به گزارش صدای بورس،در بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان, اتخاذ سیاست های مربوط به حمایت از بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به منظور افزایش رشد, ایجاد درآمد و اشتغال و حتی کاهش فقر از مهمترین اولویت های اقتصادی اجتماعی دولت ها محسوب می شود.
ویژگی های حیاتی بنگاه های کوچک و متوسط, از جمله انعطاف پذیری در مقابل تغییرات بازار و محیط, به نتیجه رسیدن سریع فعالیت ها و ابتکار عمل افراد در این بنگاه ها, برخورداری کارکنان این شرکت ها از انگیزه بالا, سرمایه اولیه محدود مورد نیاز این بنگاه ها, محرک اصلی تحقق کارآفرینی و غیره آنها را به مهمترین عامل رشد, نوآوری و تحرک اقتصادی و توسعه کشورها, به ویژه کشورهای در حال توسعه و یاری دهنده آنها در مرحله گذار اقتصادی تبدیل کرده است.
نعمت الله رضایی, مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه حمایت اصلی صندوق در بحث تسهیلات پرداخت تسهیلات و حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک و متوسط است گفت:کارگاههای خرد، کوچک و متوسط در همه جای دنیا در اشتغال به ویژه در کشور ما سهم بسزایی دارند. بیش از 80درصد شاغلان کشور در این کارگاهها کار میکنند. کارگاههایی که حداکثر شاغلان آن50نفر است. نکته بعدی اینکه 64درصد شاغلان ما در کارگاههای یک تا چهار نفر کار میکنند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره اینکه اقدامات صندوق در سال 1402به چه صورت بوده است گفت: صندوق کارآفرینی از نظر ماهیت حقوقی یک مؤسسه عمومی غیردولتی است. به عبارتی به عنوان صندوق از هیچ منبع دولتی و بودجه دولت استفاده نمیکنیم و متناسب با سرمایهای که داریم، منابعی را که بخش دولتی و غیردولتی داشته باشند در صندوق قرار میدهند، اهرم میکنیم و تسهیلات را به بخش خصوصی و کسب و کارهای خرد، کوچک، متوسط و معیشت محور در سراسر کشور با اولویت مناطق محروم و روستایی پرداخت میکنیم.
رضایی گفت: بنابراین توجه به این کارگاهها بسیار مهم است از باب اینکه کارگاههای خرد، کوچک و متوسط، واحد تحقیق و توسعه و بازار مجزا ندارند و بخش دانش و آموزش دچار مشکل است، میطلبد توسط حاکمیت و دولت مورد حمایت قرار بگیرند و بحث جدی در کارگاههای خرد، کوچک و متوسط، تأمین مالی است.
وی ادامه داد: تأمین مالی از دو جهت برای این کارگاهها مورد اهمیت است و در نحوه تأمین دچار مشکل است. اول اینکه این کارگاهها در تأمین وسایل دچار مشکل هستند و دوم، معمولاً نمیتوانند منابع و تسهیلات گران قیمت داشته باشند و به خاطر بقا مجبورند تسهیلات ارزان قیمت داشته باشند. صندوق کارآفرینی همواره به ویژه در دو سال اخیر تمام اهتمام خود را بر این گذاشته که بتواند حمایت حداکثری از این طرحها داشته باشد.
سال گذشته بیش از 40هزار و 800کارگاه یا کسب و کار تسهیلات دریافت کردند
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه خوشبختانه سال گذشته موفق شدیم به بیش از 40هزار و 800کارگاه یا کسب و کار خرد، کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت کنیم. این تسهیلات زمینه اشتغال بیش از 106هزار نفری را ایجاد کرده است.
وی افزود: سال گذشته دولت تعهد یک میلیون فرصت شغلی را داشت و خوشبختانه محقق شد.106 هزارفرصت شغلی از تعهد یک میلیونی دولت از جمله کسب و کارهایی بوده است که مورد حمایت صندوق قرار گرفته است. این صندوق و صندوقهای مشابه با داشتن منابع خرد؛ بسیار در اقتصاد کشور و معیشت مفید هستند.
رضایی بیان کرد: امیدواریم درسال جاری بتوانیم بیش از 70هزار طرح را با منابعی بیش از 14هزار میلیارد تومان مورد حمایت قرار دهیم. خودمان را تجهیز کردیم و تا پایان سال پیگیر هستیم. بسیاری از تفاهمنامهها منعقد شده، منابع را دریافت کنیم تا بتوانیم پرداختها را انجام دهیم.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان گفت: محدودیتی برای پرداخت تسهیلات به هیچ بخش اقتصادی و رسته و رشته و فعالیتی را در این زمینه نداریم. عمده بحث این است که باید منابع را به صورت اهرمی استفاده کنیم یعنی دستگاههای اجرایی باید منابع را با منابع ما اهرم کنند و پرداخت کنیم.
به گزارش تسنیم,وی ادامه داد: تفاهم نامهای را با معاونت علمی ریاست جمهوری داشتیم که در قالب آن خیلی از طرحها مورد حمایت قرار گرفته است؛ اما یک اتفاق سیستماتیک در یکی دو سال اخیر در صندوق افتاده این است که ما به عنوان صندوق خودمان را مرجع تشخیص اینکه کدام فعالیت اقتصادی مورد حمایت قرار گیرد، قرار نمیدهیم
نظر شما