بازدهی ۲۴۰۰ درصدی صندوق افق روشن

مردادماه ۱۳۹۲، بانک خاورمیانه با خرید و تغییر مالکیت شرکت کارگزاری سهام پویا که در سال ۱۳۷۴ با سرمایه اولیۀ یکصد میلیون ریال به ثبت رسیده بود، فعالیت کارگزاری خودش را تحت نام کارگزاری بانک خاورمیانه آغاز کرد. در حال حاضر دو صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها مروری بر عملکرد آن‌ها نیز خواهیم داشت.

به گزارش صدای بورس، مردادماه ۱۳۹۲، بانک خاورمیانه با خرید و تغییر مالکیت شرکت کارگزاری سهام پویا که در سال ۱۳۷۴ با سرمایه اولیۀ یکصد میلیون ریال به ثبت رسیده بود، فعالیت کارگزاری خودش را تحت نام کارگزاری بانک خاورمیانه آغاز کرد. در حال حاضر دو صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها مروری بر عملکرد آن‌ها نیز خواهیم داشت.

صندوق افق کارگزاری بانک خاورمیانه؛ صندوقی برای ریسک‌گریزان
نخستین صندوق این مجموعه با نام صندوق افق کارگزاری بانک خاورمیانه، در خردادماه ۱۳۹۴ و با هدف جذب سرمایه‌های ریسک‌گریز، در گروه صندوق‌های با درآمد ثابت، آغاز به کار کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق با رشدی ۳۸ درصدی در یک‌سال گذشته، اکنون در محدودۀ ۶۲۲۰۰ میلیارد ریال قرار دارد. گروه‌های «سرمایه‌گذاری‌ها»، «بانک‌ها و مؤسسات اعتباری» و «صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله» مستعدترین گروه‌های سهامی از دید مدیران صندوق بوده‌اند که البته با توجه به نوع صندوق بادرآمد ثابت، این گروه‌ها و سایر سهام بورسی، تنها سهمی ۱۷ درصدی در پرتفوی صندوق دارند و سپردۀ بانکی و بازار بدهی به ترتیب با ۴۵ و ۳۸ درصد، بیشترین سهم را در پرتفوی صندوق به خود اختصاص داده‌اند. در ماه‌های اخیر سود واریزی ماهانه به حساب دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق افق کارگزاری بانک خاورمیانه، برای آنها بازدهی سالانه معادل ۲۹ درصد را به ارمغان آورده است. این بازدهی یکی از بهترین‌ها در بین صندوق‌های درآمد ثابت بوده است.

صندوق افق روشن کارگزاری بانک خاورمیانه صندوقی برای ریسک‌پذیران
مهرماه ۱۳۹۵ دومین صندوق این کارگزاری با نام صندوق افق روشن کارگزاری بانک خاورمیانه، در گروه صندوق‌های سهامی، فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته ۲۰ درصد افت داشته و به سطح ۲۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است. سهم بازار سهام از پرتفوی این صندوق چیزی حدود ۹۷ درصد است و گروه‌های «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی»، «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» بیشترین جذابیت را نزد مدیران صندوق داشته‌اند. گرچه به دنبال شرایط بازار سرمایه در سال گذشته، بازدهی سالانۀ بسیاری از صندوق‌های سهامی، کاهش محسوسی نسبت به ادوار گذشته داشته است، اما بررسی عملکرد بلندمدت این صندوق، حاکی از کسب بازدهی حدود ۲۴۵۰ درصدی آن از ابتدای تأسیس تاکنون است. بررسی بازدهی صندوق افق روشن در ادوار گذشته نشان از آن دارد که مدیران این صندوق تلاش داشته‌اند تا بازدهی متناسب با تغییرات شاخص کل بورس برای سرمایه گذاران صندوق ایجاد کنند. در جدول مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک خاورمیانه را مشاهده می‌کنید.

بازدهی ۲۴۰۰ درصدی صندوق افق روشن

استراتژی های خاورمیانه
صندوق افق خاورمیانه (درآمد ثابت) سبد دارایی‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کرده است که بتواند نسبت به تغییرات نرخ بهره در بازار پول به سرعت پاسخگو باشد و همیشه نرخ‌های رقابتی با بانک ها ارائه دهد. از این رو همیشه بخشی از دارایی خود را به سپرده ویژه بانک‌ها اختصاص می‌دهد و بخشی نیز به خرید دارایی‌های کم‌ریسک اما دارای سود بالاتر تخصیص داده شده است. اوراق بهادار دارای ضمانت دولتی و همچنین اوراق منتشر شده توسط شرکت‌ها نیز بخشی از سبد دارایی‌های صندوق افق خاورمیانه هستند.
سبد سهام صندوق افق روشن خاورمیانه (سهام) طوری چیده شده که بتواند تغییرات شاخص را در بازه‌های میان مدت و بلندمدت دنبال کند. از آنجا که بخش زیادی از هزینه های صندوق سرمایه گذاری در سهام هزینه معاملاتی است و سازمان بورس نیز نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارد، مدیران صندوق با هدف کاهش این هزینه‌ها، استراتژی معاملاتی کم‌معامله را در پیش گرفته‌اند. بررسی سوابق بازدهی این صندوق کارایی استراتژی را به خوبی نشان می‌دهد.


شماره ۵۴۳ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 496820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =