محمد هادی محمدی مقدم در گفت و گو با «صدای بورس» با اشاره به انتشار ۳۹۰۰ میلیارد تومان اوراق در سال گذشته که امسال محقق شده است ،از هدفگذاری شهرداری مشهد برای انتشار ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق در آینده، در صورت صدور مجوز از سوی وزارت کشور خبر داد.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری شهرداری مشهد افزود: شهرداری مشهد در انتشار اوراق همیشه پیشرو بوده و همواره تعامل سازنده و خوبی با بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری داشته است.
وی اظهارداشت: برای اجرای پروژه های قطار های شهری و بافت های فرسوده در حال مذاکره برای دریافت مجوز انتشار اوراق هستیم. امسال البته وارد موضوعات زیرساختی نظیر اجرای تصفیه خانه ، بحث خاک و نخاله ،جدا سازی شرب و آب ، فضای سبز و خط انتقال هستیم که اگر اتفاق بیفتند اتفاق مبارکی است. این امر برای اولین بار است و به دنبال اجرای آن هستیم.
محمدی مقدم ادامه داد: در بحث پروژه های مشارکتی با توجه به ظرفیت مشهد و تقاضای غالب سرمایه گذاری در بحث ساخت و ساز مسکونی حدود هزار میلیارد تومان پروژه در این بخش تعریف شده است که منتظر اعلام آمادگی شرکت توانمند سرمایه گذار در این بخش هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که ۳۹۰۰ میلیارد تومان برای چه پروژه هایی منتشر شده است؟ گفت: نزدیک به هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خطوط ریلی ، هزار میلیارد تومان متعلق به احیای بافت اطراف حرم مطهر و هزار و صد میلیارد تومان هم برای احیای بافت های فرسوده مشهد بوده است .
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری شهرداری مشهد در خصوص برنامه های شهرداری برای تامین مالی از بازارسرمایه گفت: باتوجه به اینکه ابتدای عرضه های اولیه اوراق مشارکت در بازار پول است و باید در بازار سرمایه پذیرش شود ، یکی از ارکان آن، شرکت تامین سرمایه است و شهرداری مشهد هم امسال با شرکت تامین سرمایه تمدن و گنجینه سپهر پارت قرارداد هایی را منعقد کرده وهمکاری داریم ، ضمن اینکه شهرداری مشهد با جلسه ای که با بورس داشت مجوزانتشار اوراق صکوک اجاره را دریافت کرد. شهرداری مشهد اولین شهرداری است که توانسته مجوز و امضای انتشار آن را دریافت کند که اگر صکوک اجاره راه اندازی شود حرکت جدی برای تامین مالی در شهرداری ها است که می تواند پروژه ها را پیش ببرد .
وی بابیان اینکه تامین مالی از بازار پول بسیار محدود است ، اظهارداشت: شرکت های بورسی زیر نظر شرکت های تامین سرمایه خیلی راحت تر می توانند اوراق مشارکت وسایر اوراق ها را خریداری کنند وبه طور یقین تامین مالی از بازار سرمایه بسیار آسان تر است و اگر بتوان بخش قابل توجهی از سرمایه های مورد نیاز پروژه ها را از بازار سرمایه تامین کرد یک راه جدید برای تامین مالی شهرداری ها خواهد بود.
محمدی مقدم گفت: اکنون سود سپرده گذاران ۲۲.۵ درصد است اما شورای پول و اعتبار سود اوراق مشارکت را ۱۸ درصد تعیین کرده است. از این شورا درخواست داریم اگر این سود را به ۲۳ درصد تغییر دهند کار شهرداری ها خیلی راحت تر می شود.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری شهرداری مشهد تضامینی که بانک ها دریافت می کنند را از دیگر مشکلات در سر راه شهرداری ها اعلام کرد و افزود: بانک ها تضامین خیلی سختی را از شهرداری طلب می کنند و این درحالی است که برخی از شهرداری ها توان این را ندارند و اگر بانک ها در این زمینه با شهرداری ها همراهی کنند ،تامین مالی شهرداری ها هم راحت تر انجام خواهد شد .
نظر شما