به گزارش صدای بورس،«سید احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی در صحبت های اخیر خود اعلام کرده است: تسهیل، یک کلیدواژه مهم و الهامبخش برای به حرکت درآوردن چرخه رشد اقتصادی کشور، تولید و سرمایهگذاری در کشور است.
این صحبت در حالی از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شده که بارها اکثر کارشناسان و مسوولان حاضر در اقتصاد کشور، بورس را کمکی در جهت رشد تولید و نیز افزایش سودآوری بنگاههای تولیدی در کشور معرفی کردهاند و معتقدند که با توجه به وجود ابزارهای مختلف در بازار سرمایه، میتوان امیدوار به تسهیل مسیر تولید، تامین منابع مالی بنگاهها و نیز اشتغالزایی در کشور از طریق این بازار بود.
در این زمینه علی کاردر، معاون اسبق وزیر نفت به نقش بازار سرمایه در افزایش تولید واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: سازمان بورس از جمله نهادهایی است که میتواند ایفاکننده نقش پررنگی در تامین مالی واحدهای تولیدی باشد.
وی اظهار داشت: در همه دنیا شاهد هستیم که بازار سرمایه کمککننده به واحدهای تولیدی است و منابع مورد نیاز را به منظور تسهیل در روند تولید در اختیار بنگاههای تولیدی قرار میدهد.
کاردر کمک بازار سرمایه به واحدهای تولیدی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: با توجه به بالا بودن میزان تورم در اقتصاد کشور، ابزارهای گه واحدهای تولیدی می توانند در خارج از بازار سرمایه به کار بگیرند پوششدهنده میزان تورم نیستند و برای واحدهای تولیدی جذاب به نظر نمیرسند.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران در گفت و گو با سنا، خاطرنشان کرد: همچنین بخش تولید کشور چندان سودی را از فعالیتهای تولیدی خود کسب نمیکنند که قادر به بازپرداخت تسهیلات دریافتی خود از طریق ابزارهای به کار گرفته شده باشند.
وی ادامه داد: اگر بتوان اقداماتی را برای کاهش تورم در دستور کار قرار داد، سودهای پیشبینی شده جذاب خواهند شد و همین امر باعث تمایل مردم برای ورود سرمایههایشان به بورس میشود.
کاردر به مزایای تامین مالی از طریق بازار سرمایه نسبت به بازار پول اشاره کرد و به سنا، گفت: با توجه به تمرکز بازار سرمایه بر فعالیت تولیدی بنگاهها، سهامداران میتوانند از طریق تابلوی بورس نسبت به سهم مورد نظر خود و نیز فعالیت شرکت موردنظر آگاه شوند که همین امر میتواند زمینه ساز جذابیت برای سرمایهگذاری مردم در بورس و ورود سرمایه ها به تولید باشد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران فعالیت بازار سهام را هدفمند دانست و افزود: فعالیت بازار پول و نیز دریافت تسهیلات بانکی نمیتواند چندان هدفمند باشد، در بازارهای بین المللی اوراقهای قرضهایی عرضه میشوند که برای بنگاهها هدفمند هستند ومیتوانند کمکی در تولید این واحدها باشند.
وی با اعلام اینکه تامین مالی از طریق بازار سرمایه با مزایای بیشتری در مقایسه با سیستم بانکی مواجه خواهد بود، در گفت و گو با سنا، افزود: فعالیت بنگاهها از طریق بازار سرمایه، تحت کنترل خواهد بود و عملکرد آنها شفافسازی میشود.
کاردر در پایان تاکید کرد: بازار سرمایه از ظرفیت زیادی برای اشتغالزایی و نیز افزایش تولید واحدهای تولیدی برخوردار است.
منبع: سنا
نظر شما