شرط صفر شدن نرخ مالیات شرکت‌های بورسی

وزیر اقتصاد اعلام کرد: شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس، مشروط بر انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع آن در بخش تولید و توسعه، مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شوند.

به گزارش صدای بورس،سید احسان خاندوزی در بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران، اظهار کرد: شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس، مشروط بر انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع آن در بخش تولید و توسعه، مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شوند.

وی گفت: در شش سال اخیر دشواری‌های خارجی و داخلی های جدی را پشت سر گذاشتیم که بخشی از مسائل خارجی با توجه به دیپلماسی های بین‌المللی رفع شده است.

وزیر اقتصاد افزود: نزدیک به ۱۴ فصل است که نرخ اقتصاد ایران رشد مثبتی را تجربه می‌کند، براساس پیش بینی ها نرخ رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ نیز همانند سال گذشته مثبت خواهد بود.

خاندوزی با بیان این که از مسئله رکود و رشد پایین اقتصاد خارج شدیم اما برای آنکه بتوانیم درآمد سرانه ایرانیان را در مسیر مطلوبی قرار دهیم فاصله بسیاری داریم، گفت: در دوسال اخیر نرخ رشد سرمایه گذاری داخلی و خارجی نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.

سرمایه‌گذاری و تسهیل‌گری

وی افزود: بحث سرمایه‌گذاری با مسئله تسهیل گری رابطه مستقیم دارد، در تلاشیم تا مسائلی که موجب قهر تولیدکنندگان شده بود را رفع کنیم که این امر با شروع مجوزها از درگاه ملی مجوزها آغاز کردیم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: مقررات مربوط به تولید باید تسهیل شود و تلاش کردیم تا آن ها را کاهش دهیم ابتدای امسال مصوبه ای در هیئت دولت به ثبت رسید که هیچ دستگاهی حق مقررات خلق و الساعه را ندارد، که این مسئله موجب کاهش ۵۰ درصد بخشنامه‌های حوزه تجاری و گمرکی کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۲ شده است.

خاندوری گفت: اکنون شاهد شاخص های امید بخشی در بخش اقتصاد خرد هستیم، ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به صد شرکت برتر نشان از گام مثبت تولید در این بخش است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم چهره اقتصاد ایران را به سمت بهره وری حرکت دهیم نیازمند همکاری و دستور کار مشترک بین دولت و صنعت هستیم.

وزیر اقتصاد بیان کرد: مسئله تامین انرژی و مالی بسیار برای شرکت‌ها اهمیت دارد، در این زمینه نیز نیازمند همکاری دولت با صنعت هستیم، در وزارت اقتصاد و دارایی تلاش کردیم تا با ابزارهای متعدد مسئله تامین مالی را بر طرف کنیم

انتشار ۲۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق در بورس

خاندوزی گفت: در ۹ ماهه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان شرکت های اقتصادی غیر دولتی از طریق بازار سرمایه (انتشار اوراق) انجام داده بودند که این عدد در ۹ ماهه امسال به ۲۵۰ هزار میلیارد رسید.

وی بیان کرد: مجموع تامین مالی سال گذشته شرکت‌های غیر دولتی۴۸۰ هزار میلیارد تومان بود که انتظار می‌رود این عدد به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: دولت از صنایع حمایت خواهد کرد تا شرکت‌های ایرانی نیز میان ۵۰۰ شرکت برتر قرار گیرند، در راستای این‌که شرکت‌های بزرگ خود حلقه اصلی ارتباط با سرمایه‌گذاری خارجی باشند تدابیر لازم را در سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در نظر گرفتیم، شرکت‌ها می‌بایست از حالت انفرادی خارج و به نظام خوشه‌ای حرکت کنند.

خاندوزی در پایان گفت: شرکت ها می‌بایست از منابع داخلی شرکت ها بیشتر برای سرمایه‌گذاری بهره‌مندی استفاده کنند، در حال حاضر نیز شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس که نسبت به افزایش سرمایه اقدام کنند، مشروط بر انجام اقداماتی مشمول مالیات به نرخ صفر می‌شوند.

چهار محور جدی در حوزه دستور کار وزارت صمت

همچنین علی آبادی، وزیر صمت در همایش شرکت‌های برتر ایران نیز اظهار کرد: در رتبه بندی شرکت‌ها اهداف متعددی وجود دارد که می‌توان به تولید اطلاعات درمورد بنگاه های اقتصادی و شفاف ساری کسب و کار اشاره کرد.

وزیر صمت با بیان این که امروزه صنایع با مشکل آب مواجه هستند، اظهار داشت: چهار محور جدی در حوزه دستور کار وزارت صمت است که می‌تواند آن به‌جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایا رشد پایدار صادرات محور، افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی، تک نرخی شدن ارز و حذف قیمت گذاری دستوری، حمایت ها جدی از تحقیق و توسعه اشاره کرد.

علی آبادی گفت: قیمت گذاری دستوری و دخالت های متعدد موجب زیان آوری صنایع و گاها ورود آن ها به ماده ۱۴۱ شده است.

وی تصریح کرد: تولیدکنندگان باید به اصول راهبری، درجه رقابت پذیری، زنجیره ارزش، محیط زیست، مسئولیت پذیری اجتماعی، رضایت مشتریان، رعایت قوانین و مقرّرات، میزان ارزش افزوده و بهره‌وری در همه زمینه‌های انرژی توجه کنند.

قدرت سرمایه‌گذاری صنایع

وزیر صمت گفت: وقتی قدرت سرمایه‌گذاری را صنایع بگیریم، شرکت‌ها افول خواهند کرد نمی‌توان به بهانه‌های متعددی صنایع را با چالش‌های مخرب مواجه کرد.

علی آبادی بیان کرد: ۶۱ شرکت دانش بنیان در رتبه بندی شرکت‌ها حضور یافتند که ۲۸ شرکت از این تعداد به صنایع نرم رو آورده‌اند.

وی بیان کرد: ۵۰ درصد شرکت های دانش‌بنیان در تهران هستند که این نشان از آمایش نادرست سرزمینی است.

وزیر صمت گفت: اغلب توسعه صنعتی ما بیشتر در قالب اقدامات فرصت طلبانه بوده در همین راستا معمولا از جای نامناسب چرخ عمر فناوری‌ها ورود و خروج می‌کنیم که راه حل رفع آن تاسیس مرکز دیده بانی با هدف سنجش استعدادهای هر منطقه و رصد فناوری‌های نوین و صنعتی است.

علی آبادی گفت: به منظور جلوگیری از فسادهای مالی باید مرامنامه ای را تدوین کرد تا تمام مدیران آن را امضا کنند.

رتبه‌بندی شرکت‌ها براساس ۳۳ شاخص

افزون بر این، مصطفی مومنی مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی در بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران، اظهار کرد:سازمان مدیریت صنعتی از شش دهه گذشته تا کنون به تربیت کارشناسان و مدیران پرداخته و مشاوره های متعددی را به منظور پیشبرد صنعت و توسعه آن در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: سازمان مدیریت صنعتی به دنبال کسب اطلاعات از وضعیت شرکت‌ها به منظور ارائه تصمیمات مناسب تر است.

مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی تصریح کرد : سازمان مدیریت صنعتی شرکت ها را براساس ۳۳ شاخص شرکت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند، شرکت‌های بورسی که اطلاعات صورت‌های مالی حسابرسی شده خود را در سامانه کدال منتشر می‌کند، صورت مالی سایر شرکت‌ها نیز گزارش‌های حسابرسی شده را به سازمان سازمان مدیریت صنعتی ارائه می کنند.

مومنی گفت: علی رغم اینکه نرخ رشد همراه با تورم نسبت به سال قبل کاهشی بود اما نرخ واقعی فروش با افزایش مواجه بود که این امر نشان از افزایش بهره وری، مهار تورم و... است.

مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی در پایان تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان امسال توانستند نقش چشمگیری را در میان صد شرکت برتر (صنایع مادر و ارز آور) داشته باشند.

منبع: سنا

کد خبر 488108

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =