واردات و افزایش تولید محصولات کشاورزی تداوم دارد

آمارهای وزارت جهاد کشاورزی نشان می‌دهد که میزان تولید محصولات کشاورزی در پایان سال زراعی گذشته به حدود ۱۳۰ میلیون تن رسیده، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ این میزان تنها ۱۲۰ میلیون تن بوده است.‌ 

به گزارش صدای بورس،آمارهای گمرک نیز حاکی از آن است که در نیمه نخست سال‌جاری ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا برای کمبود بازارهای مختلف و نیاز مصرفی مردم و صنایع وارد کشور شده است، به طوری که در این خصوص بد نیست بدانیم ذرت با یک ‌میلیارد و ۵۲۰‌میلیون دلار، انواع دانه‌های روغنی با ۹۴۱‌میلیون دلار، کنجاله‌سویا با ۹۱۶‌میلیون دلار، روغن‌های خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۷۲۴‌میلیون دلار و برنج با ۵۶۰‌میلیون دلار ۵ قلم اول کالای اساسی وارداتی در ۶ ماهه سال‌جاری بودند .

به همین دلیل این میزان تولید و واردات سبب شده انبار کالاهای اساسی و مواد غذایی سرشار از محصول باشد و در هیچ بازاری با کمبود روبه‌رو نباشیم که طبیعتاً این امر به کاهش نوسان قیمت و اطمینان خاطر مردم کمک شایانی می‌کند.

پتانسیل تأمین ۱۰۰ درصدی گوشت قرمز
یکی از کالاهای اساسی، گوشت قرمز است که به نظر می‌رسد با واردات گوشت قرمز به میزان کافی از طرفی و افزایش دام سبک و سنگین موجود در دامداری‌های صنعتی و مراتع کشور تنظیم شده است به طوری که در همین خصوص مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: پتانسیل تأمین گوشت ۱۰۰ درصدی مورد نیاز داخل و حتی صادرات به شرط حمایت از تولید وجود دارد. بنابراین در شرایط فعلی نیازی به واردات گوشت قرمز وجود ندارد و سردخانه‌ها و کشتارگاه‌ها پر از گوشت قرمز است.

روند کاهشی قیمت مرغ
از طرف دیگر در بازار مرغ نیز با توجه به افزایش تولید مرغ در کشور و متوقف شدن صادرات خبرها حاکی از آن است که در مهرماه سال‌جاری نیز ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گیرد در حالی که نیاز کشور تنها ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی است، از این رو به نظر می‌رسد روند کاهش قیمت در بازار مرغ سرعت گرفته است.

افزایش ۲۰۰ هزار تنی تولید برنج
از سوی دیگر در بازار برنج نیز با توجه به افزایش ۲۰۰ هزار تنی تولید برنج در کشورمان شاهد آن هستیم که دیگر بازار نیازی به واردات این محصول نداشته باشد. در تأیید این مدعا سهراب سهرابی، مجری طرح برنج و گندم وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید: امسال با توجه به تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج داخلی و ۵۰۰ هزار تن برنج وارداتی، دیگر نیازی به واردات این محصول نداریم .وی تصریح‌ کرد: اکنون همه انبارهای استان‌های شمالی کشور مملو از برنج تولید داخل است، بنابراین با توجه به حجم برنج وارداتی انجام شده نه تنها دیگر نیازی به واردات نیست، بلکه روند افزایش قیمت برنج هم متوقف خواهد شد.

تشدید بازرسی در توزیع اقلام اساسی
با این حال به نظر می‌رسد با توجه به پر بودن انبار کالاهای اساسی کشور باید همزمان نظارت زیادی روی بازار این محصولات نیز انجام شود تا مردم گرانی این محصولات را شاهد نباشند. در همین خصوص مسعود امراللهی مدیر کل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد گفت: طرح نظارتی شمیم ماه مهر از نیمه شهریور در سراسر کشور ابلاغ شد و کماکان این طرح تا پایان مهر ادامه دارد. به گفته او، هدف از اجرای طرح نظارت شمیم ماه مهر روند تشدید نظارت‌ها بر مراکز تأمین، سردخانه، انبارها و مراکز عمده فروشی کالاست که این طرح به خوبی در حال انجام است و کماکان گزارش‌های خوبی از برخورد با متخلفان داریم که امیدواریم نتیجه خوبی را در پایان مهر از این طرح نظارتی اعلام کنیم.‌ امراللهی با اشاره به روند تشدید نظارتی بر اقلام تنظیم بازار در طرح شمیم ماه مهر افزود: از مردم تقاضا داریم که گزارش‌های مردمی خود را از طریق سامانه ۱۲۴ در صورت گرانفروشی اعلام کنند تا بتوانیم اقدامات نظارتی لازم و برخورد با متخلفان را انجام دهیم.

منبع:روزنامه ایران

کد خبر 505073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =