان بورس در این مسیرچه نقشی دارد و برای تحقق اهدافتان چه اقداماتی باید انجام دهد؟
سازمان بورس با بلند نظری وتدوین قوانین جدید میتواند کمک قابل توجهی به توسعه و رشد کرادفاندینگها کند. البته جلسات متعددی برای رفع نیازهای شرکتها با فرابورس ایران در حال برگزاری است اما امید میرود با شنیدن صدای سکوها، قانونگذاری بهگونهای انجام شود که این شرکتها بتوانند اهداف خود را محقق کنند. این درحالی است که بعضا نکات و موضوعاتی از دل سازمان و فرابورس شنیده میشود که مانع جدی برای کسانی است که قصد فعالیت شفاف و دقیق را دارند، در حالی که کمک نهادهای متولی میتواند دراین راه یاریرسان باشد تا طرحها با مشارکت حداکثری مردم به نتیجه مطلوب برسد.
- آرمین اسکندرزاده - خبـرنــگار
- شماره ۵۰۲ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما