بانک‌های تهران ۵۷ درصد سپرده‌ها را جذب کردند

پس از گذشت بیش از یک ماه از پایان فروردین‌ماه، بانک مرکزی بالاخره آمار و ارقام مربوط به مانده سپرده‌ها و وام‌ها تا پایان این ماه را از طریق وب‌سایت رسمی خود منتشر کرد. در این گزارش آمار و ارقام مانده تسهیلات اعطایی و سپرده‌های جذب‌شده در بانک‌های دولتی، خصوصی و همچنین موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی ارائه شده‌ است.

به گزارش صدای بورس،آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد در طول فروردین‌ماه امسال، رقم مانده تسهیلات بانکی ۸.۶ درصد و رقم مانده سپرده‌ها ۷.۷ درصد رشد کرده است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که مانده سپرده‌های شبکه بانکی در پایان فروردین‌ماه امسال با رشدی ۳۵ درصدی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته همراه شده است. علاوه بر آن، رقم مانده تسهیلات بانکی نیز در این بازه زمانی، شاهد رشدی ۳۶.۴ درصدی بوده است

وام استان فروردین

مانده تسهیلات بانکی به ۷,۶۱۴ همت رسید

بنابر داده‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی، مانده تسهیلات بانکی کشور در طول فروردین‌ماه با رشد ۵۴۶ هزار میلیارد تومانی همراه شده و در پایان این ماه به هفت هزار و ۶۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده که دو هزار هزار میلیارد تومان بیشتر از فروردین‌ سال گذشته است.

از سویی دیگر نیز بانک‌ها در نخستین ماه امسال، بیشتر از ۷۸۳ هزار میلیارد تومان سپرده جدید جذب کرده‌اند تا رقم مانده سپرده‌ها در پایان فروردین‌ماه به ۹ هزار و ۹۴۶ هزار میلیارد تومان برسد. این رقم در مقایسه با فروردین‌ماه ۱۴۰۲ نیز با رشدی دو هزار و ۵۷۶ هزار میلیارد تومانی مواجه شده است.

سلطه تهرانی‌ها بر وام‌ها و سپرده‌ها

بررسی وضعیت مانده تسهیلات و سپرده‌های بانکی به تفکیک استان‌ها از تداوم سلطه تهرانی‌ها بر شبکه بانکی حکایت دارد. طوری که مانده تسهیلات و سپرده‌ها در بانک‌های این استان با ثبت ارقام چهار هزار و ۶۱۳ هزار میلیارد تومان و پنج هزار و ۶۴۱ هزار میلیارد تومانی، به‌ترتیب ۶۰ درصد و ۵۷ درصد از ارقام کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

علتش این است که دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی سایر استان‌ها در تهران واقع شده و بخش عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌های پایتخت انجام می‌شود. بنابراین، رقم مانده سپرده‌های بانکی و وام‌های پرداختی در تهران اختلاف قابل توجهی با دیگر استان‌ها دارد.

کمترین سپرده‌گذاری در کدام استان‌ها انجام شد؟

با کنار گذاشتن استان تهران از آمارها، مشاهده می‌شود که استان‌های اصفهان با ۳۰۲ هزار میلیارد تومان، خراسان رضوی با ۲۴۵ هزار میلیارد تومان و خوزستان با ۲۱۵ هزار میلیارد تومان، بیشترین ارقام مانده تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داده‌اند. کمترین میزان این رقم نیز در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و مناطق آزاد ثبت شده است.

به گزارش تجارت نیوز،در طرف دیگر نیز بیشترین سپرده‌گذاری در بانک‌ها را مردم سه استان اصفهان، خراسان رضوی و فارس با ارقام به‌ترتیب، ۴۶۰ هزار میلیارد تومان، ۳۸۴ هزار میلیارد تومان و ۳۶۵ هزار میلیارد تومان انجام داده‌اند. کمترین رقم سپرده‌گذاری نیز مربوط به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی بوده است.

کد خبر 496649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =