احیای واحدهای تولیدی راکد از مسیر بازار سرمایه

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان تهران با اعلام اینکه بازار سرمایه می‌تواند بهترین محل برای تامین نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی باشد، گفت: بازار سرمایه می‌تواند در افزایش تولید و اتمام پروژه‌های نیمه تمام در کشور کمک‌کننده باشد.

به گزارش صدای بورس،محمود سیجانی تامین نقدینگی را به عنوان مهمترین مشکل واحدهای تولیدی معرفی کرد و اظهار داشت: این امر باعث ایجاد معضلات بزرگ و عدیده برای این واحدها و نیز سنگ‌اندازی‌ها در تولید بنگاه‌های اقتصادی شده است.

وی بازار سرمایه را به عنوان بازاری مناسب برای تامین نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های تولیدی معرفی کرد و افزود: بازار سهام می‌تواند به عنوان بهترین بازار برای تامین نقدینگی پروژه‌های بزرگ و شاخص معرفی شود، بنابراین بهتر است سازمان بورس تصمیماتی را برای افزایش حجم ورود سرمایه‌های خرد به بازار سهام و نیز هدایت آنها به مدار تولید اتخاذ کند.

سیجانی معتقد است: در وضعیت فعلی اقتصاد کشور، بازار سرمایه می‌تواند در افزایش تولید و اتمام پروژه‌های نیمه تمام در کشور کمک کننده باشد.

اعتماد واحدهای تولیدی به بازار سرمایه

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران به اعتماد واحدهای تولیدی در زمینه تامین مالی از طریق بازار سرمایه اشاره کرد و ادامه داد: بنگاه‌هایی که تولید آنها تحت تاثیر کمبود نقدینگی متوقف شده می‌توانند واحدهای تولیدی خود را با کمک بازار سرمایه احیا ببخشند و بار دیگر به مدار تولید بازگردند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین برای بنگاه‌های تولیدی که در حال تولید کالاهای صادراتی هستند، امکان تامین نقدینگی از این محل را فراهم کرده تا ضمن توسعه واحدهای تولیدی خود باعث افزایش صادرات کالاهای خود در بازارهای هدف شوند.

مشکلات سیستم بانکی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی

سیجانی به مشکلات سیستم بانکی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: اکنون حدود یک سالی است که بانک‌ها به دلیل تراز منفی و نیز دیگر مسایل موجود در بانک‌ها، سیاست انقباضی را در پیش گرفتند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران به وجود مشکلات عدیده در تامین منابع مالی واحدهای تولیدی اشاره کرد و اظهار داشت: در وضعیت فعلی، بازار سرمایه می‌تواند بهترین محل برای تامین نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی باشد.

وی معتقد است: این بازار مکانی مناسب برای پروژه‌هایی خواهد بود که در بحث راه‌اندازی و نیز ادامه فعالیت‌های خود با مشکل نقدینگی مواجهه هستند.

نقش بازار سرمایه در افزایش اشتغال‌زایی

وی با اشاره به نقش بازار سرمایه در افزایش اشتغال‌زایی افزود: در بحث تامین منابع مالی بنگاه‌های تولیدی و طرح‌های توسعه‌ای که نتیجه آن افزایش تولید است، بازار سرمایه می‌تواند با تاثیر مستقیم در اشتغال‌زایی واحدهای تولیدی و پروژه‌های نیمه تمام همراه باشد.

سیجانی در پایان گفت: در این راستا به ازای ایجاد یک شغل مستقیم در واحدهای صنعتی سه یا پنج شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد، وجود چنین مسایلی باعث شده تا بازار سرمایه بتواند اثر بسیار زیادی را در ایجاد و حفظ اشتغال در اقتصاد کشور داشته باشد.

منبع: سنا

کد خبر 492480

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • مزایای تامین مالی بنگاه‌های تولیدی از بازار سرمایه نسبت به سیستم بانکی

    مزایای تامین مالی بنگاه‌های تولیدی از بازار سرمایه نسبت به سیستم بانکی

    در صورت اتخاد تمهیدات لازم، بازار سرمایه می‌تواند با قدرت و فراتر از شبکه بانکی بستر مناسبی را برای تامین مالی بخش خصوصی کشور فراهم ساخته و زمینه ساز رشد اقتصادی در کشور باشد.

  • چرا پای سرخابی‌ها به بورس باز نمی‌شود؟

    کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با «صدای بورس» مطرح کرد:

    چرا پای سرخابی‌ها به بورس باز نمی‌شود؟

    مدیرعامل سبدگردان نیکان با بیان اینکه دولت کارنامه قابل دفاعی در عرصه خصوصی‌سازی وجود ندارد. ،گفت: با توجه به ساختار فعلی بازار سرمایه ورود سرخابی‌ها به این طریق که دولت به صورت غیر مستقیم هدایت کننده و سکان دار آن است نه تنها امکان پذیر نیست بلکه شباهتی درراستای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی ندارد.

  • لحظه به لحظه با بازار شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳

    لحظه به لحظه با بازار شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳

    در پایان معاملات آخرین روز هفته گذشته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۰.۵۳ درصدی، معادل ۱۱ هزار و ۹۶۰ واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و ۲۶۱ هزار و ۳۸۶ واحدی قرار گرفت. رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند و با رشد ۰.۳۶ درصدی در پله ۷۷۰ هزار واحدی قرار گرفت. تابلوی بورس اوراق بهادار تهران نیز ارزش معاملات خرد را در روز چهارشنبه، چهار هزار و ۱۵ میلیارد تومان نشان می‌داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =