ارز اختصاصی به «دبش پک» ۴۰۰ چاپخانه را از فرسودگی ناوگان نجات می‌داد

ذبیح‌الله خداییان رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران با اشاره به پرونده چای دبش می‌گوید: ارزی که برای واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی به این شرکت داده شده می‌توانست ۴۰۰ چاپخانه در تهران را از فرسودگی ناوگان نجات دهد.

به گزارش صدای بورس،رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران با اشاره به پرونده چای دبش می‌گوید: ارزی که برای واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی به این شرکت داده شده می‌توانست ۴۰۰ چاپخانه در تهران را از فرسودگی ناوگان نجات دهد.

ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ۱۱ آذر ماه نتایج ورود این سازمان به موضوع «واردات چای و ماشین‌آلات مربوطه به کشور در ۳ سال اخیر و عدم انجام تعهدات ارزی از سوی یک گروه تجاری واردکننده» را تشریح کرد.

وی در بخشی از صحبت خودمطرح کرده است،‌ این گروه تجاری از ابتدای سال ۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار برای واردات چای و ماشین‌آلات پیشرفته چاپ و بسته‌بندی، ارز دریافت کرده و در این مدت ۷۹‌درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به این گروه تجاری اختصاص یافته است.

به گفته خداییان،‌ علاوه بر ارزهای تامین‌شده جهت واردات چای، بالغ بر یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار جهت واردات ماشین‌آلات مربوطه به این گروه تجاری تخصیص داده شده است.

احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نسبت به اختصاص این مبلغ برای واردات ماشین‌آلات چاپ به یک شرکت تجاری در حالیکه صنایع چاپ و بسته‌بندی با مشکل فرسودگی ناوگان مواجه هستند، انتقاد کرده و می‌گوید: ارزی که به این شرکت برای واردات ماشین‌آلات اختصاص داده شده است،‌ می‌توانست بخشی از صنعت چاپ را با تحول روبرو کند. این شرکت ارز واردات ماشین‌آلات را دریافت کرده ولی ظاهرا چند ماشین محدود با ارزش بسیار پایین‌تر از این رقم وارد کرده است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت تخصیص منابع به واحدهای تخصصی ادامه می‌دهد:‌ البته جای شکرش باقی است که این دلارها صرف واردات ماشین‌آلات چاپ نشده است که اگر چنین می‌شد،‌ نیمی از صنعت چاپ در ایران با شکست اقتصادی روبرو می‌شد و بسیاری از بخش خصوصی فعال در این صنف ورشکسته می‌شدند.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تصریح می‌کند: ما بارها از مسئولان دولت‌های قبل و فعلی خواستیم که فرسودگی ناوگان چاپ را جدی گرفته و نسبت به ارائه تسهیلات مورد نیاز برای واردات و تجهیز ماشین‌آلات اهتمام داشته باشند، اما پاسخ روشنی نگرفتیم، این در حالی است که این رقم برای واردات ماشین‌آلات به یک شرکت تجاری که به صورت تخصصی نیز در حوزه چاپ فعالیت نمی‌کند، اختصاص داده شده است.

به گفته رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اگر این مبلغ به بخش خصوصی فعال در حوزه چاپ در قالب تسهیلات اختصاص پیدا می‌کرد،‌ بالغ بر ۴۰۰ چاپخانه بروزرسانی می‌شدند و تحولی درعرصه چاپ و بسته‌بندی رخ می‌داد.

ابوالحسنی ادامه می‌دهد:‌ اگر این پول برای صنعت چاپ هزینه می‌شد، و ماشین‌آلات مورد نیاز را وارد می‌کردیم‌، می‌توانستیم صنعت چاپ را با جهش روبرو کنیم و در حوزه صادرات نیز فراتر شرایط فعلی اقدام کنیم، این در حالیکه شرکت چاپ دبش تنها برای تولید بسته‌بندی چای این میزان ارز را دریافت کرده است.

وی می‌افزاید: گلایه ما این است که چرا یک صدم یا یک دویستم این رقم،‌ در صنعت چاپ و برای واحدهای چاپی سرمایه‌گذاری نمی‌شود،‌ ما بارها از فرسودگی ناوگان چاپ سخن گفته‌ایم،‌ از تسهیلاتی که چاپخانه‌ها برای بروزرسانی و واردات ماشین‌آلات نیاز دارند، اما اقدام چندانی انجام نشده است.

منبع: تسنیم

کد خبر 484936

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • ثبت سفارش واردات چای با شرایط جدید آغاز شد

    ثبت سفارش واردات چای با شرایط جدید آغاز شد

    مدیرعامل انجمن تخصصی محصول چای ایران گفت: بعد از یک وقفه در واردات چای ثبت سفارش این محصول آغاز شده است و چای سیلان سریلانکا با طلب نفتی که از این کشور داریم، تهاتر می‌شود.

  • سال گذشته ۱۱۱ هزار تن چای وارد شد

    سال گذشته ۱۱۱ هزار تن چای وارد شد

    مدیر اجرایی سندیکا چای کارخانجات شمال گفت: بر اساس آمار گمرک سال گذشته حدود ۱۱۱ هزار تن چای وارد شد اما نیاز بازار بین ۸۰ تا ۸۵ هزار تن برآورد می‌شود.

  • بانک مرکزی ادعای مرکز پژوهش های مجلس را رد کرد

    بانک مرکزی ادعای مرکز پژوهش های مجلس را رد کرد

    بانک مرکزی اعلام کرد ادعای تأمین کسری ارز حمایتی از محل خرید ارز با نرخ بالاتر و افزایش پایه پولی از این محل کاملاً دروغ است و ادعای مطرح‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر تأمین کسری ارز ترجیحی با نرخی بالاتر به‌شدت تکذیب می‌شود.

  • وزیر اقتصاد: پرونده فساد چای چیز جدیدی نیست

    وزیر اقتصاد: پرونده فساد چای چیز جدیدی نیست

    وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: پرونده فساد چای حدود ۹ ماه قبل از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی شده بود و موضوع جدیدی به شمار نمی رفت که این چنین پیش چشم مردم به رخ کشیده شود لذا موضوع حاضر فقط یک کمپین رسانه ای وسیع است.

  • پشت پرده فساد شرکت چای دبش و اقدامات دولت

    پشت پرده فساد شرکت چای دبش و اقدامات دولت

    ایسنا نوشت:وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع فساد چای دبش گفت: در این دولت کسی نمی‌گوید «آقای فلانی خط قرمز ما است با او برخورد نکنید». جامعه بداند دولت این بار بنا نیست خاکروبه‌ها را زیر فرش‌ها پنهان کند، نمی‌خواهد روی فسادها سرپوش بگذارد و قرار نیست عده‌ای در حاشیه امن باشند. شرکت چای دبش هم بابت ارزی که برای واردات دریافت کرده بود، پولش را پرداخته و اموال مردم جایی نرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =