به گزارش صدای بورس؛ در شماره ۵۰۴ هفته نامه اطلاعات بورس موضوعات مختلفی همچون وضعیت بازارسرمایه و علت نوسانات آن، ورود نقدینگی به صندوقهای درآمدثابت، وضعیت بازار کالایی، اما و اگرهای تجدید ارزیابی و غیره بررسی شده است.
فرصتی که از دست رفت ...
سعید اسلامی بیدگلی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در سرمقاله این شماره هفته نامه به بررسی فراز و فرود بازار سرمایه در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ پرداخت و گفـت: از جمله رویدادهای نادر در بازارهای مالی بوده است. تنها در شش ماه ابتدایی سال ۹۹، شاخص کل بازار سرمایه ابتدا ۴ برابر و سپس نصف شد. تعداد شهروندان دارای کد بورسی و فعال در بازار سرمایه چندین برابر شد و ضریب نفوذ بازار سرمایه از سطح بسیاری از کشورهایی که بازارهای توسعهیافته دارند هم فراتر رفت. پس از سقوط بازار بسیاری از شهروندان تازه وارد به این بازار زخم خورده وارد شدند و سطح اعتماد به سیاستگذاری کلان در اقتصاد به شدت فروافتاد.
بورس همچنان اندر خم کوچه تردید
ندا کریمی، کارشناس بازار سرمایه بازار سهام این هفته هم تحت تاثیر مصوبه خوراک پتروشیمیها و نرخ سوخت صنایع بود و با وجود شروعی مثبت همچنان عدم رشد ارزش معاملات خرد باعث تردید خریداران شده بود و در نهایت بیش از هزار میلیارد تومان از بازار خارج شد.
حرکت نقدینگی به سمت درآمدثابتها
بازار سرمایه سال جاری را به خوبی شروع کرد و در ابتدا روزهای بهاری و سبزرنگی در بازار سرمایه حاکم بود، اما همانطور که بر هیچ کسی پوشیده نیست، این وضعیت نتوانست با دوام زیادی همراه باشد و از اواسط اردیبهشت ماه تا به این لحظه ورق برگشته و بیش از پیش، اندک اعتماد باقیمانده سرمایهگذاران را بر باد فرستاده است. همچنین با نگاه کوتاهی به وضعیت بازارهای موازی همچون طلا، دلار، سکه، ارز، مسکن و خودرو و غیره هم میتوان دید که وضعیت درستی ندارند و پول جدیدی به سمت آنها هم نمیرود، بنابراین با نگاهی به وضعیت حاکم بر بازار سرمایه و سایر بازارهای موازی به نظر میرسد، این روزها نقدینگی به سمت صندوقهای بادرآمد ثابت میرود.
در این گزارش با محسن اسلامی، مدیر صندوق سرمایه گذاری بادرآمد ثابت ترنج سودمند و سیدرضا علوی، رییس هیات مدیره سبدگردان داریک مصاحبه داشتیم.
دولت متهم ردیف اول بهم ریختگی بازار
از وقتی حادثه شوم سال ۹۹ پایههای بورس را لرزاند و سرمایههای هنگفت سهامداران را به باد داد تا امروز که بورس جانی تازه گرفته ، دستورالعملها و فرمانهای زیادی از ساختمان مطهری صادر و برنامههای زیادی عملیاتی شده است. هر چند برخی از آنها تن رنجور و خسته بازار را تیمار کرد و تابلوی خونین بورس را برای مدت کوتاهی سبز کرد اما واقعیت این است که هنوز بورس طعم خوش روزهای قبل از سال ۹۹ را نچشیده و راه زیادی تا بهبودی دارد.
البته دراین میان، برخی مولفهها و شاخصهها نیز دست به دست داد تا مداوای بورس با تاخیر همراه شود و دستورالعملهای سکانداران بازار و همتیمیهایشان آنطور که باید و شاید افاقه نکند.
حال سوال اساسی این است که از آن سال نحس تا امروز مدیران بورس چگونه بازار را هدایت و فرماندهی کردند و چرا بعد از گذشت سه سال هنوز حال و هوای بورس بهاری نشده است؟
دراین پرونده شاهرخ شریعتی ، علیرضا عسگری مارانی، کمال خانزاده، حمید میرمعینی و حامد فقرایی ضمن تشریح نحوه مدیریت بازارسرمایه در سه سال گذشته ، اقدامات سازمان بورس را دراین باره مورد واکاوی قرار دادند.
چشم اسفندیار بازار کالایی ایران
بورسهای کالایی از جمله ساختاریافتهترین بازارهای رسمی یک کشور به شمار میروند. دو هفته قبل، خبر انحلال بورس کالا در ساعات پایانی معاملات بازار سرمایه در فضای مجازی بازنشر یافت و این موضوع باعث افت شدید شاخص کل بورس شد. هرچند این خبر به سرعت توسط مسئولان سازمان بورس و بورس کالا تکذیب شد، اما به نظر میرسد خیلی سریع روی بازار اثر گذاشت و این جنبه از موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما و اگرهای تجدید ارزیابی
در این پرسمان کارشناسان بازار سرمایه از مزایا و معایب تجدید ارزیابی و همچنین روش صحیح آن صحبت کردند. جمشیدی فرد گفت: بالانس دو صورت مالی ترازنامه و سود و زیان از بعد مفید و به روز بودن برقرار نبوده است. محسن قاسمی معتقد است: فقط جایی تضاد وجود دارد که از مازاد تجدید ارزیابی افزایش سرمایه مینویسند. غلامرضا سلامی نیز میگوید:تجدید ارزابی در شرایط تورم امری لازم است. ایرج نوروش گفت: بسیاری از شرکتهای دنیا ارزیابیهای IFRS انجام میدهند ولی در یادداشتهای خود قید میکنند که از تجدید ارزیابی تبعیت نمیکنند. ساسان مهرانی نیز گفت: تجدید ارزیابی یک شمشیر دولبه است از یک سو باعث شفافیت صورتها و ارزش واقعی آنها در صورتهای مالی و از سوی دیگر منجربه بروز مشکلاتی میشود.
گفتگو
دولت جای بخش خصوصی در انتشار اوراق را گرفت
در این گفت و گو پیام افضلی؛ مدیر ارشد دپارتمان تامین مالی گروه مالی کیان در باره مسائل زیر توصیح داد: فعالیت بانکداری سرمایه گذاری در گروه مالی کیان/ تاثیر بانکداری سرمایه گذاری بر روند بازار / برنامه هایای توسعه فعالیت ها /ارائه خدمات در حوزه اتمام و تمدید /فعالیت در بازار بدهی /ارزیابی از وضعیت بازار بدهی /پیشبینی از بازار سرمایه و موازی حمایت از بازار سرمایه، حمایت از اقتصاد ملی، عنوان گفتگو با علی جمالی، کارشناس بازارسرمایه است که در ادامه به بازار پرهیاهوی سرمایه که تا پیش از این در دستانداز تصمیمات نادرست و بدون منطق گیر کرده بود اما امروز اما در مقایسه با دو دهه گذشته رشد قابل توجهی داشته است، پرداخت.
نظر شما