احسان خاتونی داریان در گفت و گو با «صدای بورس» گفت: بانک مرکزی تزریق نقدینگی نسبتا سنگینی را در بازار بین بانکی انجام داده است که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی به تغییر رویه سیاست های پولی انقباضی به انبساطی یاد کردند. باید دید در هفته پیش روی شرایط به چه شکل پیش خواهد رفت اما سیاست های انقباضی بانک مرکزی سبب رکودعمیقی در کلیه بازار ها از جمله بورس اوراق و بهادار شده است.
کارشناس تحلیل مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ افزود: به نظر میرسد نیاز به تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی و کمبود نقدینگی از دلایلی باشند که بانک مرکزی را به تغییر رویه اقتصادی خود از سیاست های پولی انقباضی به سیاست های پولی انبساطی ترغیب کرده است. میتوان انتظار داشت با تداوم این نوع سیاست ها در ماههای آینده رونق به کلیه بازار ها بازگردد.
خاتونی به تاثیرات تغییر رویه سیاستهای انقباضی به انبساطی بر بازار سرمایه اشاره کردو افزود: بورس اوراق و بهادار تهران به تنهایی نمیتواند با یک عامل رونق پیدا کند و اجرای سایر سیاست ها از جمله رفع قیمت گذاری دستوری یکی از مهم ترین چالش های بازار سرمایه است. به هر حال رکود و تداوم آن در اقتصاد نارضایتی بیشتری را از تورم در آحاد جامعه در بر میگیرد. همچنین اقتصاد ایران به تورم های مزمن عادت کرده و هرگونه کاهش مصنوعی تورم میتواند اقتصاد ایران را با انواع نارضایتی ها و رکود گسترده مواجه کند.
وی در پایان گفت: اگرچه دلایل تورم در کشورمان ناترازی بانک ها، کسری بودجه دولت و نقدینگی گسیخته در اقتصاد هستند اما بخشی از تورم فعلی اقتصاد ایران ناشی از کاهش تولید ناخالص داخلی و کاهش عرضه کالاها است. بنابراین صرف توجه به یک عامل همچون تزریق سرمایه بانک مرکزی به بانک ها نمی توان اقتصاد داخلی را از تورم های مزمن رهایی داد. در این زمینه نیاز است تا کلیه متغیر های تاثیر گذار بر تورم بایکدیگر هماهنگ شوند تا از رکود در بازار ها اجتناب به عمل آید.
نظر شما