۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
آیا همه تومورها سرطانی هستند؟

سرطان سالانه جان بیش از ۱۰ میلیون نفر را می گیرد. سرطان، به دلیل رشد غیرطبیعی سلول ها در قسمت های خاصی از بدن ایجاد می شود.

صدای بورس - مهراز حبیبی؛ در صورت عدم تشخیص، که در بسیاری از بیماران سرطانی وجود دارد، بیماری به سایر اندام های بدن نیز سرایت می کند. در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱۰ میلیون مرگ ناشی از سرطان گزارش شده است.

این بیماری مسئول تقریباً یک مورد از هر شش مرگ در آن سال بود. این اطلاعات هشداردهنده درک اینکه چه چیزی باعث سرطان می‌شود و چرا تومورهای هر ماهیتی را نباید نادیده گرفت، ضروری می‌سازد.

تومور چیست؟

در یک بدن طبیعی انسان، سلول ها در طول زندگی فرد رشد کرده و تکثیر می شوند. سلول های قدیمی می میرند یا آسیب می بینند و سلول های جدید برای انجام عملکرد بیولوژیکی تولید می شوند. گاهی اوقات این فرآیند شکسته می شود و یک تکثیر سلولی غیر طبیعی شروع می شود. این سلول ها تومور را تشکیل می دهند و در حالی که بسیاری از آنها سرطانی نمی شوند، بسیاری دیگر منجر به سرطان می شوند. یکی از بزرگترین چالش ها در تشخیص و درمان سرطان، شناسایی علائم و تمایز بین تومورهای خوش خیم و بدخیم است.

تومورها (نه همه) می توانند سرطانی شوند

همه تومورها سرطانی نمی شوند، اما این بدان معنا نیست که شما می توانید هیچ یک از آنها را نادیده بگیرید. تومورهای خوش خیم سرطانی نیستند و به بافت های دیگر حمله نمی کنند. آنها به کندی رشد می کنند و معمولاً تهدید کننده زندگی نیستند. زگیل پوستی نوعی تومور است که گسترش نمی یابد و محدود به محل خود باقی می ماند. اینها را می توان حذف کرد و معمولاً بر نمی گردند. نمونه های دیگر تومورهای خوش خیم شامل بیشتر خال ها، فیبروم ها و برخی از انواع کیست ها می شود. اما اینها نیاز به درمان پزشکی دارند.

کدام تومورها می توانند سرطانی شوند؟

تومورهایی که بدخیم یا پیش بدخیم هستند می توانند به سرطان تبدیل شوند. تومورهای پیش بدخیم معمولاً لکه های پوسته پوسته و ضخیم هستند. به عنوان مثال، لکوپلاکیا، که می تواند نشانه اولیه سرطان دهان باشد، بدون درد است، شکل های نامنظمی دارد و حتی زمانی که زبان خراشیده می شود، از بین نمی رود. تومورهای بدخیم سرعت رشد کنترل نشده ای دارند. آنها در سلول های اپیتلیال (معده، پروستات، لوزالمعده، ریه، کبد، روده بزرگ یا سینه)، در استخوان ها، غضروف ها، تخمدان ها، بیضه ها، مغز، شکم یا قفسه سینه تشکیل می شوند.

اقداماتی که باید انجام دهید

همیشه مراقب هرگونه رشد غیر طبیعی در بدن باشید. خودآزمایی کلید یافتن توده های غیرمعمول، به ویژه در پستان و سرطان کولورکتال است. برای انواع دیگر سرطان مانند لوسمی، که در آن توده ها تشکیل نمی شوند، می توان مراقب علائم کلیدی مانند افزایش دوره های عفونت، کبودی مکرر یا خونریزی بود. لحظه ای که متوجه یک توده یا هر گونه علائم مداوم سرطان شدید، معطل نکنید و به پزشک مراجعه کنید.

چگونه تومور برای سرطان آزمایش می شود؟

احتمالاً پزشک شما را معاینه فیزیکی خواهد کرد. تغییرات رنگ پوست اطراف توده ها به دقت بررسی می شود. ابتدا آزمایش خون و آزمایش ادرار نیز توصیه می شود. سرطان همچنین با استفاده از تست های تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن، اسکن استخوان، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)، سونوگرافی و اشعه ایکس تشخیص داده می شود.

از بیوپسی نترسید

این یک باور اشتباه است که بیوپسی رشد سرطان را بدتر می کند. بیوپسی یک روش پزشکی رایج در درمان سرطان است. در بیوپسی، پزشکان یک نمونه بافت کوچک می گیرند و ویژگی های سرطان و نوع آن را تعیین می کنند. کارشناسان بهداشت می گویند که بیوپسی انجام شده به موقع می تواند به بیمار در دریافت سریع ترین درمان پزشکی کمک کند.

کد خبر 477124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =