به گزارش صدای بورس، هند با امضای قرارداد بلندمدت برای بهره برداری از بندر استراتژیک چابهار در ایران، گام مهمی برای گسترش روابط تجاری خود در آسیای مرکزی برداشته است.
«سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، توافق نامهای را امضا کرد که هدف از آن تقویت موقعیت هند در زنجیره تامین جهانی و بخش دریایی در تهران است.
سفارت هند در ایران با انتشار توییتی در پلتفرم ایکس خبر داد که هند همچنین وامی به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار برای توسعه پایانهای در بندر شهید بهشتی چابهار ارائه خواهد کرد.
این قرارداد ۱۰ ساله جایگزین قرارداد اولیه ۲۰۱۶ میشود که هر ساله تمدید میشد و بر روی همین عملیات تجهیز و توسعه بندر شهید بهشتی چابهار توسط هندیها متمرکز بود.
سونووال در مورد اهمیت این توافق اظهار داشت که این نه تنها روابط بین دو کشور بزرگ را تقویت میکند، بلکه موجب میشود که هند گامهای خود را در زنجیره تامین جهانی و بخش دریایی محکم زمین گذارد.
وی افزود: بندر چابهار دروازه حیاتی برای ورود کالاهای هندی به بازارهای افغانستان و آسیای میانه از طریق کریدور حمل و نقل بین المللی شمال و جنوب است که با ایران و روسیه در حال توسعه است.
انتظار میرود که توافق جدید راه را برای سرمایهگذاریهای مهمتر در بندر هموار کند چیزی که سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند نیز در کنفرانسی که در بمبئی برگزار شد، از آن سخن گفته است.
جایشانکار دشواری سرمایه گذاری در یک بندر بدون توافق بلندمدت را برجسته و پیشبینی کرد که با این قرارداد مراودات و پیوندهای ارتباطی بیشتری بین دو کشور پدیدار شود.
بر اساس قرارداد مذکور، کشور هند به منظور تجهیز و توسعه بندر چابهار، به میزان ۱۲۰ میلیون دلار در تامین تجهیزات راهبردی بندر و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیون دلار در زیر ساختهای حمل ونقلی چابهار سرمایه گذاری خواهد کرد.
«ساربادانا سونووال» وزیر بنادر و کشتیرانی هند پیش از این نیز تاکید کرده بود: «ارتباط بندر چابهار در ایران با دالان حمل و نقل بینالمللی شمال-جنوب، ارتباط با کشورهای آسیای مرکزی و سرمایهگذاری را افزایش میدهد و روابط فرهنگی و سیاسی را تعمیق میبخشد.»
این مقام ارشد دولت هند همچنین گفته بود: «چشم انداز ما این است که بندر شهید بهشتی در چابهار را به یک قطب ترانزیتی تبدیل کنیم و آن را برای دسترسی به کشورهای آسیای میانه پیوند دهیم.»
منبع: بلومبرگ
نظر شما