حساسیت فعالان بر وعده‌های انتخاباتی

درخصوص بازدهی شاخص کل بازار سرمایه قبل و بعد از انتخابات باید اشاره کرد که معمولا قبل از انتخابات چون احتمال تغییرات گسترده‌ای در قسمت زیادی از شرکت‌های بورسی که وابسته به نهادهای مالی دولتی و نیمه دولتی یا خصولتی هستند، وجود دارد تصمیم‌گیری‌ها به سختی انجام می‌شود.

درخصوص بازدهی شاخص کل بازار سرمایه قبل و بعد از انتخابات باید اشاره کرد که معمولا قبل از انتخابات چون احتمال تغییرات گسترده‌ای در قسمت زیادی از شرکت‌های بورسی که وابسته به نهادهای مالی دولتی و نیمه دولتی یا خصولتی هستند، وجود دارد تصمیم‌گیری‌ها به سختی انجام می‌شود؛ یا معمولا در چنین شرایطی تصمیم‌گیری‌ها به بعد از انتخابات موکول می‌شود
بر این اساس معمولا قبل از انتخابات وابسته به شرایطی که حاکم است بازار سرمایه با رکود و یا رونقی همراه خواهد بود. بازدهی این بازار بعد از انتخابات هم به این بستگی دارد که چه اشخاصی در انتخابات پیروز شوند.
در این شرایط فعالان اقتصادی و بازیگران بازار باتوجه به عملکرد گذشته کاندیداها یا شعارهای تبلیغاتی آنها نسبت به حرکات آنها و به قول‌های انتخاباتیشان حساس می‌شوند. به نظر می رسد در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری شرایطی که قبل از انتخابات داشتیم به این شکل بود که دوره‌ای رکود بر بازار حاکم بوده و باتوجه به اینکه به نظر می‌رسد همه کاندیداها برنامه رونق دادن به بورس را سرلوحه عمل خود قرار داده‌اند، هر یک از نامزدها هم انتخاب شود احتمالا با رونقی در بازار مواجه خواهیم شد. اینکه به وعده‌ها و قول‌هایی که داده‌اند عمل کنند، از بازار سرمایه حمایت کنند، کمتر در این بازار مداخله کنند، قیمت‌گذاری دستوری را کنار بگذارند و ... اثرش از اینکه مستقیما از بازار سرمایه حمایت کنند، بیشتر است. البته به لحاظ اینکه حجم بازار بسیار بزرگ شده و همچنین باتوجه به اینکه رکود بازار عمیق و فشار عرضه بر بازار بسیار زیاد است باید با احتیاط بیشتری درمورد رونق آن صحبت کرد.
ولی درمجموع تصمیمات دولت و تعهدات آن می‌تواند بر بازار سرمایه تأثیر چشمگیری داشته باشد و با جوی که در بازار ایجاد می‌شود، خیلی از مشکلات آن خود به خود حل خواهد شد.

  • مصطفی امیدقائمی - مدیرعامل تأمین سرمایه کاردان
  • شماره ۵۴۶ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 498149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =