هشتمین صندوق بخشی به بازار آمد

پتروآبان به عنوان هشتمین صندوق بخشی، از ۷ تا ۱۰ بهمن در فرابورس پذیره‌نویسی می‌شود و این صندوق قابل معامله در فرابورس بوده و ارزش هر واحد در پذیره‌نویسی ۱۰ هزار ریال است و پس از آن بر اساس NAV ، قیمت‌گذاری خواهد شد.

به گزارش صدای بورس، الهام مرادی مدیرعامل شرکت سبدگردان آبان در نشست خبری پذیره‌نویسی صندوق بخشی پتروآبان با اشاره به اینکه این صندوق از نوع بخشی با سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی است و بیش از ۷۰ درصد سهام آن در صنعت پتروشیمی خواهد بود، گفت: صنعت پتروشیمی از مزیت‌های نسبی در کشور برخوردار بوده و همواره بازدهی مناسبی به همراه داشته است. مجموعه آبان تاکنون به بیش از ۲۵۰ هزار سرمایه‌گذار خدمات مالی ارائه داده و بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت دارد. این صنعت کمترین میزان سوبسید و یارانه را دریافت می‌کند، بهمین دلیل نسبت به سایر صنایع کمتر در معرض تهدید و ریسک است.

مدیر عامل صندوق پتروآبان افزود: این صنعت صادرات محوری است و فروش دلاری خواهد داشت و انتظار بازده دلاری نسبت به سرمایه‌گذاری در این صنعت داریم تا افرادی که قصد دارند سرمایه خود را به این صندوق بسپارند، منتفع شوند.

وی با بیان اینکه پتروآبان به عنوان هشتمین صندوق این مجموعه، از ۷ تا ۱۰ بهمان در فرابورس پذیره‌نویسی می‌شود، افزود: این صندوق قابل معامله در فرابورس بوده و ارزش هر واحد در پذیره‌نویسی ۱۰ هزار ریال است و پس از آن بر اساس NAV، قیمت‌گذاری خواهد شد.

مرادی ادامه داد: صندوق بازارگردانی هوشمند آبان نیز بازارگردانی پترو آبان را برعهده دارد که ریسک نقدشوندگی را کاهش می‌دهد.

محمد نوربخش معاون سرمایه‌گذاری سبدگردان آبان و مدیر صندوق پتروآبان در نشست خبری پذیره‌نویسی این صندوق در فرابورس با اشاره به اینکه در تلاش هستیم سهامی خریداری شود که کمترین ریسک را برای سرمایه‌گذاران داشته باشد، گفت: قبل از پذیره‌نویسی، ریسک‌های سهام تحلیل و شناسایی شده و قرار است سهامی در این صندوق وارد شود که بتواند بازدهی دلاری را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه راهکارهایی نیز برای کمبود و ناترازی احتمالی گاز در صنعت پتروشیمی در نظر داریم، افزود: ریسک‌های صنعت پتروشیمی مثل قطعی گاز نیز در این صندوق کاملا در نظر گرفته شده است.

معاون سرمایه‌گذاری سبدگردان آبان تصریح کرد: صنعت پتروشیمی دارای سهامی است که به طور مستقیم در سفره مردم اثر ندارد و معمولا بخش عمده‌ای از محصولات آن‌ها صادر می‌شود؛ از این لحاظ دولت انگیزه کمتری برای سرکوب قیمتی محصولات این شرکت‌ها خواهد داشت.

نوربخش در ادامه با بیان اینکه ریسک‌هایی مثل سرکوب نرخ دلار هم وجود دارد، افزود: بر این اساس در صندوق پترو آبان تمامی محاسبات و تحلیل‌ها به دلار انجام می‌شود و چینش سهام هم بر اساس بازدهی دلاری است. ما پایان هرماه یک نشست تحلیلی خواهیم داشت که چرا سهمی خریداری و به فروش رسانده شده است.

وی در خصوص جزئیات پذیره‌نویسی پترو آبان نیز گفت: این پذیره‌نویسی از امروز تا ۱۰ بهمن در فرابورس انجام می‌شود و امید است استقبال خوبی از این صندوق صورت گیرد.

نوربخش در پاسخ به سوال خبرنگار صدای بورس، مبنی بر تغییر استراتژی صندوق در برابر چالش‌های غیرقابل پیش‌بینی در صنعت پتروشیمی گفت: باید تعریف دقیقی نسبت به کلمه چالش داشت. اما این موضوع را باید در نظر گرفت که صنایع دیگر در کشور ورشکسته هستند. برخی از صنایع که وابسته تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته است، ابزارهای کهنه و قدیمی دارند. این فرسودگی‌ باید مورد توجه باشد نه نوسانات لحظه‌ای که ممکن است در اقتصاد و صنعت رخ دهد.

وی افزود: صنعت پتروشیمی نسبت به صنایع بالا کمتر در معرص تهدید است و کمتر تجهیزات و تکنولوژی کهنه‌ای دارند. نمی‌توان اظهار کرد که این صنعت بر لبه تکنولوژی قرار دارد و به‌روز است، اما این صنعت نسبت به سایر، کمتر در معرض خطر هستند.بسیاری‌ از صنایع‌ دیگر، درآمد دلاری ندارند. به عنوان مثال صنعت برق ما فرسوده شده و بازده بهتری نسبت به صنعت پتروشیمی ندارد. مجموعه آبان، تمام ریسک‌های موجود در حد ممکن، در صنعت پتروشیمی در نظر گرفته است.

کد خبر 488440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =