قرارداد ۱۰ ساله با سرمایه ۳۷۰ میلیون دلاری ایران با هند امضا شد

امروز یک قرارداد ۱۰ ساله بین ایران و هند با هدف تجهیز پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر چابهار توسط یک شرکت هندی امضا شد.

به گزارش صدای بورس، امروز (۲۴ اردیبهشت) طی مراسمی با حضور «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی ایران و «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های جمهوری هند، قرارداد تجهیز و بهره برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار توسط شرکت (IPGL) هند با هدف توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی دوجانبه و منطقه‌ای و همچنین تسهیل همکاری‌های راهبردی بین ایران و هند امروز امضا شد.

بر اساس این گزارش، از اهداف کلان انعقاد این قرارداد که در نتیجه مذاکرات کارشناسی و تخصصی گروه کاری مشترک حاصل شده است، می‌توان به تشریک مساعی دو کشور در عملیاتی کردن اهداف موافقت نامه بین‌المللی حمل و نقل در کریدور شمال - جنوب، موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه ایران، هند و افغانستان با محوریت بندر چابهار و توسعه همکاری‌های ترانزیتی و حمل و نقل چند وجهی بین ایران و هند در منطقه آسیای مرکزی در چارچوب اهداف همکاری‌های راهبردی هند و آسیای میانه اشاره کرد.

برای تحقق اهداف کلان فوق، از طریق انعقاد قرارداد تجهیز و بهره برداری از بندر شهید بهشتی چابهار اقدامات گوناگونی پیش بینی و تفاهم شد که سازمان بنادر و دریانوردی بخشی از ترمینال‌های کالاهای عمومی و کانتینری بندر شهید بهشتی چابهار را به مدت ۱۰ سال در اختیار طرف هندی قرار دهد.

همچنین طرف هندی به منظور تجهیز و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، با افزایش ۳۵ میلیون دلار به علت شرایط تحریمی به ۱۲۰ میلیون دلار در تأمین تجهیزات راهبردی بندر مانند سه دستگاه مکنده غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن در ساعت به قرارداد قبلی اضافه شده و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در زیر ساخت‌های حمل و نقلی چابهار تأمین اعتبار خواهد کرد.

بر اساس این قرارداد، طرفین متعهد به ایفای تعهدات خود در تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال - جنوب بوده و به توسعه خطوط کشتیرانی بین بنادر دو کشور و جذب بارهای ترانزیتی کانتینری اقدام خواهند کرد.

منبع: مهر

کد خبر 495323

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =