به گزارش صدای بورس، شــرکت نفـــت ســـپاهـــان درآمدهای عملیاتی را برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۲ مبلغ ۲۳۷۸۶۰۵۲۵ میلیارد ریال پیش بینی کرد.
شــرکت نفـــت ســـپاهـــان با نماد شسپا در بورس فعالیت دارد،
شــرکت نفـــت ســـپاهـــان درآمدهای عملیاتی را برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۲ مبلغ ۲۳۷۸۶۰۵۲۵ میلیارد ریال پیش بینی کرد. این مبلغ در دوره مالی منتهی به ۱۴۰۱ ، ۱۸۳۵۴۴۸۵۳ میلیارد ریال برآورد شده است. سود خالص هر سهم شرکت برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۲ مبلغ ۹۵۲ ریال پیش بینی شد که در دروه مالی منتهی به ۱۴۰۱ مبلغ ۷۴۱ ریال محقق شده است.
شسپا به عنوان بزرگترین واحدتولیدی روانکار در کشور شناخته می شودبه طوری که سهم۳۳% از لک تولیدات شرکت های روانکار بورسی را در سال۱۴۰۱در اختیار دارد. این شرکت بزرگترین صادرکننده روغن پایه در کشور و بزرگترین تولیدکننده روغن پایه گروه در خاورمیانه است.
محصولات شرکت شامل روغن پایه، روغن موتور بنزینی و دیزلی، گریس، فورفورال اکستراکت، پارافین و …است.
اکستراکت به عنوان ماده اولیه شرکت های تولید کننده دوده صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این ماده از سال۲۰۲۰در جهان با محدودیت روبرو شده است؛ ماده پیشنهادی که به جای فورفورال اکستراکت مورد استفاده قرار میگیرد در بازار به نام "اکستراکت سبز"(TDAE)شناخته می شود. شرکت دارای طرح توسعه روغن های فرایند تصفیه شده است.
که تاریخ بهره برداری آن در سال۱۴۰۶خواهد بود.
مواد اولیه (خوراک) پالایشگاه روغن شسپا، لوبکات وآیزوریساکیل است. به واسطه قرارگیری این شرکت در مجاورت پالایشگاه نفت اصفهان، لوبکات موردنیاز از طریق خطوط لوله به صورت مستقیم دریافت می شود. بنابراین از محل تأمین خوراک، شرکت دارای مشلک نیست. اما کیفیت لوبکات دریافتی از پالایشگاه باعث افزایش یا کاهش ضریب مصرف می شود که این امر منجر به تغییرات حاشیه سود شرکت خواهد شد.
بزرگترین شبکه پخش مویرگی در کشور، دارا بودن برندهای خوشنام همچون اسپیدی، گسترده بودن ابعاد تولیدی شرکت، تکنولوژی پیشرفته تر نسبت به رقبا باعث شده تا این شرکت دارای مزیت اقتصادی نسبت به سایر فعالان این صنعت باشد.
نرخ فروش محصولات روغن موتور بنزینی و دیزلی در داخل کشور توسط سازمان حمایت تعیین می شود.و نرخ فروش سایر محصولات و فروش صادراتی توسط نرخ های جهانی مشخص می شود.
نرخ رشد فروش محصو لات داخلی و نرخ رشد قیمت لوبکات مهمترین عامل در سودآوری محصولات داخلی شرکت است. به واسطه قیمت گذاری دستوری در برخی از محصولات درصورتی که سرعت رشد بهای تمام شده از رشد نرخ فروش محصولات بیشتر شود شاهد کاهش حاشیه سود این شرکت خواهیم بود.
منبع: کارگزاری هوشمند رابین
نظر شما