آیا قیمت خودرو سه نرخی می‌شود؟

خودروسازان به شدت پیگیر عرضه ۱۲۰ هزار دستگاه اتومبیل با نرخ حاشیه بازار هستند، موضوعی که می‌تواند به سه نرخی شدن قیمت خودرو منجر شود.

به گزارش صدای بورس،طی هفته‌های اخیر، ماجرای فروش ۱۲۰ هزار خودرو مازاد به یکی از سرتیتر اخبار اقتصادی کشورمان تبدیل شده است. خودروسازان و همچنین برخی از مسئولان در وزارت صنعت، بر این موضوع تاکید بسیاری دارند و انجام این کار را راه برون‌رفت خودروسازان از زیان می‌دانند. حال آن‌که به بیان بابک صدرایی کارشناسی حوزه خودرو، این اقدام می‌تواند سه نرخی شدن قیمت خودرو را در پی داشته باشد.

برای درک تاثیر ناچیز عرضه ۱۲۰ هزار خودرو به بازار، لازم است تا نیاز سالانه کشور به خودرو را در نظر بگیریم. اگر سالانه ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو در کشور فروخته شود، نیاز ماهانه بازار کشور به خودرو معادل ۱۲۰ هزار دستگاه خواهد بود؛ بنابراین عرضه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو تنها می‌تواند نیاز یکماه کشور را تامین می‌کند. بابک صدرایی کارشناس حوزه خودرو با اشاره این موضوع، عرضه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو را بسیار ناچیز می‌داند. همچنین عرضه این مقدار کم خودرو به بازار کشور نباید با تبلیغات فراوان و گسترده همراه باشد.

تاثیر عرضه ۱۲۰ هزار اتومبیل بر قیمت خودرو چقدر خواهد بود؟

در واقع خودروسازان بایستی هر ماه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو را به بازار عرضه کنند. آن‌ها می‌توانند این تعداد خودرو را با قیمت حاشیه بازار به فروش برسانند. در نتیجه اقدام آن‌ها، بازار خودرو اشباع خواهد شد و روند رکود تورمی از بین خواهد رفت. با این حال ما می‌دانیم که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. تولید ایران و خودرو سایپا از میزان تقاضای بازار همواره کمتر است. به همین سبب تقاضا بر عرضه برتری دارد. در چنین شرایطی عرضه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو، قیمت این کالا را سه نرخی خواهد کرد و بر التهاب بازار خواهد افزود. پس از وقوع این رویداد، سه نرخ مختلف برای قیمت خودرو داریم. نرخ نخست قیمت کارخانه است. نرخ دوم قیمت حاشیه بازار است که پنج درصد کمتر از قیمت آن خودرو در بازار محاسبه می‌شود. در نهایت نیز به نرخ سوم می‌رسیم که قیمت آن خودرو در بازار خواهد بود.

به گفته بابک صدرایی ، سیاست عرضه ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو زمانی مفید واقع خواهد شد که تولید خودرو به سطح بالایی رسیده باشد. مساله تولید خودرو تا زمانی که مشکلات زنجیره تامین خودروسازان برطرف نشود و تامین ارز همانند سابق صورت نگیرد، حل نخواهد شد. در شرایطی که تولید خودرو به رونق قبل خود بازگردد، دیگر کسی از بازار خودرو صفر نمی‌خرد و تمامی افراد اتومبیل خود را از طریق خودروسازان با قیمت حاشیه بازار تامین خواهند کرد.

با این حال عرضه ۱۲۰ هزار خودرو در ماه‌های پایانی سال تاثیری بر بازار نخواهد داشت و حتی می‌تواند موجب التهاب بیشتر آن شود. ماه‌های پایانی سال و منتهی به نوروز، به طور سنتی میزبان بیشترین سطح تقاضا برای خرید خودرو هستند؛ بنابراین عرضه تعداد محدودی خودرو آن‌هم در یک بازار عطشان، نمی‌تواند موجب کاهش قیمت این کالا شود.

منبع: دیجیاتو

کد خبر 488370

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =