بازگشت دلار به کانال ۵۹ هزار تومانی

با بازگشت دوباره نرخ دلار بازار غیررسمی به کانال ۵۹ هزار تومانی، تجربه موفق کنترل قیمت‌ها پس از نوسانات ارزی یکبار دیگر تکرار شد.

به گزارش صدای بورس، تجربه تعدیل بازار پس از هر شوک سیاسی در طول یکسال و نیم اخیر بارها تکرار شده است. پس از حمله طوفان‌الاقصی تاکنون بیش از ۱۰ شوک سیاسی رخ داده است که هر کدام از آن‌ها در شرایط عادی می‌توانست اثر بزرگ و پایداری بر بازار ارز بگذارد، اما با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و با تلاش و هوشمندی مدیریت مناسب بانک مرکزی ثبات بازار ارز به خوبی حفظ شده و مدت کوتاهی پس از هر تلاطم، شاهد بازگشت آرامش به بازار ارز هستیم.

پس از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، نرخ دلار به سرعت افزایش یافت و در کمتر از چند ساعت از حدود ۶۰ هزار تومان به بیش از ۶۲ هزار تومان رسید. تکانه‌های پس از این اتفاق و اثر پاسخ قاطع ایران با عملیات «وعده صادق»، نرخ دلار را به حدود ۶۶ هزار تومان نیز رساند، اما این نوسانات تنها چند روز دوام آورد و پس از مدت کوتاهی روند نزولی نرخ دلار آغاز شد.

سرانجام نرخ دلار با تداوم روند نزولی در پایان اردیبهشت ماه به کمتر از ۵۸ هزار تومان رسید و در این محدوده تثبیت شد. با اینکه در خردادماه و تیرماه امسال حوادثی از جمله شهادت رئیس جمهور و همرهانشان و تشدید تنش‌ها بین رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان همزمان با دور اول انتخابات در ایران موجب نوسان نرخ دلار شد، اما در این اتفاقات نیز نرخ دلار پس از مدت کوتاهی روند نزولی در پیش گرفت و به محدوده قبلی برگشت.

عقبگرد نرخ دلار پس از شهادت هنیه

به شهادت رساندن اسماعیل هنیه؛ رهبر سیاسی حماس توسط رژیم صهیونیستی در تهران، آن هم تنها چند ساعت پس از مراسم تحلیف رئیس جمهور دولت چهاردهم، اتفاقی بود که بازار ارز را دوباره متشنج کرد. پس از این شوک سیاسی، نرخ دلار با روند افزایشی از محدوده ۵۸ هزار تومانی به بالای ۶۲ هزار تومان رسید، اما حالا که تنها حدود دو هفته از این اتفاق می‌گذرد نرخ دلار دوباره به کانال ۵۹ هزار تومانی برگشته و همچنان به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

تجربه بازگشت نرخ دلار به سطح تعادلی قبل از تنش‌های سیاسی در حوادث متعدد یکسال و نیم گذشته، نشان می‌دهد که تلاطمات ناشی از تنش‌های سیاسی، در بازار ارز پایدار نیست. مردم و فعالان اقتصادی به خوبی اطمینان دارند که نرخ ارز پس از التهابات سیاسی به روند تعادلی قبلی خود بازمی‌گردد، به همین دلیل در زمان نوسانات آرامش خود را حفظ کرده و از رفتار هیجانی که موجب ضرر و زیانشان می‌شود، دوری می‌کنند.

مسئولان بانک مرکزی بارها تاکید کرده‌اند که ذخایر ارزی کشور در سطح مناسبی قرار دارد و بانک مرکزی در تامین ارز مورد نیاز کشور هیچگونه مشکلی ندارد.

بانک مرکزی از ابتدای امسال تا ۲۲ مردادماه ۲۶ میلیارد و ۲۷۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

تخصیص و تامین مناسب ارز مورد نیاز کشور از سوی بانک مرکزی موجب شده که فعالان اقتصادی در زمینه تامین ارز هیچگونه نگرانی نداشته باشند. بانک مرکزی با تعمیق بازار رسمی ارز و انجام اقدامات دیگر سطح معاملات در بازار غیررسمی ارز را به حداقل رسانده تا از سوءاستفاده دلالان و نوسانات کاذب ارزی جلوگیری کند.

با این اقدامات دیگر شاهد جهش یا شوک ارزی نخواهیم بود و در بازار ارز دیگر فضایی برای عرض اندام و سودجویی دلالان وجود نخواهد داشت. بی‌شک نوسانات ارزی یکی از مهمترین چالش‌های اقتصاد ایران بشمار می‌رود که در یکسال و نیم اخیر به خوبی مدیریت شده است. امیدواریم با تداوم مدیریت فعلی و تسلط بانک مرکزی بر بازار ارز در آینده نیز دیگر شاهد شوک‌های ارزی نباشیم تا اطمینان خاطر مردم و فعالان اقتصادی نسبت به آینده اقتصاد کشور و بازار ارز تقویت شود.

منبع:ایبنا

کد خبر 501635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =